HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Interview met kopers van droomplek in Piemonte

Plots leek het ons het goede moment, redelijk onvoorbereid voelde het op vakantie in Italië juist aan om onze fantasie van een vakantiehuis eindelijk om te zetten in realiteit.

Column Nicolas Dewulf 1

Nicolas Dewulf schrijft deze keer zijn column wat luchtiger, maar daarom niet minder interessant. Hij ging eens luisteren bij Anne en Eric zelf naar het hoe en waarom van deze belangrijke stap in hun leven. De fantasie van een vakantiehuis wordt werkelijkheid.

 
Deel 1 Aankoop huis Italië als vakantie-impuls
Deel 2 Flesje gekraakt op aankoop in Piemonte 
Deel 3 De aanloop naar aankoop Italiaans huis 
Deel 4 Ondertekening notariële akte middels volmacht 
Deel 5 Interview met kopers van droomplek in Piemonte
Deel 6 Agrarisch voorkooprecht
Deel 7 Home restaurant in Piemonte
Deel 8 Begroting aankoop Italiaans vastgoed
Deel 9 Betrouwbare aannemer voor verbouwing in Italië
Deel 10 Voorspoedig verloop van Italiaanse verbouwing
Deel 11 Plek die passies doet versmelten

Nog net geen vijftig, alle twee een drukke baan, studerende kinderen, een goed gevuld sociaal leven, hobby’s en toch een tweede woning in Italië, waarom precies?

“Plots leek het ons het goede moment, redelijk onvoorbereid voelde het op vakantie in Italië juist aan om onze fantasie van een vakantiehuis eindelijk om te zetten in realiteit. We zagen onmiddellijk een woning waar ons hart in zat voor een aantrekkelijke prijs en lieten ons hals over kop verleiden de sprong te wagen.” Anne lijkt zelf nog enigszins verbaasd over hun impulsieve beslissing.

Hadden jullie daar altijd van gedroomd en jarenlang voor gespaard?

“We hadden wel al veel gedacht dat een eigen huisje ergens onder de zuiderse zon omringd door natuur en rust iets voor ons zou kunnen zijn.”, beaamt Eric onmiddellijk. “Maar de zin om daar de nodige tijd en moeite in te steken ontbrak al te dikwijls.” Anne pikt enthousiast in: “Ik zag mijzelf nochtans staan in mijn buitenkeuken, lekker Italiaans kokkerellen voor vrienden en familie, iedereen samen aan één lange houten tafel, flesjes wijn binnen bereik, tafelen tot zonsondergang.“ Maar verder dan de romantiek raakten hun plannen toen nog niet.

“De bedoeling was om een vakantiehuis aan te kopen waar enkele vrienden zouden kunnen blijven logeren of waar onze studerende kinderen mee of alleen naartoe zouden kunnen gaan en waar Anne haar grote passie, het koken, uit zou kunnen oefenen in perfecte en ontspannen omstandigheden.” vervolgt Eric. “Maar door het huis zelf zijn onze plannen toch geëvolueerd. Er zijn immers twee afzonderlijke woningen waardoor we een perfecte scheiding kunnen maken tussen ons ‘eigen’ Italiaanse huis en het andere dat zich werkelijk leende tot het creëren van twee afzonderlijke appartementen.”

Anne bevestigt dit onmiddellijk. “Als alles niet vol zit met vrienden, familie en kennissen, wat ik tijdens de zomer niet echt voorzie, hebben we nu ook de mogelijkheid de appartementen te huur aan te bieden als vakantieplek en zo toch ook voor een deel onze investering te recupereren. Het is leuk dat het kan maar uiteindelijk hoeft het ook niet, het is noch onze job noch onze nevenactiviteit, het leek ons vooral zonde om zo’n mooie plek en zo’n aantrekkelijke appartementen veertig weken op een jaar leeg en ongebruikt te laten”.

“En natuurlijk zet de structuur van onze aankoop ons ook op langere termijn aan het dromen, we hebben er nu echt ons eigen privéhuis maar in één adem ook twee vakantieappartementen bij en durven nu ook al eens te fantaseren of we er misschien later toch definitief zouden gaan wonen, dan zou de vakantieverhuur natuurlijk wel een leuk extraatje zijn op ons pensioen.” lacht Eric. Anne valt gretig in: “en ik zou dan kookworkshops kunnen organiseren en een soort kookvakanties in de bakermat van de Slow Food beweging in combi met de wereldberoemde rode wijnen kunnen aanbieden, daar moet vast een publiek voor te vinden zijn.”

U ziet, zelfs na de aankoop van hun droomhuis hebben ze nog tijd en ruimte om verder te fantaseren en nieuwe plannen op te zetten, de Italiaanse buitenlucht geeft duidelijk de nodige energie!

Schrijven of een eigen column iets voor u?
Deel uw ervaring als (ervarings)deskundige


1 Nicolas Dewulf is afgestudeerd in 1992 als licentiaat in de rechten aan de universiteit van Gent (België), een zevental jaar ervaring als jurist, twee jaar als productmanager van een administratieve dienstverlening en tenslotte zeven jaar ervaring aan de balie als zelfstandig advocaat. Hij heeft op zijn veertigste de stress achter zich gelaten en heeft samen met zijn Italo-Belgische vriendin een agriturismo opgestart in Merana, op de grens van Piemonte en Ligurië. Ze hebben naast een biologische lavendelboerderij tevens vier volledig vernieuwde vakantie-appartementen met volledig uitgeruste keuken en ontvangen midden in de natuur en de rust al sedert 2009 gasten, hoofdzakelijk uit België en Nederland. Sinds kort is Nicolas Dewulf erkend makelaar in Italië.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 20-01-2015

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten