HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Bankgarantie verplicht in Spanje

In Spanje is bij wet vastgelegd dat de koper van een nieuwbouwwoning een bankgarantie kan eisen van de bouwer.

november 2008 | tip van de maand

In Spanje is bij wet vastgelegd dat de koper van een nieuwbouwwoning een bankgarantie kan eisen van de bouwer. Deze wetgeving is ter bescherming van de koper.

De bankgarantie wordt opgenomen in het koopcontract. Met deze bankgarantie heeft de koper de zekerheid dat alle betalingen van zijn kant worden terugbetaald op het moment dat de woning te laat wordt afgeleverd of als de projectontwikkelaar failliet gaat. De bankgarantie wordt gedekt door een verzekeringsmaatschappij of een bank. Veel kopers (en zelfs makelaars!) zijn niet op de hoogte van de verplichtte bankgarantie bij de bouw van een nieuwbouwwoning.

Uw reactie
In het magazine dat in december uitkomt, zullen we uiteenzetten hoe de regeling in elkaar steekt. Heeft u ervaring met het aanvragen van een bankgarantie? Ontkende een makelaar dat dit bij wet geregeld is of heeft u ervoor moeten betalen? Laat dan onder dit artikel uw reactie achter.

Nieuwe magazine
In het nieuwe Mondi Magazine zullen we ook een checklist opnemen met punten die u af moet gaan voor u een huis in Spanje koopt.  Het land nam in de jaren tachtig een enorme vlucht als locatie voor een tweede huis.  Aan de hand van verhalen van mensen die in de verschillende decennia een kochten, schetsen we de historie van de Spaanse huizenmarkt voor Nederlanders. Verder komen o.a. Griekenland, Duitsland, Brazilië, Florida, Frankrijk en Turkije weer ter sprake.

Meer informatie
Bankgarantie bij nieuwbouw verplicht

Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Landendossier  
Landendossier Spanje Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Spanje
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 07-11-2008

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten