HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Selectie vastgoedbeleggingen met aantoonbaar realistisch rendement

In mei 2021 werd via Mondi het nieuwe platform voor vastgoedbeleggingen van Intrea geïntroduceerd, waarmee de eerste stap na een lange voorbereiding was gezet. De tweede stap is om vastgoedbeleggingen te selecteren, die voldoen aan strenge criteria. De aandacht gaat onder andere uit naar het selecteren van vastgoedobjecten van zowel particulieren, makelaars als projectontwikkelaars in diverse landen, waarbij voorop staat dat het geprognotiseerde rendement ook aantoonbaar realistisch is.

Bij Intrea gaat het niet om het hoogst haalbare (geprognotiseerde) rendement, maar om een acceptabel realistisch rendement met bijbehorende calculaties die getoetst kunnen worden. Bijvoorbeeld, een particulier of belegger verhuurt al geruime tijd zijn appartement of chalet in Oostenrijk, dan is meteen duidelijk wat de verhuurinkomsten zijn geweest. Die cijfers wil Intrea hebben, zodat ook een potentiële koper weet wat hij aan rendement kan verwachten. Zo worden er geen valse verwachtingen gecreëerd en weten betrokkenen waar ze aan toe zijn. Voordat Intrea een vastgoedobject aanbiedt, vindt er bovendien een juridische toetsing plaats. Als bijvoorbeeld op basis van het bestemmingsplan blijkt dat een woning niet verhuurd mag worden, wordt de betreffende woning ook niet via Intrea aangeboden, ondanks daadwerkelijk gerealiseerde verhuurinkomsten.
Bovenstaande werkwijze levert een hoge mate van zekerheid op voor de koper.

Zowel particulieren, investeerders, makelaars als projectontwikkelaars kunnen een vastgoedbelegging via Intrea aanbieden. De eerste voorwaarde die Intrea stelt is dat men volledig transparant dient te zijn over wie daadwerkelijk de eigenaar is van onder andere de grond en van datgene dat wordt aangeboden. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar op basis van feitelijke informatie kunnen we de eerste (juridische) toetsing laten plaatsvinden. Op deze wijze kan worden uitgesloten dat woningen die worden aangeboden (deels) illegaal gebouwd zijn of waarvan zaken zoals vergunningen niet op orde zijn. In aanvulling op de ontvangen informatie van alle beleggingsobjecten maakt Intrea een exploitatie- en liquiditeitsbegroting, zodat de geïnteresseerde koper ook kan zien welke posten invloed hebben op het geprognotiseerde rendement.

is hét onafhankelijke platform voor internationaal vastgoed met de nadruk op betrouwbaarheid. We focussen op het uitbouwen van de relatie met onze beleggers door middel van objectieve dienstverlening gericht op de lange termijn. En niet op het bereiken van korte termijn successen. Dit is goed nieuws voor de belegger. Maar ook voor gerenommeerde organisaties die een reputatie hooghouden.

Bent u als ontwikkelaar of makelaar actief in buitenlands onroerend goed? Of bent u privé eigenaar van objecten en wilt u via ons platform in contact treden met serieuze investeerders? Dan komen wij graag in contact met u!
Direct een vastgoedbeleggingsobject aanbieden
Stap 1: Registreren
Stap 2: Via persoonlijke pagina vasttgoedbeleggingsobject aanbieden
Stap 3: Intrea verricht entecedentenonderzoek en kan waardebepaling ter plaatse laten verzorgen via gerenommeerde makelaars
Stap 4: U ontvangt een vrijblijvend verkoopvoorstel
Stap 5: Na akkoord wordt verkoopbemiddelingsopdracht ondertekend

Aanverwant artikel
Intrea lanceert platform voor vastgoedbeleggingen 

Bezit, aan- en verkoop van vastgoedbeleggingen
Bezoek regelmatig de themapagina Beleggen in vastgoed en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van de themapagina over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een vastgoedbelegging.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 18-11-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten