HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Bewaking vakantiewoning op afstand

De laatste jaren zijn steeds meer mogelijkheden ontstaan om op afstand de woning in de gaten te houden en te beveiligen.

augustus 2009 | tip van de maand 

Veel mensen maken zich zorgen om de veiligheid van hun woning in het buitenland. Hoe kan de vakantiewoning, die vaak voor langere tijd leegstaat, beveiligd worden? De laatste jaren zijn er steeds meer mogelijkheden ontstaan om op afstand de woning in de gaten te houden en te beveiligen. Een voorbeeld daarvan is videobewaking door middel van ip-camera’s.

Er bestaan verschillende systemen voor de beveiliging van een woning. Er zijn natuurlijk alarminstallaties, rook- en brandmelders en er is videobewaking. Daarnaast zijn er producten die hier nauw op aansluiten zoals buitenlampen die automatisch aangaan als het donker wordt. Goede verlichting schrikt vreemden af. Wat vaak ontbreekt is een combinatie van de verschillende oplossingen. Zou het niet handig zijn dat als het alarm afgaat, er direct camerabeelden opgenomen worden en tevens vooraf ingestelde lampen gaan branden?

Schakelingen
Dit is bijvoorbeeld mogelijk door een Domotica-systeem te combineren met beveiliging en videobewaking. Domotica is inmiddels een bekend begrip. Met een centrale unit, voorzien van een touchscreen, aan de wand is het mogelijk om verschillende elektrische apparaten in de woning te bedienen. Door onder andere draadloze bewegingsmelders, glasbreukmelders of deurcontacten aan te sluiten op het systeem krijgt de centrale unit ook alarm- en beveiligingsfuncties. In feite kan er van alles op aangesloten worden. Daarbij is het mogelijk om scenario’s te programmeren waarmee lampen aangaan als het alarm afgaat.

Internet
Hier blijft het niet bij. Het meest interessante voor mensen met een woning is dat er abonnementen bestaan waarmee u een e-mail ontvangt op het moment dat het alarm afgaat. Dit kan ook per telefoon of sms. Door speciale ip-camera’s aan te sluiten kunt u via internet beelden bekijken van de woning. De camera’s zijn voorzien van een LAN-aansluiting waardoor dit mogelijk is. Zo kunt u via de computer de woning op afstand in de gaten houden. Ook worden beelden opgeslagen op het moment dat het alarm afgaat.

Bron: Mark Pannebakker van Eminent 

Vorige tips van de maand:

2011: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2010: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2009: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december
2008: januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

Mondi is een onafhankelijke belangenorganisatie die opkomt voor de collectieve belangen van haar leden en die hen voorziet van preventieve informatie om succesvol een woning in het buitenland aan te schaffen. Met een lidmaatschap van Mondi kunt u onbeperkt vragen stellen over alles wat te maken heeft met de aanschaf en bezit van buitenlands vastgoed. De investering hebt u zo terugverdiend. Met Mondi next nieuws blijft u op de hoogte van de meest relevante ontwikkelingen.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 13-08-2009

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten