HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Verhuizen maar nog niet helemaal

Blog Anneke van den Bos die met Eelke gaat emigreren naar Portugal: “Donderdag 4 maart, dat is de dag waar we naar toe leven en alle planningen op maken. ‘Planningen zijn nu eenmaal om aangepast te worden,’ zei een collega mij wel eens. Maar dit wordt voor een groot deel een definitieve. Ik heb de huur opgezegd van de woning die ik al een half jaar geleden heb verkocht en weer terug huur.

Wie had kunnen denken dat een uitlooptijd van een half jaar niet voldoende zou zijn? Maar goed, ik ben dus aan het inpakken. Eindelijk. Alles gaat schoon en uitgezocht de verhuisdozen in die we zelf even hebben opgehaald in Weesp. Wat ruimt dat op, oude of nutteloze spullen worden naar de vuilstort gebracht en de rest verdwijnt voor een paar weken om het daarna in Portugal weer uit te pakken.

Maar waarom dan ‘nog niet helemaal’?
Het verhuisbedrijf komt voorrijden, laadt in en zal een week later weer uitladen op de plek van bestemming. Alleen wij mogen nog niet zomaar ‘vrij’ heen en weer rijden. Dus we hebben besloten om de huurwoning van Eelke nog even aan te houden totdat we naar en door België, Frankrijk, Spanje en Portugal mogen rijden. Een beetje kamperen dus en leven uit een koffer, want de rest is dan al onderweg. Laten we hopen dat dit geen weken of misschien wel maanden gaat duren. De makelaar zou dan de deur open kunnen doen zodat alles binnengezet kan worden. In een huis wat nog niet is schoongemaakt en opgeruimd. Voor Eelke is het lastig omdat hij elke dag vanuit Friesland naar Amsterdam moet rijden, maar alles is van tijdelijke aard dus daar komen we ook wel doorheen.

Arbeid technisch komen er ook wat problemen vanuit mijn werkgever en dat brengt bij mij wel heel veel stress. Ook kwam ik er vanmorgen achter dat er volgens mij een typefout staat in het koopcontract. Wellicht zijn er nummers omgedraaid in het NIF nummer, dit moeten we dus ook maar weer even navragen. Helemaal vanzelf gaat dit proces niet. De belofte van mijn werkgever is wellicht wat te primair geweest. Alle beren die er zijn komen nu op mijn pad. De overheid waar ik werk heeft hier nog geen ervaring mee, dus het vraagt nogal wat out of the box denken. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Wat daar bij komt in het vaccineren, het uitstellen in Nederland, de 2e prik van 3 naar 6 weken…. En ergens daartussen nog een verhuizing, auto APK keuren, misschien nog een knie operatie enzovoort.

Echt saai is ons leven niet op dit moment. En de ene dag gaat me beter af dan de ander. Soms ben ik volledig overstuur en in tranen en (gelukkig meestal) dan weer volledig zen. Mediteren en relativeren helpt mij nu enorm. Heb ik er invloed op? Nee? Dan loslaten!
Klinkt zo eenvoudig …”
Opmerking Mondi: "Regelmatig zien we via social media berichten voorbij komen, dat het geen enkel probleem is om te reizen door diverse landen, waaronder België, Frankrijk en Spanje. Aan dergelijk berichten kunt u geen rechten ontlenen. Reisadvies kan dagelijks veranderen. Op dit moment is de noodtoestand uitgeroepen in Spanje en Portugal. Er geldt een avondklok en grensovergangen kunnen gesloten zijn. Doorreizen is lastig. Op dit moment zijn veel regio's afgesloten. Maatregelen en regels verschillen per land."

Actuele en officiële informatie reisadvies
Voor Belgen
Voor Nederlanders  

Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal 
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 31-01-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten