HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Nominaties publieksprijs Mondi award 2018

De Mondi award is een publieksprijs die wordt uitgereikt aan een actieve organisatie op de internationale vastgoedmarkt, die zich richt op Belgische en Nederlandse consumenten. Mondi is dit initiatief in 2005 gestart met als doel de transparantie op de internationale vastgoedmarkt te bevorderen en kopers de mogelijkheid te bieden om ervaringen met aanbieders te delen via publieke beoordelingen.

Bijna 85 procent van de beoordelingen zijn positief. Deels komt dit doordat aanbieders die zelf ook investeren in kennis, bekwaamheid en een goede reputatie, inzien dat ze er baat bij kunnen hebben dat kopers hun ervaringen met de betreffende organisatie delen, hetgeen immers zorgt voor goede referenties. De juiste bezieling en vooral een uitstekende begeleiding voor, tijdens en na de aankoop zijn van doorslaggevend belang om een goede reputatie verder uit te bouwen.

Dat het merendeel van de bedrijven uit het brancheregister van Mondi niet beoordeeld zijn, heeft een reden. Er zijn veel eendagsvliegen en gelukszoekers actief, die komen en gaan of doorstarten via een andere (bedrijfs)naam. Als u slechte ervaringen hebt met bijvoorbeeld een advocaat, hypotheekadviseur, fiscalist, makelaar of projectontwikkelaar kunt u dat uiten via de website van Mondi. Dit kan desgewenst anoniem, zolang voor Mondi maar duidelijk is wie u bent. Op deze wijze proberen we manipulatie van het systeem te voorkomen. Ook al is er sprake van schaamte, uw ervaringen zijn waardevol voor derden. We moeten elkaar beschermen.

Functie publieke beoordelingen
De publieke beoordelingen zijn voor iedereen toegankelijk. Maar achter de schermen verzamelt Mondi veel nuttige en vooral ook preventieve informatie voor haar leden. Deze gegevens zijn uitsluitend via een afgeschermde omgeving toegankelijk voor de leden van Mondi nadat ze hebben ingelogd.

Bijna alle problemen kunnen voorkomen worden door proactief gebruik te maken van het Mondi lidmaatschap. Leden kunnen namelijk onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf, bezit of verkoop van een (tweede) huis in de meest brede zin van het woord. Het is Mondi om het even waar of via wie leden uiteindelijk kopen, zolang ze maar succesvol kopen. De publieke beoordelingen zijn en blijven een belangrijke bron, maar maak als lid vooral gebruik van alle kennis en ervaring die we sinds 2001 hebben opgedaan.

Nominatie Mondi award 2018

Op basis van het aantal representatieve beoordelingen hebben de volgende organisaties zich in positieve zin onderscheiden (publicatie in alfabetische volgorde):

Organisatie Aantal beoordelingen
huidige periode
Aantal beoordelingen
sinds 2005
Alpendreams 6 6
Andalucia Vastgoed 8 11
Calvos Casas 12 72
CasaLasDunas 7 37
CasaXero 31 79
Costa Select * 13 58
Eigen Huis Hongarije 15 15
Hypotheek & Buitenland 5 5
MNM Costa Blanca * 13 104
Nicla Property Consultancy 12 71
* Deze organisaties hebben de Mondi Award eerder gewonnen.


Mondi wil benadrukken dat alle organisaties die positief door hun klanten worden beoordeeld, lof verdienen. Raadpleeg de reacties over boven vermelde organisaties maar en u hebt een goed beeld hoe klanten zich uiten. Daar kunnen aspirant-kopers weer hun voordeel mee doen. Er wordt toch een signaal afgegeven. De winnaar krijgt deze maand persoonlijk de Mondi award 2018 overhandigd. Vervolgens wordt de uitreiking publiekelijke bekend gemaakt.
Hebt u vastgoed gekocht in het buitenland? Deel dan uw ervaringen over de dienstverlening van uw makelaar of projectontwikkelaar. Het kan een manier zijn om uw makelaar een hart onder de riem te steken of om 'gewoon' uw ervaringen met derden te delen.

Naar het brancheregister/Mondi beoordelingssysteem.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 02-11-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten