HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Over Mondi

testMondi is een organisatie die opkomt voor de belangen van haar Belgische en Nederlandse leden en hen voorziet van praktische en preventieve informatie om succesvol een (tweede) woning in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland aan te schaffen. Waar, bij of via wie leden uiteindelijk kopen is Mondi om het even, zolang onze leden maar succesvol kopen en vooral lang van hun aankoop kunnen blijven genieten. Ook na de aankoop (bijvoorbeeld bij juridische en fiscale aspecten, nalatenschap, verandering wet- en regelgeving) en bij verkoop (legalisering, verkoopbegeleiding, zoeken en selecteren bonafide makelaar) kunnen leden een beroep op Mondi doen.
Mondi is uniek en anticipeert op vragen van leden, waar alle belanghebbenden via een afgeschermde omgeving in landendossiers en themapagina's op Mondi.nl en Mondi.be veel profijt van hebben met voordeel dat kan oplopen tot tienduizenden euro’s. Daarnaast scheidt Mondi het kaf van het koren via een geavanceerd beoordelingssysteem. Er zijn nogal wat eendagsvliegen, gelukszoekers en helaas ook oplichters actief op de internationale vastgoedmarkt.
De oorsprong
Op 18 augustus 2001 bracht Rob Smulders zijn eerste magazine op de markt: Immo International, het magazine voor internationaal onroerend goed, wonen en leven. Een succesvolle aankoop van vastgoed moet vanzelfsprekend zijn, maar dat is het niet. Dit bleek uit de ontelbare reacties die bij de redactie onder de aandacht werden gebracht. Er zijn te veel haken en ogen waar aspirant-kopers niet op worden geattendeerd, soms met verstrekkende financiële en emotionele gevolgen. Aspirant-kopers preventief infomeren werd op basis van ale deze ervaringen het belangrijkste doel van Rob Smulders. In januari 2005 is Mondi als belangenorganisatie na twee jaar intensieve voorbereiding een feit. "In september 2004 kon ik de aandelen van mijn zakenpartner overnemen, want Mondi moest als belangenorganisatie boven alle partijen staan en volledig onafhankelijk zijn. Als ik nu de informatie over de missie en filosofie teruglees ben ik trots. Zowel de doelstelling als de filosofie staat nog als een huis."

Missie
Mondi biedt transparantie. Als lid van Mondi kunt u van onafhankelijk advies en diensten gebruik maken om te streven naar maximale zekerheid. Wij leveren actief een bijdrage aan het verbeteren van het imago van de internationale onroerendgoedmarkt. Waar haalt u bijvoorbeeld de juiste informatie vandaan? Welke informatie klopt en voor wie is de informatie bestemd? Voortdurend veranderen er wetten en regels. Deze verschillen niet alleen per land, maar vaak ook per streek. Wie helpt u dan verder? Mondi en een uitgebreid netwerk van gerenomeerde organisaties en deskundigen.

Filosofie
Een huis kopen in het buitenland is voor de meeste mensen een droom. Het verwezenlijken hiervan moet een plezierige ervaring zijn. Gelukkig hebben de huidige bezitters van een woning in het buitenland voornamelijk positieve ervaringen. Toch worden de meeste mensen ook geconfronteerd met onverwachte hindernissen die zich voordoen op weg naar de aankoop. Laten we leren van het verleden en vooral profiteren van de kennis die al beschikbaar is. Het lijken simpele woorden. Toch constateren we vaak pas achteraf dat we anders hadden moeten handelen of misschien juist niet. We maken het onszelf vaak moeilijk. Er zijn voldoende integere personen die u goed kunnen begeleiden. Alleen, hoe zie je dit aan de buitenkant?
Het blijft moeilijk om de juiste keuze te maken. Door onze ervaringen te delen, krijgen we wel een duidelijker beeld van de betrokken partijen. Deze kennis is voor ons van groot belang voor de selectie van de juiste deskundigen, nu en in de toekomst. We zien Mondi graag als een spin in het web. Enerzijds hebben we te maken met de consument, de trotse eigenaar van een woning in het buitenland of degene die zich nog oriënteert op de aanschaf van een (tweede) woning. Aan de andere kant hebben we ook dagelijks te maken met de professionals, de deskundigen. Alle verkregen informatie toetsen wij aan criteria om deze vervolgens zo betrouwbaar mogelijk weer naar buiten te brengen.

Als we de stelregel hanteren dat voor ieder probleem een oplossing is, kunnen we u uit ervaringen van derden vele antwoorden geven, zelfs op vragen die misschien nog niet eens bij u op zijn gekomen. Dit stimuleert een positief verloop van het koopproces en kan teleurstellingen voorkomen. Daarnaast helpt Mondi, of één van de daaraan gekoppelde specialisten u bij een individuele of ingewikkelde situatie. Overigens bieden we niet alleen praktische informatie en steun als u nog van plan bent een woning aan te schaffen. Ook voor de vele gelukkigen onder u die al een woning hebben in het buitenland, biedt de belangenorganisatie veel voordeel. We houden nauwlettend komende veranderingen in wetten en regels in de gaten in alle populaire landen. De juiste informatie kan voor leden uitermate waardevol zijn en uiteindelijk veel geld en/of ergernis besparen.
Transparantere internationale vastgoedmarkt
Een belangenorganisatie heeft altijd voor- en tegenstanders. Helaas hebben we ook te maken met malafide partijen, mensen van organisaties die het met uw belangen niet zo nauw nemen of met rancuneuze makelaars omdat ze een slechte beoordeling hebben ontvangen op de website van Mondi van notabene eigen klanten. Er zijn gelukkig voldoende mensen, media en organisaties die Mondi een warm hart toedragen. Makelaars, projectontwikkelaars en deskundigen uit aanverwante branches die investeren in kennis, vaardigheid en een goede reputatie hoog in het vaandel hebben staan, zien het belang in van een transparantere internationale vastgoedmarkt, waar Mondi al die jaren voor vecht en voor zal blijven vechten. Zie ook de publicatie Mondi gaat actief het kaf van het koren scheiden met criteria voor Mondi professional en Mondi Approved.

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten