HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Overbruggingshypotheek in Spanje

Een overbruggingshypotheek is een hypotheek voor een bepaalde tijd, vaak niet langer dan twee jaar, die je nodig hebt om een ander huis aan te kopen terwijl je huidige woning nog niet is verkocht. Op deze manier liquideer je alvast je stenen om bijvoorbeeld een aanbetaling voor een nieuwbouwwoning te kunnen doen. Dit is een steeds meer voorkomende casus.

Overbruggingshypotheken - een onderwerp dat tegenwoordig steeds vaker ter sprake komt door de stijging van de verkoop van nieuwbouwwoningen in (Zuid) Spanje. Er zijn een aantal Spaanse banken die overbruggingshypotheken aanbieden.

Omdat je pas bij sleuteloverdracht eigenaar wordt van een nieuwbouwwoning in Spanje kun je pas een hypotheek krijgen wanneer de woning is afgebouwd. In de tussentijd dien je wel aanbetalingen te doen die kunnen oplopen tot 50 procent van de koopsom. Deze aanbetaling kun je financieren door een overbruggingshypotheek op je Spaanse huidige woning te vestigen.

Zodra de Spaanse nieuwbouwwoning wordt opgeleverd en de koop- en leveringsakte wordt getekend, kan op datzelfde moment ook een hypotheek worden gevestigd om, in het geval de vorige woning nog niet is verkocht, de overbruggingshypotheek mee af te lossen.

Wat zijn de kenmerken van een Spaanse overbruggingshypotheek?
  • Looptijd twee jaar (met optie tot jaarlijkse vernieuwing tot maximaal tien jaar);
  • Je dient te voldoen aan de gebruikelijke inkomenseisen;
  • De hypotheek is aflossingsvrij. Je betaalt dus alleen rente;
  • Rentepercentage is stukje hoger dan een gewone hypotheek (rond de 4 tot 5 procent afhankelijk van klantprofiel);
  • 60 procent is het maximale financieringspercentage;
  • Hypotheek is beschikbaar voor zowel residenten als niet-residenten.
Een overbruggingshypotheek in Spanje wordt alleen aangeboden wanneer je reeds een Spaanse woning in bezit hebt.

Dit artikel is geschreven door Saskia Gruijters, Spaanse hypotheekspecialist, verbonden aan WeCare Mortgages.

Aanverwante publicaties
Hypotheek bij aankoop nieuwbouwwoning Spanje
Doorhalen van hypotheek op woning Spanje

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.
Haalbaarheidstoets financiering woning buitenland 
Leden van Mondi kunnen gratis gebruik maken van de haalbaarheidstoets voor de financiering van een woning in het buitenland via de rekenboxmodule. Deze service wordt voor mensen die nog geen lid zijn tegen een zeer gereduceerd tarief aangeboden. Om een serieus beeld te krijgen van de financiële mogelijkheden met betrekking tot de aanschaf van een (tweede) woning of beleggingsobject in het buitenland, is het noodzakelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Vervolgens worden uw gegevens verwerkt door een deskundige. Dit is maatwerk. Uw vertrouwelijke gegevens worden met de grootst mogelijke integriteit behandeld. U bestelt de dienst Hypotheek haalbaarheidstoets en na betaling ontvangt u een link naar de rekenboxmodule.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Saskia Gruijters
Datum: 08-05-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten