HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landen Wonen in het
buitenland
NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Emigreren: waar moet ik beginnen?

Blog Anneke van den Bos: “Oké, we hebben besloten om de grote stap te gaan zetten. Maar waar moet ik nu beginnen? Enige jaren geleden was ik ook erg dicht bij de beslissing om te vertrekken, maar mijn grootste fout toen was dat ik het voor mijzelf hield. Ik deelde mijn voornemen niet met mijn familie en vrienden. Want als het niet zou lukken, zou ik tenminste geen flater slaan. Dus ik koos voor een veilige en onpersoonlijke weg, alles zelf doen, zelf bedenken, zelf oplossen.

Maar ik raad iedereen aan, deel je voornemen met zo veel mogelijk mensen. Dierbaren, collega’s, vage bekenden, buren, iedereen die vraagt hoe het met je gaat! Want daardoor heb ik zo veel energie en positiviteit ontvangen. Mensen zijn geïnteresseerd en steeds wanneer ze informeren naar de voortgang houden zij mij scherp. Ze stellen vragen waar ik zelf niet aan had gedacht. Ze kwamen met goede suggesties. Ik kon niet meer achterover gaan zitten, want ik wilde wat te vertellen hebben. Ik ging netwerken. Vragen: wie kende iemand die ook was geëmigreerd en mij op weg kon helpen? En dat waren er nog best wat. Bellen, mailen, zelfs langsgaan bij onbekenden in Nederland en Portugal en supergastvrij ontvangen worden en veel goede tips krijgen. Misschien houden we er zelfs contacten aan over, de tijd zal het leren. En successen delen is leuk! Hoe klein deze ook zijn, adresjes, folders, boeken, gesprekken, ze brengen mij in een positieve flow.

En natuurlijk is het ook spannend en slaat soms de twijfel toe. Daar moet ik dan even doorheen, gewoon accepteren, ze gaan weer voorbij. En gewoon weer door gaan. Ik maak een langetermijnplanning en een actielijst, dat geeft mij steun. Doe wat je kunt doen, niet te veel uitstellen want als het eenmaal zo ver is, breekt de hectiek echt los. Ik ga ontspullen, Portugese makelaarssites bezoeken, de taal leren, een verhuisplan schrijven, een favorietenlijstje maken. Ik kan heel veel al doen, op afstand, ook tijdens de Corona. En ik neem de tijd nu om los te laten en op te laden voor wanneer de grenzen weer opengaan. Ik kan niet wachten….”
Deel 1: Uit liefde emigreren naar Portugal
Deel 3: De Portugese taal is een uitdaging
Deel 4: Teleurgesteld en verward 
Deel 5: Geland, letterlijk en figuurlijk 
Deel 6: De overdracht en het gouden hoefijzer 
Deel 7: Concrete verhuisplannen naar Portugal 
Deel 8: Verhuizen maar nog niet helemaal 
Deel 9: Inboedel is verhuisd, nu wij nog emigreren naar Portugal
Deel 10: Eindelijk in ons nieuwe huis 
Deel 11: Ook stapjes te zetten na emigratie naar Portugal 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Portugal
Bezoek regelmatig het landendossier Portugal en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Anneke van den Bos
Datum: 26-05-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten