HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Penthouses te koop in Toros Residence Mahmultar

Vanaf 1995 kochten veel Nederlanders woningen in Mahmutlar vlakbij Alanya. Wat toentertijd een idyllisch boerendorpje was in de buurt van de drukst bezochte badplaatsen aan de Turkse Riviera, is anno 2018 uitgegroeid tot een volwaardige stad.

Nog niet alle bananenplantages hebben plaats gemaakt voor luxe appartementen. Heeft u weleens onder de fotogenieke bananenplanten gekeken? Vaak planten de lokale boeren daar aardnoten (pinda’s). De mengelmoes van Turken, Nederlanders, Belgen en andere nationaliteiten zorgen ervoor dat je steeds opnieuw nieuwe authentieke plekken kan ontdekken tijdens je verblijf.

De populariteit onder de Nederlandse investeerders liet zich indertijd onder andere verklaren door het vliegveld Gazipaşa dat in aanbouw was. Op slechts 26 kilometer afstand is deze inmiddels al jaren operationeel en vele prijsvechters zijn in onderhandeling om meer vluchten uit te gaan voeren.

Als je naar de lokale markt gaat, kun je voor tien euro vrijwel alle groente en fruit voor de hele week aanschaffen. Probeer ook de eigengemaakte roomboter, de kakelverse eieren of de pure olijfolie. Met de huidige wisselkoers van de Turkse Lira, zijn de kosten van het levensonderhoud ongeveer 30 procent ten opzichte van hetgeen je in de Benelux zou uitgeven. Met andere woorden:
 Het leven in Turkije is maar liefst 70 procent voordeliger, dus ideaal voor pensionado’s!

Steeds vaker zien wij ouderen naar Turkije komen om te overwinteren. Alanya en Mahmutlar lenen zich daar prima voor doordat de meeste wegen heel vlak zijn, ideaal als je iets minder goed ter been bent. De infrastructuur in Mahmutlar is de afgelopen 10 jaar aangelegd of sterk verbeterd. Fitnessen in de open lucht is volop mogelijk, ook direct aan de Middellandse Zee. Thuis blijven is vaak duurder. Met het toeristenvisum kun je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven binnen een periode van 180 dagen. Wil je langer blijven, dan kun je met je huurcontract ook in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning.

Er is een divers aanbod van woningen in Mahmutlar. In de jaren 90 kwamen wij nog wel eens woningen tegen met schelpen in de muren, aannemers lieten hun werknemers notabene strandzand gebruiken voor het aanmaken van het beton. Vanaf begin 2000 is het toezicht op de bouwondernemingen sterk toegenomen. De gemeentje Alanya wil een eigen provincie gaan vormen en is er niet van gediend om illegale of slechte bouw plaats te laten vinden. De gemeente investeert veel in een schone leefomgeving met veel activiteiten voor de inwoners. Belangenorganisatie Mondi kan u informeren over betrouwbare aanbieders en kwalitatief goede bouw.
Penthouse te koop voor minder dan 100.000 euro
Als u het artikel hebt gelezen Vrije val Turkse lira treft ook tweede huizenbezitters, dan begrijpt u dat het voor aspirant-kopers op dit moment gunstig is om in Turkije vastgoed te kopen. Een relatief lage prijs voor optimaal woongenot, lage kosten voor levensonderhoud en volop zon zijn bij uitstek de ingrediënten voor pensionado’s die lekker van het leven willen genieten. Vergeet daarnaast niet de bruisende steden, de heerlijke keuken, de ongekende schoonheid van de natuur en de rijke cultuur, om vervolgens te beseffen dat Turkije toch een ander land is dan de vele vooroordelen ons doen vermoeden.

Een eigenaar van een appartement in Mahmutlar aan het woord:  
“Het aantrekkelijke aan Mahmutlar is voor ons vooral dat het niet zo enorm toeristisch is, zoals bijvoorbeeld Alanya. Er zijn overal leuke strandjes te vinden met kleinschalige horeca. Hier kun je een dag lekker op het strand verblijven en onder het genot van een drankje en een hapje lekker van de zon genieten. Als je over een auto beschikt, kun je vanuit Mahmutlar alle kanten op om leuke tripjes te maken. De bergen in, langs de rivieren zitten vaak lekkere restaurantjes waar ze heerlijke verse vis serveren van de grill. Op dinsdag en zaterdag is er markt. En verder zijn er natuurlijk overal leuke winkeltjes en restaurantjes.”

Bent u ‘open minded’, laat u dan verrassen en informeren over:
1. Prachtig gemeubileerd penthouse A; zeer geschikt voor verhuur of eigen verblijf voor 98.000 euro;
2. Fantastisch gemeubileerd penthouse B op 8e verdieping met zeezicht voor 119.000 euro (VERKOCHT)
Noot van de redactie
De leden met een Mondi lidmaatschap premium kunnen gebruik maken van de service om een (tweede) woning in het buitenland op een soortgelijke wijze onder de aandacht te brengen. Uiteraard gelden daar strikte regels voor. Als juridisch eigenaar dient u over alle noodzakelijke documenten inclusief woonvergunning en eigendomsbewijs te beschikken en deze op verzoek aan Mondi te tonen. Er mogen geen complicaties zijn, waaronder juridische procedures of (te verwachten) claims met betrekking tot de aangeboden woning. Mondi ontvangt geen fee in welke vorm dan ook om alle vormen van mogelijke conflicterende belangen te voorkomen. Het enige wat Mondi doorbelast, is de vergoeding voor het vervaardigen van deze publicatie à 90 euro per uur. Optioneel bestaat de mogelijkheid om via het Facebook account van Mondi een campagne op te starten op volledig transparante wijze via een doelgroep keuze.

Dit artikel is mede tot stand gekomen met medewerking van drs. Esmeralda Sepers, Turkologe en sinds 2001 actief als makelaar voor Esmare Turkey.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Esmeralda Sepers
Datum: 26-06-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten