HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Via Frankrijk, Curaçao en Spanje naar Griekenland

Wij wilden onze droom concreet maken”. En dat is wat Yuk en Ina deden.

“Dromen van een huisje onder zon: ik geloof dat veel Nederlanders dat doen. Wij wilden onze droom concreet maken”. En dat is wat Yuk en Ina deden. De ervaringen die ze hebben opgedaan in veertien jaar willen ze graag via Mondi delen. Hun verhaal wordt verdeeld in zes delen. In deel 1 stellen ze zich voor en vertellen ze hoe ze via Frankrijk, Curaçao en Spanje in Griekenland terecht gekomen zijn.

Even voorstellen
"Onze zoon, 24 jaar is handballer en onze dochter 21 jaar, studeert gezondheidswetenschappen aan de VU. Mijn vrouw is werkzaam als coördinator grondzaken bij het stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam en houdt zich onder andere bezig met de Vernieuwing van de Bijlmermeer. Ik ben in 2011 met pensioen gegaan.

Bij ons begonnen de eerste stappen om die droom te verwezenlijken ergens tijdens een vakantie veertien jaar geleden in de Provence. Elke keer als we in Apt kwamen, keken we daar bij de plaatselijke makelaar naar huizen. Wij zaten toen midden in de kleine kinderen en het paste budgettair eigenlijk niet. Het idee bleef groeien en zo’n tien jaar geleden zagen we mogelijkheden om in Curaçao een kavel te kopen die voldeed aan onze ‘summiere’ wensen.

Wonen aan het water
Wij kwamen in gesprek met Jan van Rootselaar van Coral Estate. Hij heeft ons echt enthousiast gemaakt. Hij vertelde met veel passie hoe mooi het eiland is “ een paradijs onder de zon” zei hij altijd. Coral Estate was bezig met de ontwikkeling van zeekavels en dat sprak ons aan. Na een aantal gesprekken met Jan besloten we een optie te nemen op een zeekavel. Onze zoon is topsporter dus moest er rekening gehouden worden met zijn agenda maar uiteindelijk konden we een paar maanden later met het hele gezin richting Curaçao vertrekken. Wij wonen in Weesp in een mooi verbouwde wasserij uit 1900 aan de Vecht. Dit verklaart waarom wij zo graag een zeekavel wilden. Wonen aan het water heeft onze harten gestolen. Curaçao is werkelijk een prachtig eiland en we besloten de betreffende kavel te kopen. Na enkele maanden konden we beginnen met de bouw van ons huis, eind 2006 konden we ons huis inrichten en genieten.

Begin 2010 hebben we het huis weer verkocht. We merkten dat de afstand te groot was. Daardoor werd het huis niet vaak door ons gebruikt. Het prachtige eiland was op een gegeven moment ook te klein geworden.

Na een jaar van stilte begon het toch weer te kriebelen door de gunstige prijzen van het vastgoed, met name aan de Costa’s en in Griekenland. Dit keer hadden we vooraf hele duidelijk doelstellingen geformuleerd. Het huis moest makkelijk bereikbaar zijn zodat het vaker gebruikt zou kunnen worden door ons, de kinderen of de familie. De kavel of het huis moest gelegen zijn in een rustig dorpje met zeezicht, het liefst direct aan zee.

Costa Blanca voor ons te druk
We werden door verschillende kanten enthousiast gemaakt voor Spanje en zo hebben we in het voorjaar van 2011 een oriëntatiereis gemaakt naar de Costa Blanca. Na diverse gesprekken met een makelaar in Nederland stelde hij, op basis van onze wensen, het gebied rond Benidorm en Moraira voor. Enkele bezichtigingen later leek Moraira ons interessant. Daarom besloten we weer een reis te maken maar dan in de drukke vakantieperiode van juli/augustus. Dat was ons niet goed bevallen, veel en veel te druk.

Oriëntatiereis naar Peloponnesos
Onze zoektocht ging verder en we verplaatsten onze aandacht naar Griekenland. Via een bevriende Griek stuitten we op de Peloponnesos, met erg gunstige prijzen. Op internet kwamen we Joop Derksen tegen die makelaar is in het gebied. Ons eerste gesprek was medio december 2011. We hebben aangegeven wat we willen en Joop verzekerde ons dat wij zeker zouden slagen in de Peloponnesos. Ook hebben we een gesprek gehad met een tweede makelaar Chris `O Connor. Ook hij zag mogelijkheden voor ons in de Pelopponnesos. Wij hebben met de beide makelaars afgesproken om in het voorjaar van 2012 een bezoek te brengen.

In deel 2 zullen we ingaan op voor welke keuzes we stonden en hoe we de keuzes concreet hebben gemaakt."


 

Dit artikel is geschreven door Yuk en Ina onder auspiciën van de redactie van Mondi.
Meer informatie over de motivatie van de familie en de inhoud van de zesdelige serie treft u in het volgende document aan
: Download PDF: Motivatie_Yuk_en_Ina 

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 22-06-2012

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten