HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

De financiering van uw woning in het buitenland

Zelf shoppen bij banken voor een hypotheek loont niet, zeker niet in het buitenland. Ongeacht wat het aankoopmotief is zoals een tweede (t)huis, emigratie of belegging. Dat is de stellige overtuiging van Mondi. U krijgt rechtstreeks geen beter voorstel van de bank dan via een gekwalificeerde en onafhankelijke hypotheekadviseur, uitzonderingen daargelaten.

Allereerst is het essentieel om duidelijkheid te hebben over uw financiële mogelijkheden voor de aankoop van een (tweede) huis, bij voorkeur voordat u zich oriënteert op de onroerendgoedmarkt. Als een aspirant-koper een bod wil uitbrengen, zonder te weten of de financiering wel rondkomt, dan kan dat nadelige consequenties hebben. In België en Nederland kan een hypotheek relatief snel (varieert van één tot zes weken) geregeld zijn, maar als een Nederlander in België een huis wil gaan kopen, blijven er misschien vijf of zes van de twintig hypotheekverstrekkers over. Het verschaffen van een hypotheek is maatwerk. Zonder onafhankelijke hypotheekadviseur is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. Het geduld van ondernemers wordt extra op de proef gesteld. Aan het invullen van online formulieren voor een financiering van vastgoed kunt u geen rechten ontlenen.

Bijna dagelijks ontvangt Mondi vragen over hypotheekaanbieders in het buitenland. Meestal dringt vrij snel door dat mensen zich soms al uren tot dagen hebben georiënteerd via het internet, zonder te beseffen dat een groot deel van de informatie niet meer actueel is of zelfs pertinent onjuist is. Een vraag kan echter nooit onbenullig zijn. De meeste vragen kan Mondi direct of dezelfde dag beantwoorden mits deze vraag gesteld wordt via een vraag- en antwoordmodule onderaan de pagina van een landendossier of themapagina naar keuze. Als Mondi vragen niet per omgaande kan beantwoorden, dan legt de redactie de vragen voor aan een deskundige. Voor de status van de vraag volgt automatisch een notificatie per e-mail. Antwoorden met bronvermelding zijn in te zien, nadat leden zich hebben ingelogd op de website van Mondi.

Wist u dat:
  1. De financiering van een recreatiewoning extra lastig is, zeker als permanent wonen volgens de regels niet is toegestaan, het huis niet van steen is en geen fundament is;
  2. U maar één keer de kans hebt om een goede (lees: serieuze) eerste indruk achter te laten;
  3. Het uitbrengen van een bod zonder juridisch correcte opschortende of ontbindende voorwaarde en zonder bekend te zijn met de marktconforme waarde van de woning, het onderhandelingstraject kan ondermijnen met nadelige consequenties;
  4. Mondi over een rekenboxmodule beschikt voor een haalbaarheidstoets van een financiering voor een woning in het buitenland;
  5. Deze rekenboxmodule gratis is voor leden van Mondi;
  6. Leden een antecedentenonderzoek kunnen laten uitvoeren door en via Mondi naar onder andere hypotheekbemiddelaars om te voorkomen dat u met een illegale organisatie te maken krijgt?


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 21-08-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten