HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Hoe koop je een huis in Spanje

Na 'Zo koop je een huis in Spanje' is nu in september 2022 de tweede druk verschenen. Dit praktische boek voor aspirant-kopers van een (tweede) huis of vastgoedbelegging in Spanje is geschreven door een gepassioneerde makelaar. De auteur vertelt je alles wat je moet weten over de verschillende Spaanse Costa´s en eilanden maar ook bijvoorbeeld over verhuren en rendement halen, waar die zogezegde koopjes zitten en hoe je een aankoop nu het beste kunt aanpakken.

We hebben het over Marleen de Vijt, gediplomeerd makelaar en mede-eigenaar van het Spaanse makelaarskantoor Azull. Eerder werd Marleen uitverkoren tot Belgisch vastgoedondernemer van het jaar en bereikte ze de finale van WOMED Award, een prijs voor onderneemster van het jaar en inspirerend ondernemerschap en is Azull Mondi Approved, waarmee we als belangenorganisatie ver vooruitlopen op de Europese regulering van het beroep makelaar, zonder het belang van onze leden uit het oog te verliezen.

Dat Marleen inspirerend is, kan ik als directeur van de belangenorganisatie Mondi beamen. Het ligt in de lijn der verwachting dat het boek een mooi marketinginstrument zou zijn voor haar makelaarskantoor. Echter, met die intentie is het boek niet geschreven. Marleen wil mensen die een verblijf in Spanje willen kopen, informeren over zowel de positieve als negatieve aspecten. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat Marleen de huizenmarkt in Spanje eerder kritisch en genuanceerd benadert, dan dat ze valse verwachtingen wekt of de situatie te rooskleurig voorstelt. Azull organiseert regelmatig informatiebijeenkomsten en inspiratiedagen, waar ik als spreker te gast ben. Het is prettig om te constateren dat Marleen de volledige focus heeft op het informeren van bezoekers in plaats van het promoten van Spaanse projecten en woningen. Als die aanpak de mensen aanspreekt, komt de volgende stap vanzelf.

Diezelfde werkwijze komt weer terug in het boek ‘Hoe koop je een huis in Spanje?’. Informatief, inspirerend en geschreven door iemand die aspirant-kopers soms ook tegen zichzelf in bescherming wil nemen. Marleen neemt geen blad voor de mond en informeert de lezer preventief.

Kortom: een absolute aanrader voor Belgische en Nederlandse aspirant-kopers van een woning in Spanje!
Hoe koop je een huis in Spanje? | prijs 23,95 euro Direct bestellen


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 14-09-2022

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten