HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact
De introductiepagina's van de vijf populairste landen (Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Portugal) zijn gereed. Dagelijks worden relevante gegevens aangevuld. Uiteindelijk zal Mondi informatie bieden over het koopproces in ruim 30 verschillende landen. Dit doen we als belangenorganisatie in volgorde van interesse vanuit onze leden. Onderaan de pagina van ieder landendossier kunt u als lid vragen stellen.

Klik op de marker van een land of kies een land hieronder:


Het laatste nieuws uit alle landen:

Nieuws

Nieuw Duits aannemings- en bouwcontractenrecht

Met ingang van 1 januari 2018 treden er enkele belangrijke veranderingen in het Duitse bouwcontractenrecht in werking. De rechten van (particuliere) opdrachtgevers worden versterkt en de onderlinge relaties tussen de bij een bouwproject betrokken aannemers, architecten en ingenieurs zijn nieuw geregeld. De herziening betreft met name het recht van aanneming van werk, maar daarnaast ook de handelsrechtelijke aansprakelijkheid voor gebreken.
lees verder

Nieuws

Bankgarantie opeisen in Spanje

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is een projectontwikkelaar in Spanje verplicht om aan de koper een bankgarantie te verstrekken. Dit is bij wet vastgelegd.
lees verder

Nieuws

Belasting op vermogen in België en Nederland

Enkele jaren gelden schreef ik het artikel 'Vergelijking vermogensbelasting Nederland-België' waarin ik heel overzichtelijk uiteen kon zetten dat bij een rendement van 4,8 procent en lager, je minder belasting in België betaalde dan op dat moment in Nederland.
lees verder

Nieuws

De populairste onroerend goed handboeken

Uitgeverij Guide Lines is gespecialiseerd in emigratie- en buitenlands onroerend goed handboeken, waarin juridische, fiscale, financiële en praktische aspecten worden besproken bij emigratie en aankoop van een huis in het buitenland.
lees verder

Nieuws

Mondi publiceert beoordelingsrapportage

Leden van Mondi kunnen onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit of verkoop van vastgoed in de meest brede zin van het woord. Mondi maakt alleen onderscheid tussen vragen die gesteld worden en in collectief belang beantwoord kunnen worden en vragen die met een persoonlijke situatie te maken hebben.
lees verder

Nieuws

Koekenbakkers | 2 Verkopen in Spanje

"Aangezien nationale regeringen en de EU in Brussel enerzijds de mond vol hebben over bescherming van de consument, maar anderzijds toestaan dat het vak 'makelaar' in heel de EU uitgeoefend mag worden door iedere willekeurige koekenbakker zonder minimale of onwerkelijke eisen ter bescherming van diezelfde consument, is het van belang nog eens enkele zaken betreffende de aan- en verkoop van onroerend goed in Spanje aan te stippen."
lees verder

Nieuws

Onderhandelen is een vak

U hebt een woning op het oog en wilt deze aanschaffen voor een zo laag mogelijke prijs. Logisch, want niet zelden kan er nog flink wat van de vraagprijs af. Iedereen die zich deskundig laat begeleiden kan zonder problemen de gelukkige eigenaar worden van een (tweede) woning in het buitenland. Maar hoe weet u of u uiteindelijk een marktconforme prijs betaalt of liefst zelfs nog minder?
lees verder

Nieuws

Advies bezichtigingsreis tweede woning

Dat de interesse voor een tweede woning in het buitenland groot is, blijkt wel uit de vele bezichtigings- en inspectiereizen die op dit moment en in december nog plaatsvinden. Nog nooit heeft Mondi hier zoveel vragen over ontvangen, die overigens bijzonder gevarieerd zijn.
lees verder

Nieuws

Hypotheek aanvragen Spanje

Een hypotheek aanvragen in Spanje kan zonder deskundige hulp ingewikkeld en onduidelijk zijn. De hypotheekaanvraag wordt een stuk overzichtelijker, duidelijker en laagdrempeliger met een makkelijk stappenplan voor een transparante aanpak in het hele proces.
lees verder

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten