HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Uw villa of appartement in het buitenland verkopen

Sommige eigenaren proberen al jaren zonder succes hun appartement of villa te verkopen, maar kansen zijn er zeker. Een veelvoorkomende vraag die Mondi als belangenorganisatie ontvangt is: "Kan Mondi mij in contact brengen met een betrouwbare makelaar die mijn (tweede) woning kan verkopen?"

Allereerst zal Mondi u nooit zomaar een makelaar aanbevelen, waar u vervolgens zelf rechtstreeks contact mee kunt opnemen voor de verkoop van uw woning. We vinden het veel te risicovol als we niet betrokken zijn bij het maken van een goede verkoopovereenkomst, hoe goed de makelaar ook zijn best probeert te doen. Mondi ontvangt nooit een fee of commissie van derden, dus we hebben er ook geen belang bij.

Mondi komt uitsluitend op voor de belangen van haar leden en bij de verkoop van een woning in het buitenland willen we bij voorkeur betrokken zijn bij het zoeken, screenen, selecteren en afspraken maken over de verkoopovereenkomst tussen de juridisch eigenaar en de proactieve makelaar(s), voordat er überhaupt een handtekening wordt geplaatst. Deze zorgvuldige voorbereiding is niet voor niets. U geeft uw sleutel toch niet zomaar af aan de eerste de beste makelaar met een goed verkoopverhaal? Schijn kan bedriegen en dat is nu net waar Mondi namens haar leden voor wil waken.

Als u zelf een makelaar hebt gevonden voor de verkoop van uw woning, kunt u deze als lid van de belangenorganisatie door Mondi middels een antecedentenonderzoek laten screenen. Zo kunt u voorkomen dat u met een illegale of malafide makelaar in zee gaat.

Een schot voor de boeg: redactionele reportage
Afgelopen jaar heeft Mondi op haar website 504.102 bezoekers ontvangen en werden 2.382.605 pagina's (lees: voornamelijk artikelen) geraadpleegd over het tweede huis, emigreren en beleggen in vastgoed.
De leden met een Mondi lidmaatschap Premium kunnen gebruik maken van de service om een (tweede) woning in het buitenland via een redactionele reportage onder de aandacht te brengen. Uiteraard gelden daar strikte regels voor. Als juridisch eigenaar dient u over alle noodzakelijke documenten inclusief woonvergunning en eigendomsbewijs te beschikken en deze op verzoek aan Mondi te tonen. Er mogen geen complicaties zijn, waaronder juridische procedures of (te verwachten) claims met betrekking tot de aangeboden woning. Mondi ontvangt geen fee in welke vorm dan ook om alle vormen van mogelijke conflicterende belangen te voorkomen. Het enige wat Mondi doorbelast, is de vergoeding voor het vervaardigen van deze publicatie à 90 euro per uur. Optioneel bestaat de mogelijkheid om via het Facebook account van Mondi een campagne op te starten op volledig transparante wijze via een doelgroep naar keuze.

Enkele voorbeelden van reportages:
Landgoed te koop met toeristisch verblijf in Piemonte
Te koop: Casadejager een villa in traditionele Spaanse stijl
Statig dorpshuis te koop in Alet les Bains
Te koop: gerenoveerde woonboerderij in Frankrijk
Cortijo te koop in Andalusië met panoramisch uitzicht
De reportages worden goed gelezen en de vindbaarheid via de zoekmachines is groot. Als de woning verkocht wordt, kan Mondi op verzoek van opdrachtgever een advocaat inschakelen die de verkooptransactie begeleidt tegen vooraf overeengekomen kosten.

Verkoopbegeleiding
Mondi zoekt, selecteert en screent een ervaren makelaar, die kennis van zaken heeft, over een goede reputatie en een uitstekend internationaal netwerk beschikt, en die op proactieve wijze uw woning kan aanbieden. De makelaar moet uiteraard in staat zijn om tot een goed onderbouwde waardebepaling te komen. Afhankelijk van de locatie van de woning en de overeen te komen condities, adviseert Mondi om met één of meerdere makelaars een verkoopovereenkomst af te sluiten. In veel landen is dit heel gebruikelijk, maar wat Mondi betreft niet vanzelfsprekend. Het gaat uiteindelijk om het resultaat en ook de makelaar moet gemotiveerd zijn en blijven.
Raadpleeg voor meer informatie de dienst verkoopbegeleiding.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 03-07-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten