HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Villa’s en appartementen te koop in Turkije

Het leven in Turkije is maar liefst 70 procent voordeliger, dus ideaal voor pensionado’s! Drie weken geleden deed Mondi een oproep aan Belgen en Nederlanders die hun woning in Turkije te koop hebben staan. Er werd goed (32 respondenten) gereageerd, maar om in aanmerking te komen voor een presentatie had Mondi toch een aantal voorwaarden voor publicatie:

  • U dient juridisch eigenaar van de woning te zijn en een kopie van de tapu (eigendomsbewijs) en iskan (woonvergunning) te overleggen;
  • Er mogen geen complicaties zijn, waaronder juridische procedures of (te verwachten) claims met betrekking tot de aangeboden woning;
  • Zie verder publicatie Uw villa of appartement verkopen in Turkije?
Met deze voorwaarden legt Mondi gelijk een groot probleem bloot.
Lees verder onderaan deze pagina vanaf 'Complicaties voorkomen'.

Ondanks dat niet alle gewenste informatie is aangeleverd, publiceren we toch enkele woningen die te koop worden aangeboden.

Te koop dubbel appartement Q Spa Resort Side
"Het appartement is een speciaal ontworpen appartement waarbij van 2 appartementen tijdens de bouw 1 appartement is gemaakt, dit maakt het ook uniek in Q Spa Resort en in Side.

Ik heb een bijzonder en mooi/luxe appartement in het Q Spa Resort in Side. Door omstandigheden heb ik daar maar eenmaal gebruik van gemaakt en voor de overige tijd wordt het niet gebruikt. Het appartement is opgeleverd in 2014 en volledig ingericht.

Het appartement heeft 4 kamers en is 146 m2 groot exclusief 2 terrassen. (marmeren betegeling in badkamers, individueel instelbare vloerverwarming per kamer, convertible airconditioning, elektrische bedden, badkamer met jacuzzi, geluidsinstallatie ook via plafond speakers, volledig ingerichte keuken, aparte ruimte met wasmachine en wasdroger, et cetera.

Q Spa Resort is een 5* resort in Evrenseki in Side. Het appartement kan worden gebruikt als vakantiewoning maar ook dienen als (semi)permanente verblijfplaats.De originele vraagprijs was 289.000 euro voor compleet gemeubileerd appartement en is via 249.000 euro nu gedaald tot 229.000 euro. Als iemand er 189.000 euro voor biedt dan verkoop ik het ook.

Ik kan een zeer aantrekkelijke financiering aanbieden voor een koper zoals bijvoorbeeld: aanbetaling 30 procent en de balans in 180 maandtermijnen (annuïteit) met een vaste rente van 3,9 procent. Andere financieringsvormen zijn bespreekbaar. Bij betaling ineens zonder financiering is een extra korting (2,5 procent van de verkoopprijs) van toepassing."

Te koop villa Cypress Hill in Soğucak | long beach (Kusadasi)
villa Cypress Hill in Soğucak | long beach (Kusadasi)“In 2007 hebben wij onze villa gekocht voor de kale prijs van 222.000 euro. Vervolgens hebben wij circa 35.000 euro geïnvesteerd in covers rond de airco's (zodat die lelijke dingen niet zichtbaar zijn),
een sunroof op één van de terrassen, afgebouwd onderhuis met openslaande deuren naar buiten et cetera. Daarnaast komt uiteraard nog de gehele inrichting. in 2008 is onze villa opgeleverd. Het is een prachtige villa en perfect onderhouden. Onze villa staat al een aantal jaren te koop bij diverse makelaars.

Deze vrijstaande villa is gelegen in een kleinschalig project met 38 villa's en een heeft een prima Vereniging van Eigenaren. Een is gesitueerd op een A-locatie met panoramisch zeezicht en voorzien van 5 slaapkamers, 4 badkamers met toilet, privézwembad, diverse terrassen en tuin, parking voor 2 auto’s en volledig gemeubileerd. Kortom een prachtige villa in perfecte staat.

Onze vraagprijs is 275.000 euro.

Onze ervaring met de lokale makelaars is zo anders dan we in Nederland gewend zijn. Ze nemen huizen in de verkoop, maar zijn niet echt actief.”

Te koop penthouse Utopia 1, Alanya Cikcilli
Te koop penthouse Utopia 1, Alanya Cikcilli“Wij hebben ons penthouse met twee verdiepingen gekocht in 2011 voor 200.000 euro exclusief kosten inboedel. Onze woning staat nu 2 jaar te koop. het is 225 vierkante meter groot en je kunt er met tien mensen in slapen. Het penthouse heeft vanaf de negende verdieping een panoramisch uitzicht over heel Alanya. De benedenverdieping bestaat uit een huiskamer, keuken, badkamer en terras. Op de bovenste verdieping hebben we nog een hele grote slaapkamer met groot terras, nog een badkamer met bad, nog een slaapkamer waar twee eenpersoonsbedden staan plus een slaapzetel. Dan is er nog een kamer met een tweede keuken en nog twee slaapbanken voor 4 personen en het derde terras.

We beschikken dus over twee keukens, drie terrassen en het appartement is volledig gemeubeld.
Utopia 1 is een heel mooi park met villa’s en appartementen, een heel groot zwembad en prachtige tuin. Bij het zwembad kun je ook iets eten en drinken. Er is ook een aparte fitnessruimte en 24/7 bewaking.

Onze vraagprijs 145.000 euro.

Wij hebben het te koop gezet bij twee makelaars die we kennen in Alanya, maar tot nu toe zonder resultaat.”

Reportage
Penthouses te koop in Toros Residence Mahmultar
Lees verder
Proactieve makelaars kunnen zich melden bij Mondi
Indien u op professionele wijze actief bent met de verkoop van vastgoed in Turkije, gekwalificeerd bent als Turkse makelaar, goede beheersing van de Turkse taal heeft in woord en geschrift en beschikt u over een goed internationaal (agenten)netwerk in (een of meerdere van) de volgende landen: Irak, Saoedi-Arabië, Koeweit, Rusland, Afghanistan, Verenigd Koninkrijk, Iran, Duitsland, Azerbeidzjan en de Oekraïne, dan kunt u zich melden bij Mondi via het contactformulier onder vermelding van 'makelaar Turkije'. Vergeet niet uzelf en uw organisatie kort te introduceren. De hierboven vermelde landen vormen de top tien van aankopen door buitenlanders onderverdeeld in nationaliteiten vanaf 2015 tot en met april 2018. Voor uitvoerige informatie kunt u het artikel raadplegen Vrije val Turkse lira treft ook tweede huizenbezitters.

Complicaties voorkomen

Te veel mensen zijn te goed van vertrouwen bij de aankoop van vastgoed in het buitenland. Ze komen in contact met een zeer behulpzame en aardige makelaar of projectontwikkelaar en vertrouwen erop dat wat ze kopen ook geleverd wordt. Er is zeker niet altijd sprake van kwade opzet, maar als de makelaar zich alleen maar blindstaart op de ‘hoge’ commissie van de projectontwikkelaar en zelf geen onderzoek laat verrichten, dan liggen dus alle risico’s bij de kopende klant. In dit soort situaties beschikt de makelaar ook zelden over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en ziet hij zichzelf ook als gedupeerde omdat de commissie niet (geheel) is uitbetaald.

Stel als lid van de belangenorganisatie vragen aan Mondi!
Mondi heeft vrij snel achterhaald waar mogelijke complicaties kunnen ontstaan, omdat we als geen ander weten waar we op moeten letten. Dat is nou precies de opzet: leden voorzien van preventieve informatie om teleurstellingen achteraf te voorkomen, ongeacht waar of bij wie uiteindelijk wordt gekocht.
Vragen stelt u eenvoudig via de vraag- en antwoordmodule onderaan de pagina van het landendossier naar keuze.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 06-07-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten