HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Mondi gaat beoordelingsrapportages publiceren

Sinds 2005 kunnen (aspirant)kopers van een woning in het buitenland een publieke beoordeling publiceren over een makelaar of projectontwikkelaar. Er kunnen voor zeven criteria punten worden toegekend over de dienstverlening, maar uiteraard telt ook de persoonlijke motivatie mee. Sinds enkele jaren kunnen ook organisaties uit aanverwante branches die gerelateerd zijn aan de internationale vastgoedmarkt worden beoordeeld. Mondi gaat nu op verzoek van leden ook zelf bedrijfsbeoordelingsrapportages maken en die noodzaak is hoog.

De animo voor een tweede woning is vanuit België al jarenlang ongekend hoog en de belangstelling vanuit Nederland blijft groeien. De keerzijde van de medaille is dat talloze gelukzoekers en eendagsvliegen een graantje willen meepikken. Nu gunt Mondi iedereen die investeert in kennis, vaardigheid en een goede reputatie wil opbouwen/heeft opgebouwd, zijn of haar succes mits dit niet tegenstrijdig is met de belangen van de klanten. En daar schort het nogal eens aan.

Los van de publieke beoordelingen, beschikt Mondi ook over dossiers en informatie die niet openbaar te raadplegen zijn. Van alle relevante informatie gaat Mondi op verzoek van haar leden een gestandaardiseerd rapport samenstellen. Over alle organisaties die vermeld staan in het Mondi beoordelingssysteem kan een objectief beoordelingsverslag aangevraagd worden. Deze bedrijfsrapportage is toegankelijk voor alle leden van Mondi.

Inhoud bedrijfsrapportage bestaat uit o.a.:
 • Officiële bedrijfsnaam plus eventuele handelsnaam, vestigings- en contactgegevens;
 • Hoogste moedermaatschappij en eventuele (neven)vestigingen;
 • Oprichtingsdatum (wijkt regelmatig af van informatie op website organisatie);
 • Registratie- en BTW nummer;
 • Korte omschrijving bedrijfsactiviteiten;
 • In welke land(en), regio(’s), plaatsen actief;
 • Namen medewerkers (plus functie, ervaring, taalkennis) die bemiddelen voor of adviseren aan Belgische en Nederlandse klanten;
 • Zakelijke referenties van bij voorkeur bank, advocaat en accountant;
 • (Verplicht) aangesloten bij beroepsorganisatie ja/nee.
  Zo ja, welke plus vermelding registratienummer;
 • (Verplichte) beroepsaansprakelijkheidsverzekering ja/nee.
  Zo ja, bij welke maatschappij + polisnummer;
 • Transparantie honorarium/fee/commissie;
 • Score CreditSafe inclusief relevante achtergrondinformatie
  (Creditsafe is de meest gebruikte kredietinformatie leverancier ter wereld).
Daarnaast zal Mondi verzoeken informatie aan te leveren, welke is afgestemd op de bedrijfsactiviteit. Bij een makelaar is het van belang om te weten of er gewerkt wordt met een mandaat namens de juridische eigenaar voor de verkoop van vastgoed. Bij een projectontwikkelaar is het van belang om te weten wie de eigenaar is van de grond, inzage bestemmingsplan, vergunningen en hoe het project gefinancierd wordt. Vertrouwelijke documenten worden niet gepubliceerd, maar er wordt wel melding gemaakt van wat er is geconstateerd. De score is mede afhankelijk van welke informatie wel of niet op verzoek wordt aangeleverd. Mondi vraagt en ontvangt dit soort informatie al jaren van bonafide partijen. Soms verzoekt Mondi zowel telefonisch als (herhaaldelijk) per e-mail om informatie en ontvangt de belangenorganisatie niets. Meestal is dit niet zonder reden, dus gaat Mondi dieper graven en stuit altijd op bijzonder nuttige informatie, die Mondi dus gaat verwerken in een beoordelingsrapportage. Dan kunnen alle leden daar weer hun voordeel mee doen.

Naar het Mondi beoordelingssysteem/brancheregister.
Samen werken aan een transparante internationale vastgoedmarkt!
 
Raadpleeg ook Bedrijfspresentatie brancheregister (speciaal voor Makelaars & Bemiddelaars, Advocaten & Juristen, Belastingadviseurs & Fiscalisten, Hypotheekadviseurs, Verzekeringsadviseurs, Verhuurorganisaties vakantiehuizen, Verhuisbedrijven (internationaal), (Beëdigd) vertaler & tolk, Projectontwikkelaars, Platform & internetportaals en Taxateurs).

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 04-05-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten