HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Tip van de maand: Kopen in Zweden

Bij het zoeken naar een woning in die gebieden moet u een aantal specifieke zaken goed in de gaten houden.

juli 2010 | tip van de maand 

De infrastructuur in Zweden is anders dan in Nederland. Het is een immens groot land en het land kent daarom ook daadwerkelijk afgelegen gebieden. Deze afgelegen gebieden, waar u rust en ruimte vindt, hebben een grote aantrekkingskracht. Bij het zoeken naar een woning in die gebieden moet u echter een aantal specifieke zaken goed in de gaten houden.

In de eerste plaats is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de omgeving van de woning. Een handig middel daarbij is het internet. Op internet kunt u namelijk de directe omgeving van het huis dat u op het oog heeft bekijken. Op Google Maps of Google Earth krijgt u via de satellietfoto’s al een duidelijk beeld van de werkelijke omgeving. Vertrouw niet te veel op de foto’s van de Zweedse makelaar waar het de omgeving betreft.

Verwarming
Het komt (nog al eens) voor dat uitzichten en mooie plekjes verder van het object afliggen dan lijkt uit de foto’s. Vertaal ook de verkoopinformatie van de makelaar nauwgezet. Laat u niet verleiden door wervende teksten en controleer de informatie tijdens een gesprek met de makelaar. In Zweden wil men bijvoorbeeld een verwarmingsysteem uit 1990 nieuw noemen.

Afvoersysteem
Het is belangrijk om onder andere van het afvoersysteem (riool) een goed beeld te hebben. Voldoet het aan uw wensen en aan de eisen van de gemeente. Veel landelijk gelegen huizen hebben afvoersystemen die inmiddels verouderd zijn en zouden bij een controle van de gemeente tegenwoordig worden afgekeurd. Vraag hier naar. Het is kostbaar als je een volledig nieuw afvoersysteem zou moeten laten aanleggen.

Putten
Ook drinkwater is iets dat een punt is dat uiteraard belangrijk is. Gegraven putten hebben nog wel eens het nadeel droog te kunnen staan in de zomer en in natte periodes kunnen zeer oude gegraven putten inloop van regenwater hebben dat de kwaliteit van het drinkwater sterk zal beïnvloeden. Ook dit is een punt dat men bij de makelaar dient te verifiëren.

Bron: Eric Verhaegh van StugainZweden

Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Landendossier  
Landendossier Zweden Meer informatie over de aanschaf en bezit van een (tweede) huis in Zweden
Deel dit artikel met anderen: Tell a friend!

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 09-07-2010

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten