HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScan Landendossiers NieuwsThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Landgoed te koop met toeristisch verblijf in Piemonte

Soms wordt er een pareltje aangeboden, waar je direct enthousiast van wordt. Voor iemand die een toeristische accommodatie wil beginnen en met volle teugen wil genieten van een leven in Italië, is deze agriturismo* op de grens op de grens met Liguria een buitengewone mooie kans. 20 hectaren terrein (twee hectare gecultiveerd met lavendel), een afzonderlijke eigen woning, vier vakantie-appartementen in een authentieke Piemontese boerderij, een infinity zwembad, buitenkeuken en jacuzzi. Geen ‘Ik vertrek’ taferelen, maar alles op en top geregeld!

Het is daarbij mooi meegenomen dat je tevens een goed draaiende agriturismo overneemt, volledig in regel met alle mogelijke Italiaanse voorschriften en fiscaal onder een zeer aantrekkelijk regime waarmee je ook nog een meer dan behoorlijk inkomen kunt verdienen.

Aan de rand van een regionaal natuurpark, in een landelijke, authentieke en ongerepte vallei op de grens tussen Piëmonte en Ligurië, bevindt zich het indrukwekkende domein van circa 20 hectaren.
het landgoed bestaat uit twee volledig gerenoveerde huizen. Een woning, een authentieke Piemontese boerderij, is nu opgedeeld in vier comfortabele verhuurunits met elk hun eigen onafhankelijke ingang. Het andere huis, aan één zijde verbonden met het toeristische gedeelte, wordt gebruikt als privéwoning en bestaat uit een verbouwd stuk, uitgebreid met een nieuwbouw gedeelte. in de tuin is een nieuwe constructie gebouwd. Deze bestaat uit een garage van 27 vierkante meter met daarnaast een luxueuze, volledig ingerichte buitenkeuken van 19 vierkante meter met en een terras met jacuzzi. Boven op deze constructie is er een panoramisch zonneterras met spectaculair uitzicht op de Middeleeuwse toren van Merana, Monte Beigua en de omliggende heuvels. In 2020 is er een infinity zoutwaterzwembad met waterval aangelegd, alles volledig afgewerkt met lokale Langhe-stenen. Als dit alles nog niet genoeg is zijn er vier lavendelvelden. Het veld dat de meeste privacy geniet, herbergt een originele StarsBOX, die gasten de kans biedt om een romantische nacht onder de Italiaanse sterrenhemel door te brengen.

Privéwoning
Dit huis met een woonoppervlakte van circa 170 vierkante meter beschikt over een eigen ingang en oprit. Optimale privacy ten opzichte van het gastenverblijf is gewaarborgd. Deze woning werd van 2011 tot 2019 volledig gerenoveerd. Op de begane grond bevindt zich een woonkamer met open keuken van circa 44 vierkante meter, hal, toilet, opslag- / verwarmingsruimte van ongeveer 26 vierkante meter. De woonkamer beschikt tevens over een mooie houtkachel die naast extra verwarmingselement ook gebruikt kan worden als kookhoek (zelfs met oven).

De eerste verdieping is bereikbaar via een mooie trap in gekleurde tadelakt (traditioneel Marokkaans stucwerk met een authentieke look). Deze verdieping wordt gekenmerkt door een hedendaags design met gekleurde plafonds. Ze bestaat uit een hal, hoofdslaapkamer van 18 vierkante meters (met ingemaakte kast en vensterdeuren die leiden naar het panoramisch balkon) en twee kleinere slaapkamers, een ruime badkamer met vrijstaand bad, grote douche met regendouche, wastafel, toilet, bidet en ingemaakte rekken. De vensterdeur (in de gang) die uitkomt op het ruime terras langs de straatzijde wordt tevens extra afgesloten met houten luiken. Deze verdieping is afgewerkt met grote kwaliteitsvolle Italiaanse tegels.

De bijhorende tuin is van de weg afgesloten met hekken. Een muur met houten deur zorgt voor privacy ten opzichte van het gastengedeelte.

De vakantieaccommodatie
Eeuwen geleden was dit een tolhuis, later deed het dienst als geitenboerderij, De huidige eigenaar deelde de accommodatie op in vier prachtige vakantie-appartementen. Alle verblijven zijn in 2009 volledig gerenoveerd tot een mix van nieuw en authentiek, elk voorzien van centrale verwarming, een volledig uitgeruste moderne keukenhoek en een comfortabele badkamer.
  1. Appartement Il Biancospino (42 m²) met zijn sfeervolle inrichting bevindt zich langs de straatzijde (een landelijk weggetje) op het gelijkvloers en heeft een eigen privé-terras. De gemeenschappelijk tuin bereik je langs een buitentrap aan de achterzijde van de oude boerderij.
  2. Appartement Il Rosmarino (42 m²) met zijn authentieke look bevindt zich op de begane grond van Agriturismo Verdita, opgebouwd in lokale Langhe stenen.
  3. La Ginestra is een volledig vernieuwde studio (24 m²) met gewelfd plafond en authentieke terracotta vloer voor 2 personen met prachtig zicht op de Middeleeuwse toren van ons dorpje Merana. Dankzij de praktische indeling is er in de studio ruimte om uitgebreid te koken, gezellig te slapen en behaaglijk te relaxen. De sfeer is een mix van landelijk en modern, met alle hedendaags comfort.
  4. La Lavanda is een moderne, nieuwe vakantiestudio (24 m²) met gewelfd plafond voor 2 personen op de gelijkvloers van de oude boerderij. Het heeft dezelfde praktische indeling als studio La Ginestra.
* Een agriturismo is een boerenbedrijf waar men agrarische activiteiten combineert met onder andere het bieden van logies aan toeristen. Een ‘agriturismo’ is in Italië beschermd is en de onderneming voldoet aan alle voorwaarden voor een dergelijke vergunning om zich agriturismo te kunnen noemen.
StarsBOX
Sinds 2020 beschikt één van delavendelvelden over een StarsBOX. Dit nieuwe concept is een immens succes bij jonge Italianen die op zoek zijn naar alternatieve logies. In het aanloopjaar werd hierover veel gepubliceerd in diverse Italiaanse media. Dit resulteerde afgelopen jaar in ruim 450 reservatie-aanvragen. Vanwege de Corona is het onnodig te vermelden dat niet alle reserveringen konden worden verzilverd. De contactgegevens van deze 450 aanvragers hebben we natuurlijk opgeslagen en kunnen worden ingezet om deze unieke locatie in de komende jaren verder te exploiteren.
StarsBOX is een origineel Italiaanse ontwerp. Het bestaat uit een houten ‘doos’ op poten met cabriodak die gasten de kans biedt om een nacht door te brengen in één van de lavendelvelden onder de Italiaanse sterrenhemel.

Het domein
Over het landgoed zouden we een boek kunnen schrijven. Een ongelooflijk domein van ongeveer 20 hectaren, prachtig gelegen met panoramische uitzichten tot aan de Monte Beigua. De enige buur: een Middeleeuwse toren die de wacht lijkt te houden.

Er zijn twee gezellige tuinen, één voor de gasten en één voor de eigenaren. Deze zijn van elkaar gescheiden door een prachtige stenen muur, waardoor eenieder geniet van zijn privacy.
Aan de zijde van de gasten zijn er twee niveaus. Een tuin met ruim zonneterras op het niveau van de agriturismo zelf. Een stenen trap in Langhe stenen leidt je naar het zoutwater infinity zwembad met waterval en de volledig ingerichte buitenkeuken. Ook hier vinden we de Langhe stenen terug in de afwerking. Tevens is er nog een panoramisch terras en stuk tuin om te relaxen. Gasten genieten echt van deze overdaad aan ruimte en het gevoel van vrijheid die hiermee gepaard gaat.
Daarnaast zijn er de vele hectaren bossen en velden, waarvan vier geurige biologische lavendelvelden, die ervoor zorgen dat er een erkenning is als landbouwactiviteit en dus een agriturismo uitgebaat mag worden, iets wat vele fiscale voordelen oplevert.
Op het domein bevinden zich ook vele fruitbomen, zoals pruimen, vijgen, kersen en appels. En dan zijn er de wilde kruiden en eetbare planten zoals tijm, jenerverbessen en wilde venkel.
Het landgoed ligt aan de rand van een natuurreservaat in een zeer beschermde zone met strikte bouwvoorschriften. Dit zorgt ervoor dat het gebied onbebouwd blijft. Het garandeert dat de prachtige uitzichten in de loop van de tijd constant zullen blijven en dat de heuvels hun serene en rustieke charme zullen behouden. Het is de perfecte locatie voor wie van rust houdt, privacy op prijs stelt en op zoek is naar de geneugten van het leven op het Italiaanse platteland.

De vraagprijs bedraagt 530.000 euro.

Update 14 april 2021
Het landgoed is verkocht.
Uiteraard is veel meer interessante informatie beschikbaar.

Als u in contact wilt treden en direct zaken wilt doen met de Nederlandstalige juridische eigenaar, dan vult u het contactformulier in onder vermelding van 'Landgoed Piemonte' en Mondi zorgt dat uw gegevens met uw toestemming bij de juiste persoon terecht komt. De juridisch eigenaar neemt vervolgens rechtstreeks contact met u op.
Noot van de redactie
De leden met een Mondi lidmaatschap Premium kunnen gebruik maken van de service om een (tweede) woning in het buitenland op deze wijze onder de aandacht te brengen. Uiteraard gelden daar strikte regels voor. Als juridisch eigenaar dient u over alle noodzakelijke documenten inclusief woonvergunning en eigendomsbewijs te beschikken en deze op verzoek aan Mondi te tonen. Er mogen geen complicaties zijn, waaronder juridische procedures of (te verwachten) claims met betrekking tot de aangeboden woning. Mondi ontvangt geen fee in welke vorm dan ook om alle vormen van mogelijke conflicterende belangen te voorkomen. Het enige wat Mondi doorbelast, is de vergoeding voor het vervaardigen van deze publicatie à 90 euro per uur. Optioneel bestaat de mogelijkheid om via het Facebook account van Mondi een campagne op te starten op volledig transparante wijze via een doelgroep keuze. Alle leden van Mondi kunnen ook gebruik maken van verkoopbegeleiding.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Italië
Bezoek regelmatig het landendossier Italië en maak en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 02-04-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten