HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Recreatiewoning Waterstaete Ossenzijl

Te koop: Vrijstaande recreatievilla met een aanlegplaats inclusief een Van Vossen sloep op eigen kavel. Deze luxe 4-persoons villa met rieten kap is gesitueerd in een prachtig natuurgebied, onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De recreatiewoning is ongeveer twee jaar geleden aangekocht onder begeleiding van Mondi. We waren verrast toen de eigenaar vrij recent overwoog om de bijzondere recreatiewoning weer te verkopen, maar de verklaring in deze publicatie is net zo bijzonder.

Voor de recreatievilla geldt een verhuurverplichting van minimaal 200 dagen per jaar. Maar wilt u de villa ook regelmatig zelf gebruiken om optimaal tot rust te komen en te genieten op het water van die prachtige natuur? Geen probleem gedurende maximaal 165 dagen per jaar. Dit gaat uiteraard wel ten koste van uw rendement.

De opdrachtgever (juridische eigenaren) heeft de woning gekocht in maart 2019. In december 2019 is de woning opgeleverd en is vanaf dat moment als tweede woning gebruikt. Sinds 1 mei 2020 wordt de woning tevens verhuurd. Op het moment van aankoop woonden beide eigenaren in hartje Amsterdam. Maar het verblijf in de tweede woning was zo aangenaam, dat besloten werd een hoofdverblijf aan te kopen midden in het centrum van Ossenzijl direct aan Ossenzijlersloot, waar zich overdag een mooi schouwspel afspeelt met passerende boten. Het nieuwe huis is op steenworpafstand gesitueerd van Recreatievilla Waterstaete 34.

De recreatiewoning wordt compleet ingericht aangeboden en inclusief een 8-persoons Vossen Tenders sloep type 550 FB. Deze sloep is voorzien van een 8 PK Honda motor en een 12 volt stopcontact, stooprubber, zitkussens en slc op motor plus aanleg slot, vlag en hoofdschakelaar.
Kortom: “Heerlijke onverwoestbare aluminium reddingssloep van 5,5 mtr. zelflozend, dubbelwandig en zeer stabiel! De romp van de VanVossen Sloep 550 heeft een lichte V-vorm in het onderwaterschip met een loefbijter voor extra koersstabiliteit.”
De eigenaar: “Na jarenlang in Amsterdam te hebben gewoond, kregen we zo'n twee jaar geleden steeds meer behoefte om in de natuur te zijn en gingen we op zoek naar een vakantiewoning.
Zo ontdekten we Waterstaete, een klein vakantiepark in aanbouw, in het kleine dorpje Ossenzijl, midden in de natuur en toch goed bereikbaar vanuit Amsterdam. We kozen voor een 4-persoons vakantiehuis, omdat we niet aan grotere groepen willen verhuren, en voor veel extra's om het comfort te vergroten.

We genieten met volle teugen van ons vakantiehuis, het varen met de sloep en de omgeving, en willen eigenlijk alleen nog maar daar zijn. We hebben besloten om op zoek te gaan naar een eigen, permanente woning in Ossenzijl. Op het moment dat we die vonden realiseerden we ons dat ons vakantiehuis voor ons zijn functie heeft verloren en besloten we na veel wikken en wegen het te verkopen.”
Meer informatie
Deze vastgoedbelegging werd te koop aangeboden via Beleggeninvastgoed.eu (BIV) en werd tevens gepresenteerd op Funda.

Meer publicaties over Intrea, mede een initiatief van Mondi:
Intrea lanceert platform voor vastgoedbeleggingen
Selectie vastgoedbeleggingen met aantoonbaar realistisch rendement 

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 07-01-2022

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten