HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Nieuwe activiteiten in Calvos

In deel zestien vertellen ze over hun nieuwe activiteiten.

Column Herman van Katwijk

Herman en Mieke van Katwijk kochten begin 1998 een meer dan 300 jaar oude, vervallen quinta (boerderij) in Calvos en hebben deze geheel laten restaureren. Sinds april 2000 wonen zij permanent in Portugal en sindsdien houden ze zich bezig met de aan/verkoop van onroerend goed, bouwbegeleiding en advisering. In deel zestien vertellen ze over hun nieuwe activiteiten.

"Zoals ik ook vaak tegen emigranten zeg: er komen vaak kansen voorbij, je moet ze alleen zien en pakken. Zo kwam ik enige tijd geleden een advertentie tegen met betrekking tot een voor mij nog onbekend verwarmingssysteem dat via ionisatie tot een rendement kwam van 98 procent! Vanwege de hoge stookoliekosten was ik geïnteresseerd en ben net zo lang gaan mailen en bellen tot ik er meer van te weten kwam en de fabriek in Portugal kon bezoeken.

Daarna heb ik het besproken met mijn installateur. Die zag dit ook als een goed alternatief. Samen hebben we nog een bezoek aan de fabriek gebracht en daarna bestelden we zo’n ketel om uit te testen. Aan de fabriek stelde ik voor om de informatie in het Nederlands te vertalen en als hun agent op te treden. Ik moest daarvoor maar een voorstel doen, wat ik deed. Vervolgens hoorde ik niets meer. Ondertussen hadden we technische ondersteuning nodig voor onze cv-ketel maar daar ging het al net zo langzaam mee.

Agent

Dit vond ik geen goede basis en ben daarom verder gaan zoeken naar andere mogelijkheden. Ik kwam terecht bij de fabriek in Straatsburg die ooit zo’n cv-ketel aan het Portugese bedrijf had geleverd, waarna ze deze daar na zijn gaan maken. In Straatsburg heb ik de zaak bekeken, allerlei zaken doorgenomen en uiteindelijk een contract gemaakt waardoor ik agent ben geworden voor de Nederlandse-, Vlaamse- en Portugese markt. Uitbreiding naar andere landen is nog een optie.

De door mij bij hen bestelde cv-ketel wil ik eerst uitgebreid testen bij mijn installateur die een installatie heeft met radiatoren en vervolgens bij mij vanwege de vloerverwarming. Ondertussen is er al veel belangstelling getoond onder andere vanuit Italië, Duitsland, Hongarije en Kroatië. Zodra we alle ins en outs weten waarvan wij vinden dat het nodig is, ga ik beginnen met het aannemen van orders. Tot op dit moment wil ik dat nog niet, omdat ik eerst zelf voor de volle 100 procent bevestigd wil zien dat dit inderdaad een geweldige oplossing is.

Expositie
Mieke heeft zich na de verkoop van het verhuurbedrijf steeds meer bezig gehouden met kunstzinnige activiteiten. Ze schildert en tekent al sinds haar jeugd en is op creatief gebied zeer veelzijdig, waarbij bijvoorbeeld ook boetseren en bloemschikken hoort. Het samenwerken met een kunstenaarsechtpaar in onze omgeving heeft haar passie een extra boost gegeven en leidde inmiddels al tot een tiental exposities en de verkoop van een aantal schilderijen. In februari en maart 2013 zal een expositie worden ingericht in het museum van Vieira do Minho."


Eerder verschenen

 1. Wij zijn al vertrokken!
 2. Het principebesluit
 3. De aankoop
 4. Taal en integratie
 5. Zoektocht naar een goede aannemer
 6. Bijgestelde plannen en Portugese bureaucratie
 7. Aanvragen van de bouwvergunning in Portugal
 8. Wonen in Portugal
 9. Volledig geïntegreerd in Portugal
 10. Betrekkelijke Portugese welvaart
 11. Dichter bij de burger
 12. Confrontatie met Portugese lokale plattelandsbevolking
 13. Werken in Portugal
 14. Zelfstandig ondernemen in Portugal
 15. Onze werkervaring in Portugal 
 16. Nieuwe activiteiten in Calvos
Herman van Katwijk is als 'gepensioneerd' makelaar verbonden aan Calvos Casas en nog steeds actief samen met zijn vrouw Mieke met de aan/verkoop van onroerend goed, bouwbegeleiding en advisering in de meest ruime zin.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 10-01-2013

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten