HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal

Blog Anneke van den Bos die met Eelke is geëmigreerd naar Portugal: “Het is alweer even geleden dat ik mijn laatste blog plaatste en dat is niet zonder reden. We zijn inmiddels verhuisd naar Portugal. Dat waren we al maar door een oproep om te vaccineren tegen Corona, zijn we toch maar weer voor 6 weken teruggegaan naar Nederland. Na de tweede prik twee weken gewacht, maar toen was het dan echt zover. Inmiddels zijn we terug in Portugal. Met de auto dit keer, om de beurt rijden en slapen.

Een luchtbed voor op de achterbank gekocht. Een echte aanrader, je slaapt echt beter horizontaal. Ook de kat van 15 jaar is mee in een bench. Ramen met extra zonwering, losse ventilator gekocht, kleine kattenbak erin en daar vertrokken we. Reis ging zeer voorspoedig, zo’n 27 uur over gereden. Om 15 uur vertrokken we uit Friesland en zo ‘in alle rust’ door Parijs heen. Het blijft druk, maar géén spits. Geen controles gehad, tolwegverklikker op de voorruit, wat proviand mee om de vaart erin te houden. Twee uur rijden, minimaal 15 minuten pauze, 'verplicht' verhuizen naar de achterbank en uitrusten.
Aan het begin van de avond kwamen we aan, uitpakken, even ‘landen’ en op tijd naar bed. We hebben twee weken de tijd gehad om het nieuwe huis draaiende te krijgen.

Na twee weken moest Eelke weer terug naar Nederland en nu blijf ik zes weken alleen op de berg achter. Veel lukt, maar niet alles. Internet is er nu eindelijk na tweeëneenhalve week. In de zomermaanden is de productiviteit niet zo hoog krijg ik te horen, dus nog meer geduld hebben. Een mobiele telefoon met dual sim, dat is makkelijk (dacht ik), maar dat blijkt niet te werken. Mijn telefoon blokkeert met 2 kaarten. Weggegooid geld dus. Hotspot maken lukt niet, abonnement van Vodafone geeft geen onbeperkt internet. Dus steeds in vliegtuigstand omdat mijn data wel heel snel gaat. Na twee weken zat ik al op 80 procent. Absoluut niet fijn, voor iedereen een tip, zoek dit heel goed van tevoren uit. Tegenwoordig is alles met internet en ben je absoluut onthand zonder. In de tussentijd maar weer met de laptop onder de arm naar een terras met wifi en weer mijn gezicht laten zien bij de aardige internetdame. Hopen dat ik weer wat stappen kan maken. Het volgende project wordt de verwarming (op diesel) die gekoppeld staat met de haard. Ik moet het me eens goed laten uitleggen hoe het nu echt werkt. Maar één stap tegelijk, er zijn er nog een heleboel te zetten.”  
Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal 
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 17-08-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten