HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Premiejagers actief op de internationale vastgoedmarkt

Spaanse notarissen bieden advocaten een commissie aan als ze de klanten doorverwijzen voor het passeren van de akte. In bijna alle Europese landen strijken (nep)makelaars tot (tien)duizenden euro’s extra commissie op bij de verkoop van meubels, zwembad, airco, windschermen, verbouwingen, verhuur, et cetera. Verhuurorganisaties gaan ook huizen verkopen, want dat is lucratief.

Sinds een jaar of vier trekt de internationale vastgoedmarkt weer aan en volop nieuwe aanbieders melden zich op de markt. Met waanzinnige cadeaus in het vooruitzicht worden kopers over de streep getrokken. De geschiedenis herhaalt zich. Helaas ontbreekt het in groten getale aan kennis, kunde en een zorgvuldig opgebouwde reputatie. De consument wordt massaal om de tuin geleid. Dat moet nu echt afgelopen zijn!

Enkele jaren geleden is Mondi gestart met Mondi Approved. Zes partijen beschikken over dit keurmerk en voldoen aan de meest scherpe criteria, waarmee Mondi ver vooruitloopt op onder andere de regulering van het beroep makelaar voor de Europese markt. Ook aanverwante branches kunnen in aanmerking komen voor Mondi Approved. Het doel van Mondi is om dit keurmerk uit te bouwen naar een gecertificeerd keurmerk. Mondi wil en zal aspirant-kopers niet doorverwijzen naar partijen in de branche om te vermijden dat er mogelijk sprake is van conflicterende belangen. Maar via Mondi hebt u de maximale zekerheid om succesvol te kopen in het buitenland. We weten als geen ander waar u de mosterd kunt halen. Als u ziet dat een organisatie Mondi Approved is, dan zit u goed. Zijn er obstakels in welke vorm dan ook, dan kunt u zich wenden tot Mondi. Indien noodzakelijk buigt een onafhankelijke geschillencommissie zich over de problematiek. We kijken dan niet alleen naar de juridische positie van beide partijen, maar doen ook een voorstel op welke billijke wijze een oplossing gevonden kan worden. Dit bespaart niet alleen veel tijd -alternatief is meestal (jaren)lang procederen- maar vooral geld en frustraties. Als organisaties nog niet voldoende gekwalificeerd zijn om voor Mondi Approved in aanmerking te komen, dan bestaat de mogelijkheid om Mondi professional te worden. Voor de consument zal duidelijk worden welke partijen zich kwalitatief positief onderscheiden in de markt. Mondi gaat actief het kaf van het koren scheiden, maar dat doen we op een positieve manier. Mondi neemt hierin zelf haar verantwoordelijkheid op transparante wijze.

In deel 2 'Mondi gaat actief het kaf van het koren scheiden' gaat Mondi uitgebreid in op de criteria waar organisaties aan moeten voldoen om voor Mondi Approved en Mondi professional in aanmerking te komen. Via het Mondi beoordelingssysteem kunt u organisaties, gerelateerd aan de internationale vastgoedbranche, ook zelf (laten) beoordelen op de dienstverlening.

Aanverwante publicaties
Een nepmakelaar is geen professionele makelaar 
U laat zich toch geen illegale woning verkopen! 
Wildgroei makelaars tweede woning


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 10-07-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten