HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Registreer uw eigendom

In veel landen moet u zich, als u een huis koopt, in een kadaster als nieuwe eigenaar registreren. Het is belangrijk hier niet mee te wachten en dit meteen na

september 2008 | tip van de maand

In veel landen moet u zich, als u een huis koopt, in een kadaster als nieuwe eigenaar registreren. Het is belangrijk hier niet mee te wachten en dit meteen na ondertekening van de koopakte te regelen.

In Portugal bijvoorbeeld moet de koper er zelf voor zorgen dat hij geregistreerd wordt als de nieuwe eigenaar van het onroerend goed (bij de Conservatório de Registo Predial). Het is van groot belang dat u erop toeziet dat dit daadwerkelijk gebeurt. Wanneer er geen registratie plaatsvindt, kunnen schuldeisers van de vorige eigenaar alsnog beslag laten leggen op uw onroerend goed.

Beslag
Hetzelfde geldt in Spanje. Tot het moment dat het onroerend goed op uw naam geregistreerd staat kan er op uw onroerend goed beslag gelegd worden. In Spanje betekent dit dat u na ondertekening van de escritura de compraventa (eigendomsakte) ervoor moet zorgen dat deze zo snel mogelijk aan het kadaster wordt verstuurd (registro de propiedad). Op het moment dat uw escritura ingeschreven is in het registro, en een escritura publica wordt, kan er geen beslag meer gelegd worden op uw eigendom.

Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 25-08-2008

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten