HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Te koop: gerenoveerde woonboerderij in Frankrijk

Koos en Nicole emigreerden in 2004 met hun dochter Iris naar het hartje van Frankrijk en streken neer in het plaatsje Sannat in het departement Creuse. Want waar kom je voor weinig geld nou een vrijstaande woning tegen op een perceel van maar liefst 4.978 vierkante meter? In de loop der jaren werd de boerderij grondig aangepakt en inmiddels hebben heel wat gasten de metamorfose mogen ervaren naar een fantastische woonboerderij die nu te koop staat voor minder dan twee ton in euro’s welteverstaan.

Iedere makelaar zal eindigen met de prijs (op aanvraag), maar Mondi start deze reportage met de koopprijs van 185.000 euro. Houdt u van een levendige omgeving met alle denkbare voorzieningen in de nabijheid? Stop dan met lezen, want dan is deze kans niet voor u weggelegd. U moet wel een liefhebber zijn van rust, ruimte en de natuur in een idyllische omgeving. Daarnaast dient u ook niet vies te zijn om uw mouwen op te stropen voor het onderhoud van de tuin, waarvoor dan wel een stoere Honda zitmaaier voor u ter beschikking kan staan.

Sannat is een bijzonder dorp voor de jeugd, want ze komen op de plaatselijke basisschool allemaal in dezelfde klas, waarbij de leeftijd varieert van 7 tot 12 jaar. Het aantal inwoners in dit pittoreske dorpje loopt terug vanwege de hoge vergrijzing onder de autochtone bewoners. Engelsen en in iets mindere mate Nederlanders, hebben de charme van dit onbekende dorpje omgeven met kleine gehuchtjes ontdekt. Sannat ligt hemelsbreed ongeveer tussen Limoges (115 kilometer binnendoor) en Clermond-Ferrand (84 kilometer) en onder Montluçon (38 kilometer). Het spectaculaire natuurgebied ‘Les Pierres Jaumâtres’ in Toulx-Sainte-Croix ligt op een half uurtje rijden. Indien u behoefte heeft om te kuren, dan zit u goed in het nabij gelegen kuuroord Évaux-les-Bains op tienkilometer afstand. Maar voor echte ontspanning stapt u in de natuurstenen hottub met roestvrijstalen houtkachel op enkele meters afstand op eigen terrein met eindeloos uitzicht. 

 
Boerderij zeer geschikt als Bed and Breakfast (B&B)
De woning ligt aan de rand van het dorp met weids uitzicht over een glooiend landschap en is bijzonder geschikt als groepsaccommodatie, maar ook om als Bed and Breakfast te gebruiken. Natuurlijk mag de aangrenzende grote schuur met werkplaats/workshopruimte niet ontbreken. De gerenoveerde woonboerderij beschikt verder over onder andere zeven slaapkamers, drie badkamers en een echte woonkeuken.

 
Globale indeling
Begane grond hoofdwoning:
 • Veranda 8,5 vierkante meter met ingang naar de woonkamer;
 • De woonkamer is voorzien van een natuurlijke stenen schouw met houtkachel inclusief dubbel geïsoleerde wanden;
 • Via openslaande deuren komt u aan de achterkant van het huis op het overdekte natuurstenen terras van 30 vierkante meter;
 • Een natuurstenen hottub met roestvrijstalen houtkachel (buiten);
 • Een grote aparte keuken in Franse stijl van 18 vierkante meter met houtkachel;
 • Moderne recente badkamer met bad, douche en twee wastafels en een toilet;
 • Aangrenzend aan de badkamer bevindt zich nog een slaapkamer of desgewenst een hobbyruimte.
Eerste verdieping:
 • Grote slaapkamer van 28 vierkante meter volledig dubbel geïsoleerd met ingang (trap met luik) naar de zolder ;
 • Slaapkamer van 18,5 vierkante meter in nog oude staat.
Tweede verdieping:
 • Zolder volledig geïsoleerd op de vloer.
Begane grond gastenverblijf grenzend aan hoofdverblijf:
 • Woonkamer met barretje en 2 koelkasten, volledig ingericht op 17,5 vierkante meter;
 • Slaapkamer met twee bedden (13 vierkante meter);
 • Open slaapkamer voor een extra bed of speelruimte;
 • Badkamer met douche, wastafel en toilet (4,5 vierkante meter)
Eerste verdieping gastenverblijf grenzend aan hoofdverblijf:
 • Grote open slaapkamer met drie bedden.
Begane grond separaat gastenverblijf:
 • Slaapkamer voorzien van twee bedden (10,5 vierkante meter);
 • Aangrenzend een badkamer met douche, twee moderne wastafels en aparte toilet (10,5 vierkante meter).
Hans en Grietje huisje
Slaapkamer met zitgedeelte met houtkachel (19 vierkante meter).
Grote schuur/workshopruimte:
 • Met een aparte hobbyruimte (55,5 vierkante meter);
 • Boven de schuur nog een open zolder met een vaste trap.
Op het perceel staat nog een oude schuur voor auto of camper.

Het huis wordt verwarmd met houtkachels en elektrische verwarming. Alle ramen zijn voorzien van dubbelglas. De riolering zit bij de gemeente aangesloten. Er zijn vier overkappingen aanwezig, er is een grote vijver met kooikarpers. Mondi heeft al melding gemaakt dat de koopprijs 185.000 euro bedraagt. Om toch geloofwaardig over te komen zeggen we verder niet veel over de tuin. Als u het geheel ziet, bent u verkocht.
O ja: deze woonboerderij kunt u ook kopen voor 199.800 euro inclusief courtage voor de verkopende makelaar. Als u direct zaken wilt doen met de juridische eigenaar, dan vult u het contactformulier in en Mondi zorgt dat uw gegevens bij de juiste persoon terecht komen. De eerste contacten lopen via Mondi met de nadrukkelijke vermelding dat Mondi geen fee, commissie of een andere vorm van vergoeding krijgt.
Noot van de redactie
De leden met een Mondi lidmaatschap Premium kunnen gebruik maken van de service om een (tweede) woning in het buitenland op deze wijze onder de aandacht te brengen. Uiteraard gelden daar strikte regels voor. Als juridisch eigenaar dient u over alle noodzakelijke documenten inclusief woonvergunning en eigendomsbewijs te beschikken en deze op verzoek aan Mondi te tonen. Er mogen geen complicaties zijn, waaronder juridische procedures of (te verwachten) claims met betrekking tot de aangeboden woning. Mondi ontvangt geen fee in welke vorm dan ook om alle vormen van mogelijke conflicterende belangen te voorkomen. Het enige wat Mondi doorbelast, is de vergoeding voor het vervaardigen van deze publicatie à 90 euro per uur. Optioneel bestaat de mogelijkheid om via het Facebook account van Mondi een campagne op te starten op volledig transparante wijze via een doelgroep keuze. Alle leden van Mondi kunnen ook gebruik maken van verkoopbegeleiding.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Frankrijk
Bezoek regelmatig het landendossier Frankrijk en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 26-06-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten