HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Grieks paradijs gerealiseerd

Hij heeft regelmatig het idee gehad dat wij zouden ‘afhaken’, vanwege de vele beperkingen die aan een kavel aan zee kleven.

"Dromen van een huisje onder zon: ik geloof dat veel Nederlanders dat doen. Wij wilden onze droom concreet maken”. En dat is wat Yuk en Ina deden. De ervaringen die ze hebben opgedaan in veertien jaar willen ze graag via Mondi delen. Hun verhaal is verdeeld in zes delen.

Deel 6
"Na drie lange jaren van zoeken, uiteindelijk kopen van een kavel, ontwerpen, bouwen en inrichten van ons huis, is dit het laatste deel van onze bevindingen. In dit deel zullen we jullie informeren over de verdere ontwikkeling van ons huis in Nea Koroni, met name de aanleg van de tuin. Tevens komen in dit deel de ervaringen van betrokkenen die een bijdrage hebben geleverd aan het tot stand komen van ons huis aan bod.

Eind april dit jaar zijn we weer vertrokken naar de Peloponnesos met als doel de basisstructuur van de tuin aan te leggen en met de aannemer afspraken te maken over de oplevering en de laatste werkzaamheden van ons huis. In de winter hadden we al een plan gemaakt voor de inrichting van onze tuin. Een belangrijke voorwaarde was dat de tuin onderhoudsvriendelijk moest zijn. We willen natuurlijk wel van onze vakantie genieten als we er zijn. We wilden vooral een basis realiseren, waarbij we de mogelijkheid hebben om deze basis verder “uit te bouwen” tot een volwassen tuin.

Na de bouw van ons huis bleek dat er geen tuin was achtergelaten, maar een terrein met vooral veel bouwafval. Het afval hebben we laten opruimen. Tegelijkertijd hebben we het naastgelegen terrein, waarop zich een ruïne bevindt ook laten schoonmaken, waardoor we een grote open ruimte hebben van circa 700 vierkante meter. Van Joop Derksen, onze makelaar in de Peleponnesos, kregen wij oude luikjes, die we samen met oude deuren die wij hadden gevonden, konden gebruiken om de openingen in de ruïne dicht te maken, zodat de ruïne een vriendelijker aanblik heeft gekregen.

De belangrijkste elementen van de open ruimte zoals de twee moerbeibomen hebben we laten staan. Onder de moerbeibomen hebben we een houten terras laten maken. Het hele terrein hebben we bedekt met wortelfolie en daarop een laag grijs grind laten aanbrengen. Zo is een open ruimte ontstaan en zal de tuin in de loop der jaren worden voorzien van meer planten en bomen. De houten trap vormt de verbinding vanuit het huis naar de tuin.

Zoals we al eerder hadden geschreven, wilden we per se een kavel direct aan zee. Liefst in een klein, rustig dorp, waar we een huis konden laten bouwen naar ons eigen inzicht. De kavel in Nea Koroni voldeed aan al onze eisen en van onze keuze hebben we zeker geen spijt. Het huis is geworden zoals we in onze dromen voor ons zagen. De ruimtes in het huis voelen erg prettig aan en overal zie je en voel je de zee. Samen met ons nieuwe houten terras in de tuin hebben we verschillende terrassen gecreëerd, waar we op verschillende momenten gebruik van kunnen maken. Het houten terras onder de bomen is natuurlijk heerlijk in de zomermaanden als het erg warm is. Het dakterras is ideaal in het voor- en najaar, als het wat koeler is.

Joop Derksen onze makelaar, had nog nooit eerder een kavel direct aan zee verkocht. Hij heeft regelmatig het idee gehad dat wij zouden ‘afhaken’, vanwege de vele beperkingen die aan een kavel aan zee kleven.

Onze aannemer Kostas Kalebelas had nog niet veel ervaring met de bouw van een modern huis en hij kon zich moeilijk een voorstelling maken van hoe het moest worden. Een open hoek in het huis, een beweegbare glazenwand van elf meter met nauwelijks een draagframe, glazen balustrades zonder frame, tegels die gelegd moesten worden zonder voeg: er waren veel uitdagingen die opgelost moesten. Uiteindelijk hebben wij compromissen moeten sluiten. De tegels zijn niet geheel zonder voeg gelegd en de glazen balustrades hebben uiteindelijk wel een frame op de vloer gekregen. Toch heeft hij het aangedurfd en vindt hij het resultaat net als wij, heel mooi geworden. Laatst zei hij tegen ons:

“Sie haben hier ein kleines Paradies gemacht”

Wij zijn erg blij en tevreden met het resultaat en binnenkort zal het huis officieel aan ons worden opgeleverd. Hiermee komt een einde aan onze tocht. Een tocht waarbij we veel mensen hebben ontmoet en nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Het klimaat, de aardige bewoners, de prachtige natuur zijn ingrediënten voor het realiseren van een Paradijs. Het is mogelijk in Griekenland en we kunnen iedereen van harte aanbevelen om de uitdaging aan te gaan."

Dit artikel is geschreven door Yuk en Ina onder auspiciën van de redactie van Mondi.
Meer informatie over de motivatie van de familie en de inhoud van de zesdelige serie treft u in het volgende document aan
: Download PDF: Motivatie_Yuk_en_Ina

Eerder verschenen publicaties
Deel 1 Via Frankrijk, Curacao en Spanje naar Griekenland
Deel 2 Welkom in het land van Zeus 
Deel 3 Grieks koop- en Nederlands ontwerpproces 
Deel 4 Griekse bouwvergunning verleend 
Deel 5 Villa goedgekeurd door lokale bevolking 
Deel 6 Grieks paradijs gerealiseerd 


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 28-05-2015

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten