HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Concrete verhuisplannen naar Portugal

Blog Anneke van den Bos die met Eelke gaat emigreren naar Portugal: “Het zal u niet verbazen als ik vertel dat de tickets voor 12 januari inmiddels weer zijn verzet naar een latere datum, nadat de lockdown bekend werd en het negatief reisadvies tot half maart werd afgegeven. Opnieuw contact opgenomen met de advocaat over de problemen rondom de datum van het tekenen van het contract. We hebben nu de afspraak dat de advocaat als zaakvoerder van Eelke en mij gaat tekenen.

Met de feestdagen hebben we dan ook het volledige bedrag op een zogenaamde derdengeldbankrekening overgemaakt. Dit ging ook niet helemaal vanzelf want je loopt aan tegen een uiterste betaallimiet, die je wel (tijdelijk) kunt verhogen, maar dan nog dat het bedrag niet in één keer overgemaakt kan worden. Maar het voelt al een beetje dichterbij, een beetje meer van ons. We worden blij van de vooruitzichten, dat we nu toch at concretere plannen kunnen maken.

Dit betekent nu een langetermijnplanning maken, nadenken wat ik met mijn cabrio wil doen -meenemen of hier verkopen-, adreslijsten checken en aanvullen voor verhuisberichten, mijn werkgever informeren over een richtdatum, wat kan naar de kringloop worden gebracht of worden weggegooid, contact met de dierenarts over vaccinaties van de kat, noem maar op. Op Instagram heb ik een account aangemaakt ‘Vivenda_Nogueira’, waar ik onze ervaringen op wil zetten. Van de voorbereidingen tot het verbouwen en het wonen aldaar. Zonder dit gecommuniceerd te hebben, hadden we na drie uur al de eerste twee volgers! Hoe leuk is dat?

Het is trouwens de moeite waard om meerdere offertes op te vragen bij internationale verhuizers. Er zit nogal wat verschil in de prijs en de uitvoering van de verhuizing zelf. Eén of twee chauffeurs/verhuizers, zelf meehelpen, type vrachtauto, wel of geen pendelwagen. En van www.internationaalverhuisadvies.nl die vijf offertes aanbieden, heb ik er uiteindelijk maar twee ontvangen. Ons verhuisbedrijf heb ik ook nog gebeld om advies. Verwachten zij dat half maart het erg druk gaat worden? Nou, zij merken weinig of niets van de Corona. De verhuisbewegingen gaan gewoon door en emigreren wordt als noodzakelijk reizen gezien. De firma Kuiper zit dan ook al de hele maand januari volgeboekt. Later op de dag krijg ik wat opties door om daar eens over na te denken en ons hier op te richten wat betreft planning. Dit betekent dat we ‘in ieder geval’ met de lente aan het schoonmaken en inrichten zijn. Wat een mooi begin van een nieuw jaar! We doen maar snel een strik om het bijna afgelopen jaar en weg ermee. Het was weer een leerzaam jaar, dat is vast ergens goed voor geweest.

Wij wensen u een gelukkig en gezond nieuwjaar!
Um feliz e saudável ano novo." 
"Zaken doen met een verhuisbedrijf in Portugal bleek geen succes, met name omdat wij de taal nog niet voldoende beheersen. Kuiper De Internationale Verhuizer bleek voor ons verreweg het ‘best’. Denkt goed mee en voelt goed."

Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal 
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 29-12-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten