HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

De strijd tegen illegale makelaars

Mondi is als belangenorganisatie maar al te blij met de jacht van het Belgische Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) tegen zogenaamde nepmakelaars. Mondi kan haar leden alleen maar waarschuwen voor personen en organisaties die alle regeltjes aan hun laars lappen, maar de strijd van het BIV gaat veel verder.

Het BIV heeft er speciaal een animatievideo voor laten maken. “We kozen deze keer de strijd tegen illegale makelaardij als centraal thema. Via het filmpje willen we professionals en consumenten waarschuwen voor de gevaren van een nepmakelaar. We maken in een kort filmpje duidelijk dat het enige juiste pad met een BIV-erkende vastgoedmakelaar te bewandelen is. Hij moet de deontologie naleven, is verzekerd, moet zich continu bijscholen en gebruikt een wettelijk beschermde derdenrekening.”


Rob Smulders namens Mondi: “Er zijn aantoonbaar makelaars die een vals BIV nummer publiceren en/of pretenderen een organisatie te vertegenwoordigen die helemaal niet bestaat. Als een makelaar al liegt over relevante informatie op zijn of haar website, wat mag u dan van die makelaar verwachten als het gaat om een van de duurste aankopen in uw leven? Neem gewoon geen risico!

Een makelaar met een BIV registratie kan ook, al dan niet bewust, illegaal vastgoed aanbieden en verkopen in landen waar het beroep ook (wettelijk) beschermd is. Controleer dus altijd met wie u zaken gaat doen. Uitsluitend op verzoek van leden verricht Mondi een antecedentenonderzoek. Via het contactformulier vult u de bedrijfsnaam en website in van de makelaar onder vermelding van 'onderzoek'. Binnen één tot maximaal vijf werkdagen, afhankelijk of makelaar of organisatie medewerking wenst te verlenen, krijgt u uitsluitsel in een afgeschermde omgeving nadat u als lid hebt ingelogd."

Vastgoedmakelaars met BIV nummer zoeken.

Transparantere internationale vastgoedmarkt
Een belangenorganisatie heeft altijd voor- en tegenstanders. Helaas hebben we ook te maken met malafide partijen, mensen van organisaties die het met uw belangen niet zo nauw nemen of met rancuneuze makelaars omdat ze een slechte beoordeling hebben ontvangen op de website van Mondi van notabene eigen klanten. Er zijn gelukkig voldoende mensen, media en organisaties die Mondi een warm hart toedragen. Makelaars, projectontwikkelaars en deskundigen uit aanverwante branches die investeren in kennis, vaardigheid en een goede reputatie hoog in het vaandel hebben staan, zien het belang in van een transparantere internationale vastgoedmarkt, waar Mondi al die jaren voor vecht en voor zal blijven vechten. Zie ook de publicatie Mondi gaat actief het kaf van het koren scheiden met criteria voor Mondi professional en Mondi Approved.

Een bedankje gaat uit naar het BIV voor het publiceren van informatie en de animatievideo. Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 20-09-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten