HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Tip van de maand: goedkoop bellen

Er bestaan verschillende oplossingen om uw maandelijkse belkosten te drukken. Mondi geeft u een aantal tips.

februari 2009  | tip van de maand 

Wonen in het buitenland heeft als nadeel dat het bellen naar familie en vrienden via de vaste telefoonlijn een stuk duurder is. Er zijn verschillende oplossingen om deze kosten te drukken. Via 0900-nummers of via internet kunt u al voor een paar cent per minuut en in sommige gevallen zelfs gratis de hele wereld over bellen.

Tegenwoordig wordt veel gebruik gemaakt van 0900-nummers. Door eerst naar een dergelijk nummer te bellen wordt verbinding gemaakt met een computer. Deze geeft dan aan hoeveel cent per minuut het gesprek kost. Vervolgens is het mogelijk om het gewenste telefoonnummer in te toetsen en dan start het gesprek. Er zijn verder geen bijkomende kosten. Alleen voor het bellen met een mobiele telefoon wordt iets meer in rekening gebracht. Enkele aanbieders van bellen via 0900-nummers zijn TrendCall Nederland, BelBazaar, WereldBellen en Pennyphone. Het is niet nodig om een abonnement af te sluiten of u te registreren. Wat volstaat is een telefoontoestel waarmee u 0900-nummers kunt bellen.

Voipbuster
VoipBuster is gratis software dat op de computer gedownload kan worden en waarmee met mensen over de hele wereld gesproken kan worden. Voor een lage prijs kan naar iedere telefoon over de hele wereld gebeld worden. Om van deze service gebruik te maken wordt eerst een account aangemaakt en bedrag overgemaakt. Van dit bedrag worden de gemaakte belkosten afgeboekt. Het account kan op ieder willekeurig moment geraadpleegd worden. Naar sommige populaire bestemmingen gratis gebeld worden. Ook kan gratis gebeld worden naar contactpersonen die dezelfde software gebruiken en online zijn. Dit kan zolang als gewenst. Het enige dat nodig is, is een internetaansluiting.

Skype
Op vergelijkbare wijze werkt Skype. Ook Skype biedt software die gedownload kan worden en waarmee gratis naar contactpersonen gebeld kan worden. Ook voor Skype geldt dat deze personen over Skype moeten beschikken en online moeten zijn. Voor een klein bedrag echter kan een account aangemaakt worden met een tegoed. Voor enkele centen per minuut kan dan gebeld worden naar vaste en mobiele telefoons over de gehele wereld. In dit geval is het niet nodig dat degene die gebeld wordt online is. Vanuit Skype is het ook mogelijk om rechtstreeks SMS'jes te versturen. Zoals Skype en Voipbuster zijn er meerdere programma’s die op een vergelijkbare wijze werken. Een ander voorbeeld is Webcalldirect. Het loont om de tarieven van deze programma’s naast elkaar te leggen.

DialNow
Een vierde optie is DialNow. Dit werkt precies hetzelfde als Skype en Voipbuster, maar heeft iets meer mogelijkheden. Met DialNow kan rechtstreeks vanaf de eigen telefoon gebeld worden. Het is dus niet nodig om online te zijn. Bij de aanvraag van een account kan het eigen telefoonnummer opgegeven worden. Vanaf dit nummer kan vervolgens rechtstreeks goedkoop naar het buitenland gebeld worden. Door middel van een pincode is het zelfs mogelijk om vanaf willekeurig welke locatie in Nederland goedkoop te bellen. Ook voor DialNow moet een tegoed aangeschaft worden. Voor tien euro kan tot 2000 minuten gebeld worden.

Nuttige links:
www.voipbuster.com
www.skype.com
www.webcalldirect.com
www.dialnow.com

Gerelateerd artikel:
Contact met het thuisfront
 
Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 12-02-2009

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten