HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Spaanse basisverzekering: net even anders

De ‘hogar’ is de meest basale verzekering voor eenieder met een huis of appartement in Spanje.

januari 2010  | tip van de maand 

Onder de term ‘hogar’ wordt verstaan de basisgezinsverzekering, dus: opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Ook is er een beperkte juridische bijstand gedekt. Voor iedereen die een eigen huis of appartement in Spanje heeft, of zijn huurappartement zelf heeft ingericht, is dit de belangrijkste verzekering die echter in de praktijk de minste aandacht krijgt.

Wanneer u de Spaanse opstal- en inboedelverzekering vergelijkt met de Nederlandse voorwaarden dan zult u zien dat de gedekte risico´s sterk overeenkomen. De gedekte evenementen zijn onder andere brand, rook en roetschade, blikseminslag, waterschade, inbraakschade en dergelijke. Maar: in Nederland geldt dat alles wat aard- en nagelvast is tot de opstal behoort. Afhankelijk van de verzekeraar kan dit in Spanje anders zijn. De ene verzekeraar rekent bijvoorbeeld uw keuken en het sanitair tot de opstal terwijl de andere verzekeraar dit onder de inboedel rekent.

Inboedel
Dit is uiteraard van groot belang voor de vaststelling van de juiste verzekerde som. Als verzekerd bedrag dient u de herbouwwaarde van de totale opstal te nemen inclusief terrassen, zwembad, installaties voor water, gas en elektriciteit, garage, tuinaanleg, ommuring et cetera. Meestal wordt uitgegaan van een bedrag per vierkante meter woonoppervlak wat varieert tussen de 1.500 en 2.500 euro, afhankelijk van de kwaliteit en de gebruikte materialen van het te verzekeren object. Net als in Nederland geeft u als verzekerde som de complete nieuwwaarde van uw inboedel op. Toch zijn ook hier enkele aandachtspunten.

Lees verder het volledige artikel

Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Landendossier  
Landendossier Spanje Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Spanje
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 27-01-2010

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten