HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Sleutel vakantiewoning in verkeerde handen

Ongeveer een half jaar geleden publiceerde Mondi een artikel over dat het niet verstandig is uw sleutels zomaar aan de eerste de beste makelaar te overhandigen omdat u deze makelaar, aan wie u op dat moment uw woning en inboedel toevertrouwt, waarschijnlijk niet zo goed kent. Dezelfde opmerking is ook van toepassing bij het verhuren van uw tweede huis. Onderaan dat betreffende artikel staan vijf nuttige tips vermeld voor leden van Mondi.

Vanwege de tientallen reacties van lezers op het artikel Sleutel (tweede) woning in vertrouwde handen (lees dit artikel aandachtig door!), kan Mondi niet genoeg benadrukken dat u een makelaar of verhuurbemiddelaar zorgvuldig dient te selecteren. Vanwege piëteit met gedupeerden en om malafide partijen niet aan te sporen, wil Mondi niet breed uitmeten hoe geraffineerd mensen soms te werk kunnen gaan om anderen te misleiden en te bedriegen.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee
Mondi screent op verzoek van leden al jaren makelaars en projectontwikkelaars. Maar op verzoek van leden screent Mondi ook organisaties uit aanverwante branches die (in)direct actief zijn binnen de internationale vastgoedmarkt. Maak hier als lid proactief gebruik van! Objectieve informatie kan heel wat ellende besparen.

Liever geen zaken doen met spookbedrijven
Niemand wil een aanzienlijk vermogen toevertrouwen aan een bedrijf dat niet bestaat of met personen handelen zonder vaste woon- of verblijfplaats. Vanwege de nieuwe Europese privacywetgeving weten malafide personen nog meer onder de radar te werken in landen zoals Spanje waar men als 'autonome' (zzp-er/freelancer) zich niet hoeft te registreren in een handelsregister. Daarnaast zijn er binnen de internationale vastgoedmarkt veel gelukszoekers en eendagsvliegen actief die in beginsel andere mensen niet eens willen misleiden, echter, door onkunde gaat het regelmatig mis en is de goed-van-vertrouwen-zijnde-consument wel de dupe.
Waarom zou u risico’s nemen door zomaar met de eerste de beste partij met een goed verhaal in zee te gaan zonder verder enige controle? Niet doen dus!

Screenen van organisaties
Misschien is niet voor alle leden duidelijk hoe een antecedentenonderzoek over iedere organisatie die (in)direct actief is op de internationale vastgoedmarkt aangevraagd kan worden.
Omdat sinds kort leden ook anoniem vragen kunnen stellen, via de vraag- en antwoordmodule onderaan de pagina van het landendossier naar keuze, wordt hier meer gebruik van gemaakt en is het voor iedereen inzichtelijker dat een lid een antecedentenonderzoek via Mondi aanvraagt.
Leden formuleren: "Graag bedrijfsrapport van bedrijfsnaam en websiteadres" van de organisatie die men beoordeeld wenst te hebben.
Mondi maakt dan een zo objectief mogelijk beoordelingsverslag, dat in een afgeschermde omgeving toegankelijk is voor alle leden. Zo weten leden ook met wie ze daadwerkelijk te maken hebben en of de organisatie gekwalificeerd is. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 15-11-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten