HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Cortijo te koop in Andalusië met panoramisch uitzicht

Bij het zien van de foto’s van deze prachtige oude boerderij denk je onmiddellijk aan emigreren; ‘ik vertrek’ naar Casa Junius. Misschien wel om er een bed en breakfast te starten. Niet omdat het moet, maar omdat het kan en daardoor vooral erg leuk is. Het strand ligt op slechts 15 minuten rijden en na 6 autominuten bent u in het prachtige Spaanse witte dorp Arenas in de provincie Málaga.

De sfeervolle en bijzonder mooie Cortijo Casa Junius wordt omringd door amandel- en olijfbomen. Bij het typisch Spaanse landhuis treft u druivenranken en vijgenbomen aan in een oase van rust met prachtige uitzichten over onder andere de Maroma. Deze berg tot 2.066 meter hoogte behoort tot de indrukwekkende bergketen Sierra de Tejeda.

Casa Junius biedt veel privacy en ligt aan een doodlopende weg. Het complex bestaat uit drie huizen welke door een kleine verbouwing met elkaar verbonden kunnen worden. De bewoonbare vloeroppervlakte bedraagt 271 vierkante meter en er is een heerlijk zwembad van 21 vierkante meter. Het perceeloppervlak van het landgoed is maar liefst 5.299 vierkante meter.

Het hoofdverblijf heeft twee slaapkamers, een dressing/slaapkamer, twee badkamers, een keuken en een ruime woonkamer. Het tweede huis heeft twee slaapkamers, een badkamer en een woonkamer met keuken. Het derde huis heeft een woonkamer met keuken, een slaapkamer en een badkamer. Onder het hoofdverblijf bevinden zich vier bergruimtes/schuren waarvan er twee als extra kamers kunnen worden gerenoveerd. Alle huizen beschikken over airconditioning.

Casa Junius is uitermate geschikt voor een bed en breakfast met een minimale omzet van 30.000 euro per seizoen. De Cortijo beschikt over stadsdrinkwater maar heeft ook nog de beschikking over twee grote waterdepots. Het drinkwater wordt door een uitgebreid filtersysteem extra gezuiverd. Alle huizen beschikken over Wifi, satelliet TV, een openhaard en een eigen terras. Het hoofdverblijf beschikt over een uitgebreid alarmsysteem. Alle planten zijn aangesloten op een bewateringssysteem. Op het landgoed bevindt zich een grote trampoline. Na zonsondergang is Casa Junius rondom verlicht met tientallen lampjes. Alle kranen en thermokranen zijn van het merk Grohe. Alle huizen hebben dubbele entreedeuren. De parkeergelegenheid is groot genoeg voor vier auto’s. 

Impressie

Mondi publiceert deze reportage als extra service voor haar leden die beschikken over een Mondi lidmaatschap Premium en onder voorwaarde dat het aangesloten lid volledig juridisch eigenaar is van het complex en over alle noodzakelijke documenten inclusief woonvergunning en eigendomsbewijs beschikt. Mondi ontving dan ook direct na het verzoek de bevestiging:
“Er zijn absoluut geen complicaties, juridische procedures, claims of ook maar iets van dien aard te verwachten. Zoals ik u al liet weten is de weg naar de Cortijo twee kilometer lang waarvan een kilometer van glad beton is voorzien. De resterende kilometer is een goed te berijden zandweg. Het laatste stukje tot bij de poort is ook van glad beton voorzien. Het zwembad is legaal*.

De vraagprijs op dit moment is 495.000 euro.
De verwachting is dat in september een makelaar een hogere taxatiewaarde noemt.”

Meer informatie
Als u interesse hebt of meer informatie wenst over dit bijzonder object, dan verzoeken wij uw contactgegevens (voorzien van naam, e-mail en telefoonnummer) kenbaar te maken via het contactformulier onder vermelding van ‘interesse Cortijo’. U stemt dan toe dat Mondi het contactformulier rechtstreeks doorstuurt naar de juridisch eigenaar, die vervolgens met u contact op zal nemen.

* een legaal zwembad is niet altijd vanzelfsprekend in Spanje.

Noot van de redactie
De leden met een Mondi lidmaatschap Premium kunnen gebruik maken van de service om een (tweede) woning in het buitenland op deze wijze onder de aandacht te brengen. Uiteraard gelden daar strikte regels voor. Als juridisch eigenaar dient u over alle noodzakelijke documenten inclusief woonvergunning en eigendomsbewijs te beschikken en deze op verzoek aan Mondi te tonen. Er mogen geen complicaties zijn, waaronder juridische procedures of (te verwachten) claims met betrekking tot de aangeboden woning. Mondi ontvangt geen fee in welke vorm dan ook om alle vormen van mogelijke conflicterende belangen te voorkomen. Het enige wat Mondi doorbelast, is de vergoeding voor het vervaardigen van deze publicatie à 90 euro per uur. Optioneel bestaat de mogelijkheid om via het Facebook account van Mondi een campagne op te starten op volledig transparante wijze via een doelgroep keuze. Alle leden van Mondi kunnen ook gebruik maken van verkoopbegeleiding.

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 17-08-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten