HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Tip van de maand: vergelijking belastingen

Op internet zijn verschillende rapporten te vinden waarin de belastingen van een groot aantal landen naast elkaar gelegd worden.

december 2008 | tip van de maand

Wilt u emigreren maar twijfelt u nog tussen twee of meerdere landen? Wilt u een bedrijf starten in het buitenland en vraagt u zich af waar de wetgeving het gunstigste is? In dat geval kan het handig zijn om een aantal landen met elkaar te vergelijken. Op internet zijn verschillende rapporten te vinden waarin de belastingen van een groot aantal landen naast elkaar gelegd worden.

Een interessant rapport voor wie in het buitenland een bedrijf wil oprichten is het Corporate and indirect tax rate survey 2008 van KPMG. In dit onderzoek worden directe en indirecte belastingen in 106 landen met elkaar vergeleken. In een toelichting op het rapport stelt KPMG vast dat de afgelopen jaren de directe belastingen weliswaar dalen. De gemiddelde vennootschapsbelasting is gedaald van 26.8 procent in 2007 naar 25,9 procent in 2008. Daar staat tegenover dat indirecte belastingen gelijk blijven en steeds belangrijker worden voor overheden. Het aantal landen dat btw (of vergelijkbare belastingen) heft breid zich steeds verder uit.

Inkomstenbelasting
Een ander onderzoek, eveneens van KPMG, vergelijkt inkomstenbelastingen: het Individual income tax rate survey 2008. In het onderzoek worden gegevens van 87 landen over de afgelopen zes jaar met elkaar vergeleken. Dit is een interessant onderzoek voor wie zich een globaal beeld wil vormen van de belastingheffingen in diverse landen. Ook uit dit onderzoek komt naar voren dat de belastingen over het algemeen dalen.

Let op! Belastingen worden iedere dag aangepast. Voor de actuele belastingtarieven in een land kunt u een beroep op Mondi doen.

Eerder in het nieuws:
Oostenrijk in cijfers
Europese landen vergeleken

Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 10-12-2008

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten