HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Kroatië


Welkom in het landendossier over Kroatië!
Dit dossier is in voorbereiding. Mondi anticipeert op vragen en behoeften van haar leden. De informatie is deels afgeschermd, dus niet voor alle bezoekers van deze website toegankelijk.

Mondi leden kunnen onbeperkt vragen stellen
U zult ongetwijfeld veel vragen hebben over het koopproces, bezit of verkoop van een (tweede) woning. Mondi adviseert haar leden zonder meerkosten in collectief verband en tegen een vaste prijsafspraak ook persoonlijk, zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.
Leden kunnen onderaan deze pagina onbeperkt vragen stellen over een succesvolle aan- of verkoop van een huis in Kroatië.


Het laatste nieuws uit Kroatië:

Nieuws

Reserverings- en koopovereenkomst woning buitenland

Als u een huis koopt in het buitenland zijn niet alleen de wetten en regels anders, maar hebt u ook te maken met andere gewoontes, cultuurverschillen en niet zelden met een taalbarrière. Het koopproces kan behoorlijk afwijken van zoals u dat in België of Nederland gewend bent. Miscommunicatie ligt op de loer met alle gevolgen van dien.
lees verder

Nieuws

Wildgroei makelaars tweede woning

“Het is niet bij te houden hoeveel bemiddelaars op de markt erbij komen om een tweede huis aan te bieden. Vooral in Spanje is het aantal nieuwe makelaars explosief gestegen. Niet zelden hebben we het over eendagsvliegen of gelukszoekers. Van kennis en ervaring is dan nauwelijks sprake. De animo van gerenommeerde makelaars, die in Nederland en België lokaal actief zijn om vastgoed in het buitenland aan te bieden neemt weer toe. Als u van plan bent om een (tweede) woning of beleggingsobject aan te schaffen in het buitenland, kies dan zorgvuldig een gerenommeerde en deskundige makelaar”. Dat is de het advies van Rob Smulders als directeur van de belangenorganisatie Mondi voor aspirant-kopers en eigenaren van een (tweede) huis. Ook de makelaarsbranche stelt eisen ter bescherming van de consument.
lees verder

Nieuws

Het Mondi beoordelingssysteem

Eén van de speerpunten van Mondi is het bevorderen van transparantie op de internationale vastgoedmarkt. Een belangrijk middel om dat te bereiken zijn de publieke beoordelingen. Iedereen die ervaring heeft met een aanbieder van een (tweede) woning in het buitenland, een recreatiewoning in België of Nederland of een dienstverlener die aan de internationale vastgoedmarkt gerelateerd is, kan deze beoordelen. Ongeacht of het gaat om een eerste indruk of om het daadwerkelijk doen van zaken.
lees verder

Nieuws

Tweede verblijf en de Belgische fiscus

Fiscale en praktische  vraagbaak voor Belgen, die zich in het buitenland willen vestigen of in het buitenland een tweede verblijf willen kopen.
lees verder

Nieuws

Makelaars schieten als paddenstoelen uit de grond

Voorpublicatie - Het is niet bij te houden hoeveel bemiddelaars op de markt erbij komen om buitenlands vastgoed aan te bieden. Soms zijn het gerenommeerde organisaties die zijn aangesloten bij de makelaarsverenigingen NVM, VBO Makelaar, VastgoedPRO of het Beroepsinstituut voor vastgoedmakelaars (BIV). Maar vooral ervaringsdeskundigen treden steeds vaker op als bemiddelaar.
lees verder

Nieuws

U laat zich toch geen illegale woning verkopen!

In plaats van een uitroepteken had Mondi net zo goed achter de titel een vraagteken kunnen plaatsen. Natuurlijk laat u zich geen woning verkopen als u weet dat u in de meeste landen over onder andere een woonvergunning dient te beschikken en de woning igebouwd moet worden volgens de regels van het bestemmingsplan. Maar de onwetendheid is groot. Waarom worden er honderdduizenden (deels) illegale woningen aangeboden door onder andere makelaars?
lees verder

Nieuws

Geld ontvreemd van rekening Vereniging van Eigenaren

Regelmatig lezen we in het nieuws dat er een beheerder met de kas van de vereniging vandoor is gegaan. Maar hoe vaak gebeurt dit zonder dat iemand het in de gaten heeft? In Eigen Huis magazine staat een interessant artikel over hoe het geld van de Vereniging van Eigenaren (VvE) veiliggesteld kan worden.
lees verder

Nieuws

Besparen op deskundigheid bij aankoop woning

Waarom zou u meer geld uitgeven dan noodzakelijk bij de aanschaf van een (tweede) woning in het buitenland? Als u deze gedachte hebt bij het tekenen van de (voorlopige) koopovereenkomst, dan hebt u helemaal gelijk. Helaas interpreteren te veel mensen het woord ‘noodzakelijk’ te vaak op de verkeerde manier. Goedkoop wordt dan duurkoop!
lees verder

Nieuws

Het emigratie-handboek

Alles wat u moet weten over vertrek uit Nederland en vestiging in het buitenland leest u in de wegwijzer voor wonen, werken, ondernemen en onroerend goed in het buitenland.
lees verder

Beoordelingssysteem actieve organisaties uit de branche

In het nieuwe beoordelingssysteem kunt u ook via de landendossiers adviseurs beoordelen en raadplegen die zich (in)direct actief bezig houden met de aanschaf of bezit van vastgoed in het buitenland zoals advocaten, fiscalisten, belastingadviseurs, hypotheekadviseurs, architecten, gestors en verzekeringsadviseurs.

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten