HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact
De introductiepagina's van de vijf populairste landen (Spanje, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Portugal) zijn gereed. Dagelijks worden relevante gegevens aangevuld. Uiteindelijk zal Mondi informatie bieden over het koopproces in ruim 30 verschillende landen. Dit doen we als belangenorganisatie in volgorde van interesse vanuit onze leden. Onderaan de pagina van ieder landendossier kunt u als lid vragen stellen.

Klik op de marker van een land of kies een land hieronder:


Het laatste nieuws uit alle landen:

Nieuws

Tweede verblijf en de Belgische fiscus

Fiscale en praktische  vraagbaak voor Belgen, die zich in het buitenland willen vestigen of in het buitenland een tweede verblijf willen kopen.
lees verder

Nieuws

Het schenken van uw huis in Frankrijk

Wellicht bent u een van de gelukkigen met een résidence secondaire in Frankrijk. Na vele jaren te hebben genoten van een prachtig huisje in een mooie landelijke omgeving, een chalet in de bergen, of dat appartementje vlakbij zee, overwegen echtparen dikwijls om dit bezit te schenken aan de kinderen.
lees verder

Nieuws

Makelaars schieten als paddenstoelen uit de grond

Het is niet bij te houden hoeveel bemiddelaars op de markt erbij komen om buitenlands vastgoed aan te bieden. Soms zijn het gerenommeerde organisaties die zijn aangesloten bij de makelaarsverenigingen NVM, VBO Makelaar, VastgoedPRO of het Beroepsinstituut voor vastgoedmakelaars (BIV). Maar vooral ervaringsdeskundigen treden steeds vaker op als bemiddelaar.
lees verder

Nieuws

Beleggen in Duits woonvastgoed blijft aantrekkelijk

Nadat in 2017 de prijzen continu waren gestegen, gaan vastgoedexperts ervan uit, dat deze lijn ook dit jaar wordt doorgetrokken. Het gemiddelde prijsstijgingspercentage van om en nabij de negen procent sinds het jaar 2009 getuigt van een ongebreidelde dynamiek op dit gebied; marktanalisten constateerden in 2016 een stijging van twintig procent tegenover het jaar 2014.
lees verder

Nieuws

Julio Iglesias verkoopt finca voor 145 miljoen

Dit landgoed ligt in de heuvels van de gemeente Ojén, op de grens met de kustplaats Marbella, op slechts 30 minuten van de luchthaven van Malaga en 10 minuten van Puerto Banus. Het gaat om de finca ‘Las Cuatro Lunas’, vernoemd naar een van de succesvolle albums van de zanger ‘Noche de cuatro lunas’.
lees verder

Nieuws

Gelijk hebben en recht halen in Portugal

Ondanks dat het op gerechtelijk gebied soms verschrikkelijk mis kan gaan, geloven de meeste mensen nog in een goed werkend rechtssysteem. En dus verwacht je dat ook in Portugal. Maar als je ermee te maken krijgt, dan blijken dingen soms toch ook heel anders te lopen dan verwacht.
lees verder

Nieuws

Mogelijkheden autoverzekering in Frankrijk

Deel 1 - Onder Nederlanders in Frankrijk verspreidt zich een hardnekkig gerucht. Eigenaren van tweede huizen in Frankrijk zouden geen autoverzekering kunnen afsluiten! Een vervelend gegeven als het waar zou zijn; het kan immers best handig zijn een auto bij het vakantiehuis klaar te hebben staan. Dit gerucht hangt natuurlijk samen met dat andere gerucht, namelijk dat dezelfde groep mensen geen auto in Frankrijk zou mogen kopen.
lees verder

Nieuws

Goede voorbereiding voor bezoek aan Second Home

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 maart wordt de beurs voor tweede woningen georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. De markt voor een tweede huis of recreatiewoning is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De verwachting is dat het druk zal zijn op de beurs. Vrijdag is een relatief rustige dag, maar zondag wordt het dringen. Als u serieuze plannen hebt om een tweede woning aan te schaffen voor uw eigen genot of als beleggingsobject, bereid u dan goed voor.
lees verder

Nieuws

Hypotheek tweede woning buitenland

Goed hypotheekadvies is meer dan een zoektocht naar de hypotheek met de laagste maandlasten. Dit geldt zeker bij een hypotheek in het buitenland.
lees verder

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten