HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Special: Caribisch deel van het Nederlandse Koninkrijk

De redactie van Mondi overweegt een uitgebreide special te gaan maken over het Caribisch deel van het Nederlandse Koninkrijk met de nadruk op Curaçao. Een lokale makelaar: “Sinds corona zijn er (vrijwel) geen Amerikaanse en Canadese kopers op het eiland geweest en de enorme stijging van huizenverkoop dit jaar is dan ook vrijwel geheel toe te schrijven aan Nederlandse -en voor een veel kleiner deel Duitse- investeerders/kopers van een tweede woning.” Een mooie gelegenheid dus om aspirant-kopers te attenderen op de kansen, maar zeker ook op de bedreigingen.

In 2001 publiceerde de redactie een uitgebreide reportage over ‘Residentieel wonen op Curaçao’. In het voorjaar van 2007 besteedde Mondi zeer uitgebreid aandacht aan 'Wonen in het laatste stukje tropisch koninkrijk'. Mondi constateerde deze zomer op het zonovergoten eiland dat er een enorme potentie is om te investeren in recreatief vastgoed, maar gevaren liggen op de loer. Dat blijkt wel uit een juridische QuickScan, die Mondi uitsluitend haar leden aanbiedt, van een (voorlopige) koopovereenkomst van een aan te kopen appartement op Curaçao. Een enorme waslijst van aan- en opmerkingen bleek een zeer waardevolle investering op deskundigheid. Er is op Curaçao altijd reden voor een feestje. Maar als je vraagt naar het politieke bestuur over het afgelopen decennium,
worden ingezetenen toch somber. Er is overal corruptie. Kun je dit als aspirant-koper van een huis vermijden? Dat is waar Mondi zich als belangenorganisatie in gaat verdiepen.

Sinds 10 oktober 2010 bestaan de Nederlandse Antillen niet meer. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat uit vier landen: Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben een aparte status binnen Nederland.
Gevraagd: Redactionele medewerking/bijdragen
Zo’n special maakt Mondi niet alleen en vergt heel wat voorbereiding. Objectieve en informatieve artikelen over alles wat (in)direct te maken heeft met een succesvolle aanschaf, bezit en verkoop van vastgoed in het Caribisch deel van het Koninkrijk en ook anekdotes zijn van harte welkom bij de redactie van Mondi.
Mondi wil graag in contact komen met deskundigen en daarnaast zeker ook met Nederlanders die hun ervaringen met Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten, Saba of Sint Eustatius willen delen. Mondi is als belangenorganisatie op zoek naar informatie om aspirant-kopers van een (tweede) huis of vastgoedbelegging te behoeden voor valkuilen en leden te voorzien van preventieve informatie om tot een succesvolle aankoop van een (tweede) huis te komen.

Interesse?
Graag ontvangt de redactie via het contactformulier uw suggestie(s) met een korte motivatie.
Aanbevolen door Mondi: Wonen en kopen op Curaçao
Onmisbaar handboek met juridische, fiscale, financiële en praktische aspecten bij vestiging, aankoop en bezit van onroerend goed op Curaçao.
“Dit boek is als naslagwerk inderdaad onmisbaar voor Belgen en Nederlanders die een woning op Curaçao willen kopen. Voorzien van veel praktische achtergrondinformatie kan Mondi het boek 'Wonen en kopen op Curaçao' van harte aanbevelen."


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 11-09-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten