HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Hypotheek

Het is verstandig om te weten wat uw financiële mogelijkheden zijn, voordat uw zoektocht begint naar een (tweede) woning. Goed hypotheekadvies begint bij de inventarisatie van de financiële gegevens en een inkomenstoetsing op basis van de criteria van de banken, die per land/regio kunnen verschillen.

Belasting

Helaas ontkomt u niet aan het betalen van belasting. Er zijn veel soorten vormen van belastingheffing die te maken hebben met uw vastgoed in binnen- en buitenland. Met hulp van de juiste fiscalisten en belastingdeskundigen betaalt u niet meer dan noodzakelijk en kunt u zelfs veel geld besparen.

Erfrecht

Wat gebeurt er met uw geld, huis, bezittingen en uw schulden als u overlijdt? Zonder testament wordt uw nalatenschap volgens vaste regels verdeeld onder uw naaste familie. De Europese Unie heeft de regels vereenvoudigd voor als u bezittingen heeft in het buitenland.

Makelaars

Een proactieve makelaar kan van grote toegevoegde waarde zijn bij de aan- of verkoop van een woning, zeker in het buitenland. Maar er zijn helaas veel eendagsvliegen en gelukszoekers actief. Mondi helpt haar leden bij het selecteren van een ervaren en deskundige partij, die ook uw belang niet uit het oog verliest.

Verhuur

Met de verhuur van een tweede woning op een goede locatie is een aantrekkelijk rendement haalbaar. Maar pas op voor al te mooie prognoses en ben alert dat met de aanschaf van de vakantiewoning niet het te realiseren rendement wordt voorgefinancierd.

Verzekeringen

Goed verzekeren is makkelijker gezegd dan gedaan. In het buitenland heeft u te maken met andere wetten en regels, nog complexere polissen, malafide bemiddelaars en misschien zelfs een taalbarrière. Hierdoor is het allemaal te complex om zonder expertise van gevolmachtigden zaken te regelen.

Columns

Regelmatig publiceren ervaringsdeskundigen een spraakmakende column met soms leuke anekdotes over alle aspecten die te maken hebben met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland. Vermakelijk en leerzaam!

Dossiers

Voor sommige projecten wordt een deel van de website van Mondi afgesloten voor het grote publiek in de vorm van een besloten dossier. Een dossier is bestemd voor meer transparantie naar betrokken leden om relevante ontwikkelingen te kunnen volgen en om vragen te stellen via een afgeschermd forum.

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten