HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Zwitserland


Welkom in het landendossier over Zwitserland!
Dit dossier is in voorbereiding. Mondi anticipeert op vragen en behoeften van haar leden. De informatie is deels afgeschermd, dus niet voor alle bezoekers van deze website toegankelijk.

Mondi leden kunnen onbeperkt vragen stellen
U zult ongetwijfeld veel vragen hebben over het koopproces, bezit of verkoop van een (tweede) woning. Mondi adviseert haar leden zonder meerkosten in collectief verband en tegen een vaste prijsafspraak ook persoonlijk, zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.
Leden kunnen onderaan deze pagina onbeperkt vragen stellen over een succesvolle aan- of verkoop van een huis in Zwitserland.


Het laatste nieuws uit Zwitserland:

Nieuws

Tweede verblijf en de Belgische fiscus

Fiscale en praktische  vraagbaak voor Belgen, die zich in het buitenland willen vestigen of in het buitenland een tweede verblijf willen kopen.
lees verder

Nieuws

Makelaars schieten als paddenstoelen uit de grond

Voorpublicatie - Het is niet bij te houden hoeveel bemiddelaars op de markt erbij komen om buitenlands vastgoed aan te bieden. Soms zijn het gerenommeerde organisaties die zijn aangesloten bij de makelaarsverenigingen NVM, VBO Makelaar, VastgoedPRO of het Beroepsinstituut voor vastgoedmakelaars (BIV). Maar vooral ervaringsdeskundigen treden steeds vaker op als bemiddelaar.
lees verder

Nieuws

Goede voorbereiding voor bezoek aan Second Home

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart wordt de beurs voor tweede woningen georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. De markt voor een tweede huis of recreatiewoning is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De verwachting is dat het druk zal zijn op de beurs. Vrijdag is een relatief rustige dag, maar zondag wordt het dringen. Als u serieuze plannen hebt om een tweede woning aan te schaffen voor uw eigen genot of als beleggingsobject, bereid u dan goed voor.
lees verder

Nieuws

U laat zich toch geen illegale woning verkopen!

In plaats van een uitroepteken had Mondi net zo goed achter de titel een vraagteken kunnen plaatsen. Natuurlijk laat u zich geen woning verkopen als u weet dat u in de meeste landen over onder andere een woonvergunning dient te beschikken en de woning igebouwd moet worden volgens de regels van het bestemmingsplan. Maar de onwetendheid is groot. Waarom worden er honderdduizenden (deels) illegale woningen aangeboden door onder andere makelaars?
lees verder

Nieuws

Geld ontvreemd van rekening Vereniging van Eigenaren

Regelmatig lezen we in het nieuws dat er een beheerder met de kas van de vereniging vandoor is gegaan. Maar hoe vaak gebeurt dit zonder dat iemand het in de gaten heeft? In Eigen Huis magazine staat een interessant artikel over hoe het geld van de Vereniging van Eigenaren (VvE) veiliggesteld kan worden.
lees verder

Nieuws

Besparen op deskundigheid bij aankoop woning

Waarom zou u meer geld uitgeven dan noodzakelijk bij de aanschaf van een (tweede) woning in het buitenland? Als u deze gedachte hebt bij het tekenen van de (voorlopige) koopovereenkomst, dan hebt u helemaal gelijk. Helaas interpreteren te veel mensen het woord ‘noodzakelijk’ te vaak op de verkeerde manier. Goedkoop wordt dan duurkoop!
lees verder

Nieuws

Het emigratie-handboek

Alles wat u moet weten over vertrek uit Nederland en vestiging in het buitenland leest u in de wegwijzer voor wonen, werken, ondernemen en onroerend goed in het buitenland.
lees verder

Nieuws

Verschil tussen advocaat, jurist en juridisch adviseur

Als u een huis koopt in het buitenland, is het bijzonder onverstandig om geen gebruik te maken van een ter zake kundige en onafhankelijke advocaat, die de (voorlopige) koopovereenkomst controleert voordat de handtekeningen onder het contract worden gezet.
lees verder

Nieuws

Erfenis ontvangen vanuit het buitenland

Als iemand overlijdt, gaat zijn erfenis naar de erfgenamen. Maar hoe zit dat precies als er vermogensbestanddelen zijn in het buitenland, zoals een (tweede) woning en binnen welke termijn moeten de erfgenamen zich melden bij verschillende instanties?
lees verder

Beoordelingssysteem actieve organisaties uit de branche

In het nieuwe beoordelingssysteem kunt u ook via de landendossiers adviseurs beoordelen en raadplegen die zich (in)direct actief bezig houden met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland zoals advocaten, fiscalisten, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs, architecten, gestors en verzekeringsadviseurs.

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten