HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Mondi thema:Dossiers

Welkom bij themapagina Dossiers!
Voor sommige projecten wordt een deel van de website van Mondi afgesloten voor het grote publiek in de vorm van een besloten dossier. Een dossier is bestemd voor meer transparantie naar betrokken leden om relevante ontwikkelingen te kunnen volgen en om vragen te stellen via een afgeschermd forum.

Op moment dat zich verontrustende situaties voordoen met betrekking tot een vastgoedproject is het van essentieel belang dat informatie overzichtelijk en toegankelijk blijft voor betrokkenen. Via e-mailverkeer en internetforums zoeken mensen elkaar op voor steun en informatie zonder te weten dat ze daadwerkelijk met de juiste personen communiceren. Daarnaast raakt men doorgaans de weg kwijt door de overkill aan informatie zonder vast te kunnen stellen welke informatie betrouwbaar en actueel is. Mondi draagt met de dossiers zorg voor meer transparantie.

Om te voorkomen dat informatie een eigen leven gaat leiden zijn de dossiers besloten.
Uitsluitend leden van Mondi die in het betreffende project hebben geïnvesteerd krijgen toegang tot een specifiek onderdeel van de website inclusief een afgeschermd forum. De enige die over de schouders van de kopers meekijkt is Mondi zelf! Met het dossier en forum biedt Mondi u de infrastructuur om te communiceren en de basis voor een gezamenlijk optreden. Samen kan immers veel meer bereikt worden. Met de ervaring van Mondi hoeft het wiel ook niet opnieuw uitgevonden te worden en dat scheelt kostbare tijd.

Alle feiten en relevante gegevens worden in het dossier overzichtelijk gepubliceerd in chronologische volgorde. Dit gebeurt op datum, zodat betrokken leden kunnen nalezen wat zich op welk moment heeft voorgedaan (met bijbehorende documentatie) en welke stappen zijn ondernomen. Het dossier is bovendien de basis voor alle vervolgacties, bijvoorbeeld voor het verrichten van een vooronderzoek en het opstellen van een plan van aanpak. Op het moment dat een advocaat wordt ingeschakeld heeft deze alle informatie voorhanden en kan deze meteen aan het werk. Via het besloten forum kunnen mensen met elkaar kunnen communiceren, ontwikkelingen bespreken en informatie uitwisselen. 


Kopersbelangen: samen staan we sterk

In een aantal situaties is de eerste taak van Mondi om de collectieve belangen van de kopers veilig te stellen. We kijken dan vooral naar de vermogensbestanddelen van de projectontwikkelaar en proberen hierbij een kostbare civielrechtelijke en/of strafrechtelijke rechtszaak te voorkomen. Hiermee voorkomen we ook dat de projectontwikkelaar zijn eigen belangen met uw geld veilig stelt.

Mondi is actief in de meeste Europese landen, maar ook landen buiten Europa zoals onder andere Turkije, Egypte, Brazilië, Verenigde Arabische Emiraten (Dubai), Zuid-Afrika, Aruba, Bonaire, Curaçao, Thailand, Kaapverdië en Indonesië.

Drei Türme
Mondi vertegenwoordigt eigenaren van appartementen 'Drei Türme' in Tschagguns in het Montafoner dal (Oostenrijk). Uitsluitend betrokken leden die hebben geïnvesteerd in dit project hebben toegang tot het besloten dossier.
Lees verder

Sea Island
Deze link geeft toegang tot het besloten deel van Mondi.nl dat bestemd is voor investeerders in het Red Sea Beach Resort | Sea Island. Om de pagina's te bezoeken dient u in te loggen als lid van de belangenorganisatie en geregistreerd te staan bij Mondi als investeerder in het vermelde project.
Lees verder

Sea Island (English version)
This link gives you access to the protected part of mondi.nl for investors in Red Sea Beach Resort | Sea Island. To visit these pages you will need to be logged in the system and be registered with Mondi as an investor in this project. Click on "More info" to access the protected area. Then you will have to log in, which is possible in the orange part (in the upper part) of the screen. When your log in has been successful you will see, below, the text "Click here if you would like to return to the previous page." If you follow this link you will enter the protected part of the website.
Read more

Marsa Alam Beach Resort
Deze link geeft toegang tot het besloten deel van Mondi.nl dat bestemd is voor investeerders in het Marsa Alam Beach Resort. Om de pagina's te bezoeken dient u in te loggen als lid van de belangenorganisatie en geregistreerd te staan bij Mondi als investeerder in het vermelde project.
Lees verder

Marsa Alam Beach Resort (English version)
This link gives you access to the protected part of mondi.nl for investors in Marsa Alam Beach Resort. To visit these pages you will need to be logged in the system and be registered with Mondi as an investor in this project. Click on "More info" to access the protected area. Then you will have to log in, which is possible in the orange part (in the upper part) of the screen. When your log in has been successful you will see, below, the text "Click here if you would like to return to the previous page." If you follow this link you will enter the protected part of the website.
Read more

Gesloten dossiers


Dossier: Grafenberg Resort
Mondi trad op als belangenbehartiger van 18 eigenaren van chalets en appartementen in het ski-in/ski-out resort Tourismusprojekt BV Augütl op loopafstand van het centrum van Wagrain (Oostenrijk). Op basis van feitelijke informatie, ervaringen, conflicterende belangen en het stelselmatig niet nakomen van afspraken door betrokken partijen als RH Immobilien (projectontwikkelaar), Alpen Travel (verhuurorganisatie) en Hoamat Bau (bouwonderneming) kan Mondi alle aspirant-kopers adviseren zich nadrukkelijk verder te oriënteren voordat ze met vermelde organisaties in zee gaan.


Dossier: Resort Montafon
Mondi vertegenwoordigde Nederlanders die in 2017 een huis/appartement op Resort Montafon in Sankt Gallenkirch (Oostenrijk) hebben gekocht via De Vakantiemakelaar.


Dossier: Brazilian Beach
Mondi trad op als belangenbehartiger namens kopers die hebben geïnvesteerd in (landbouw)grond in Brazilië: Laguna Beach Resorts Canoa Quebrada Brazil en Canoa Quebrada Golf & Country Club. Prioriteit nummer één was om de belangen van de kopers veilig te stellen.


Dossier: Chalets im Brixental
Tijdens een bijeenkomst is de beslissing genomen dat Mondi de belangen vertegenwoordigt van eigenaren in een kleinschalig project. Na het inventariseren van de belangrijkste aandachtspunten ligt de focus op de professionalisering van het beheer, de exploitatie en de condities met betrekking tot de verhuurmogelijkheden. Het verhuurrendement is voor de individuele eigenaren op dit moment naar tevredenheid, maar juist door de krachten te bundelen, is Mondi namens de eigenaren in staat betere condities te bedingen.


Dossier: Terugvorderingsactie richting Spaanse fiscus
Mondi heeft n.a.v. een publicatie op 27 november 2014 een dossier geopend voor haar leden. In dit dossier, waar een besloten forum aan gekoppeld is, worden alle feiten en relevante gegevens in chronologische volgorde geregistreerd. Het grote voordeel is dat informatie snel en efficient gedeeld kan worden onder betrokkenen zolang deze informatie in collectief belang gedeeld kan worden.


Dossier: Cabo de Palos
Midden op de klif van Cabo de Palos aan de Costa Càlida in Spanje zijn een negental ruime villa’s gebouwd. Het merendeel van deze villa's is verkocht door Puurspanje. De villa's in het project zijn met vertraging opgeleverd, maar niet zonder problemen.


Dossier: Dream Homes Resorts | Euro Alanya
Een onderzoeksrechter in België heeft op 28 november 2012 besloten dat rechercheurs nader onderzoek dienen te verrichten naar de praktijken van Carine H., Willem V., Franco R. en hun twee Turkse partners Ali H. en Mehmet B. In eerste instantie gaat het om de organisaties: Euro Alanya, B&H Construct, Housing Alanya en Pro Save vzw, maar nieuwe activiteiten vinden ook plaats vanuit 2Alanya en 2alanya estate en steeds nieuwe entiteiten.


Dossier: SunStar Investment | Red Sea View
Op dit besloten deel van Mondi.nl leest u informatie over SunStar Investment LLC. Gekoppeld aan de besloten pagina's is een forum waar investeerders met elkaar kunnen communiceren en informatie kunnen uitwisselen.


Dossier: Vastgoedfonds TEG
In dit besloten dossier leest u informatie over het Vastgoedfonds TEG. Gekoppeld aan het dossier is een forum waar investeerders met elkaar kunnen communiceren en informatie kunnen uitwisselen.


Dossier: Tribu
Met investeringen in Mobile Homes en grond in Spanje, Argentinië, Portugal, Brazilië en Mexico hebben vele mensen zich een financiële strop om de hals gehaald. Op deze pagina leest u informatie over Tribu (Tribu Internacional Invest S.L. en Tribu Platinum S.A).


Dossier: Kizil project
Deze link geeft toegang tot het besloten deel van Mondi.nl dat bestemd is voor investeerders in het Kizil project in Oba (Alanya). Om de pagina's te bezoeken dient u in te loggen als lid van de belangenorganisatie en geregistreerd te staan bij Mondi als koper in het vermelde project.


Dossier: La Marina
Op deze pagina leest u het verhaal van een familie die een huis kocht in La Marina (Elche), dat op een gegeven moment door de gemeente is gesloopt. Mondi is van mening dat dit verhaal als waarschuwing kan dienen voor iedereeen die in willekeurig welk land gaat kopen. Het verhaal is opgetekend door de betreffende familie zelf.


Dossier: Oriënt Palace Resort
Mondi heeft veel geschreven over het Oriënt Palace Resort. De problemen rondom dit project duren voort en het zag er niet naar uit dat binnen afzienbare tijd een oplossing voorhanden was. Hieronder volgt een chronologisch overzicht van alle relevante feiten en gegevens die Mondi over het Oriënt Palace Resort heeft verzameld.


Dossier: Palm Invest
Op deze pagina leest u informatie over Palm Invest en de poging die Mondi ondernomen heeft om feiten en relevante gegevens op tafel te krijgen.

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten