HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal

Blog Anneke van den Bos die met Eelke gaat emigreren naar Portugal: “En voordat je het weet, is de maand maart al weer bijna op zijn eind. De verhuizing van mijn inboedel naar Portugal is goed verlopen. Om 8 uur stonden de verhuizers van Kuiper voor de deur. In de verhuiswagen waren al twee inboedels ingeladen, zodat het in een gecombineerde rit naar de plaats van bestemming wordt gebracht.

Met het leegruimen van het huis werd het steeds meer ontzielt. Steeds minder voelde het als mijn woning en nam ik er afstand van. Toch raar om de allerlaatste keer de deur achter je dicht te trekken. Een -door Corona- afstandelijk afscheid van de buren en op naar het noorden, terwijl mijn spullen al naar het zuiden vertrokken. Met de verhuizer de afspraak gemaakt dat zij een foto zouden maken van wat zij aantroffen bij aankomst. Zij zouden het huis immers sneller zien dan wij. De laatste keer was in oktober 2020 dat wij het zagen, dus ik verwachtte dat het onkruid oksel-hoog zou staan. We hadden de afspraak dat de makelaar de deur open zou doen. Deze belde op de bewuste dag dat de verhuizers er nog niet waren en hij een andere afspraak had. Tja en daar zit je dan in Nederland, wat te doen? Appen met de verhuizer dat hij contact moest opnemen om nader af te spreken met makelaar Lois.

Toch spannend om als toeschouwer langs de lijn te staan en niets te kunnen doen. ’s Avonds nog geen foto of appje ontvangen. Zou alles goed zijn gegaan? Gelukkig ontvingen we daags na de verhuizing foto’s via de makelaar van hoe de inboedel was uitgeladen en waar het stond. Het zag er keurig uit! Helaas geen foto’s van de buitenzijde, maar dat blijft gewoon een verrassing voor als we daar aankomen.

Inmiddels is de knieoperatie van Eelke ook achter de rug en heb ik besloten om als ZZP’er aan de slag te gaan. Dus een rustig leven hebben we nog steeds niet. Zal ook niet snel gebeuren denk ik. Aard van het beestje… Kortom we vervelen ons niet. We proberen ons nu te focussen op half april, het ziet er naar uit dat Portugal dan de beperkingen en regels gaat versoepelen.”

Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal 
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 22-03-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten