HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Overdrachtsbelasting Andalusië blijft 7 procent

Op 28 april 2021 publiceerde Mondi een artikel dat de regering van Andalusië groen licht had gegeven voor een decreet dat een verlaging van de overdrachtsbelasting (ITP), die de aankoop van een gebruikte woning belast, met 7 procent vaststelt. Op deze manier verdwijnen de drie tarieven van 8, 9 en 10 procent. Deze tijdelijke maatregel tot 31 december 2021 is nu geldig voor onbepaalde tijd.

Er is in Spanje overdrachtsbelasting verschuldigd bij bestaande bouw die afhankelijk van de regio kan variëren van 6 tot 11 procent. In de regio’s die bij Nederlanders en Belgen populair zijn, is de overdrachtsbelasting vrijwel overal 10 procent. In Andalusië betaalde je 8 procent overdrachtsbelasting over de eerste 400.000 euro. Daarna is het 9 procent tot 700.000 euro en alles boven dit bedrag 10 procent. Bij een aankoop van een bestaande woning in bijvoorbeeld Marbella met een aankoopprijs van 1 miljoen is het verschil toch weer 19.000 euro aan overdrachtbelasting.

Andalusië is een van de zeventien autonome regio's van Spanje en bestaat uit acht provincies. Dit zijn Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga en Sevilla. Daarnaast is Andalusië vooral bekend vanwege de Costa del Sol, maar vergeet hierbij niet de Costa de Almería, Costa Tropical en de Costa de la Luz.

Deze bijdrage is geschreven door Fred van Krimpen, makelaar en eigenaar van Elite Inmobiliaria.

Aanverwant artikel
Overdrachtsbelasting Andalusië verlaagd

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning. Als lid hebt u tevens toegang tot antwoorden met broninformatie op vragen die door andere leden zijn gesteld.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Fred van Krimpen
Datum: 06-11-2021

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten