HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Geland, letterlijk en figuurlijk

Blog Anneke van den Bos die met Eelke gaat emigreren naar Portugal: “Afgelopen woensdag stapten we uit het vliegtuig vanuit Porto. We hadden nog een voucher van Transavia, van de eerder geannuleerde vluchten. Door alle Covid, de teleurstellingen met de voortgang en alles eromheen, waren we inmiddels toe aan vakantie. Gewoon even géén huizen kijken, geen plannen maken maar even bijtanken. We besluiten even kort naar de veilige gebieden te reizen, dus niet richting Lissabon.

Wel hadden we inmiddels weer een favorietenlijstje met vier totaal verschillende huizen. En ach, als we er nu dan tóch waren, konden we net zo goed even gaan kijken. Zo gezegd zo gedaan. Auto gehuurd en in twee dagen vier huizen bekeken in midden Portugal. En hoe anders kan het dan uitpakken wanneer je er bent. Wanneer je het huis voelt. Dan was het uitzicht perfect, dan was de woning perfect, dan was de omgeving/buurt perfect…

Keuzestress alom. En notabene het huis waar we het meest van verwachtten, werd het meteen al niet. Er werd gewikt en gewogen, gedacht en besproken; in de zon, met een glaasje wijn want we hadden tenslotte vakantie! Nog eens terug, samen zonder makelaar, toch maar een tweede bezichtiging vragen om nóg eens te kijken. We waren er snel uit, dit huis in Pombeiro da Beira in Arganil voelde zo goed, was zo ruim, had zo veel potentie, lag in zo’n prachtige omgeving en was zo wat we zochten. De prijs was in de Covidmaanden al flink gezakt, dus heel veel ruimte was er niet meer. We hebben een mooi bod gedaan en deze werd al snel geaccepteerd.

Om onszelf wat rust te gunnen hebben we de ondersteuning van een Nederlands sprekende advocaat ingeroepen die onze zaken behartigt. Deze zorgt voor en checkt alle papieren, heeft contact met de makelaar en neemt de zaken waar zodat wij weer naar Nederland kunnen. Want ook daar moet nu veel geregeld worden. Mandaten, uittreksels, handtekeningen, verkoop eigen huis en alles wat er verder bij komt. Maar het belangrijkste is dat het zo goed voelt, we kunnen niet wachten. Ik moet wel eerlijk zijn, ook komen nu de tranen van geluk, van opluchting, van onzekerheid, van het afscheid nemen en van loslaten. Maar het zijn zoete tranen.”

Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 09-10-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten