HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

ING als hypotheekbank actief in Spanje

ING heeft In Madrid een kantoor geopend dat volledig gespecialiseerd is in hypotheken om het marktaandeel in Spanje vergroten. ING heeft nu een marktaandeel van 7,4 procent op de particuliere markt voor nieuwe hypotheken. Dat is meer dan gevestigde concurrenten als Bankia en Bankinter en bijna net zoveel als Banco Sabadell. De hypotheekportefeuille bedraagt circa 16 miljard euro.

Het doel van ING is om dit bedrag nog verder op te schroeven om de concurrentiepositie te verstevigen ten aanzien van grote partijen als CaixaBank. Deze instelling verstrekte vorig jaar voor circa 6,3 miljard euro aan nieuwe hypotheken.

Volgens Mondi zal de Nederlandse en Belgische klant rechtstreeks contact op moeten nemen het online platform van ING in Spanje of via een Spaanse hypotheekbemiddelaar, omdat de hypotheekadviseurs van ING in Nederland en België geen hypotheek aanbieden voor de financiering van een woning in Spanje.

Martin Faessen Mendiela, hypotheekadviseur van WeCare Mortgages, ligt toe: ”ING biedt in Spanje uitsluitend een financiering aan voor een hoofdverblijf voor residenten in Spanje. Dus de financiering voor een tweede woning voor niet-residenten behoort niet tot de mogelijkheden. Daarnaast dienen residenten in Spanje, die rechtstreeks via het online platform van ING contact opnemen, te beschikken over goede beheersing van de Spaanse taal in woord en geschrift of zich te laten adviseren en begeleiden door een hypotheekadviseur in Spanje.”

Het doel van de online bank is om in de nabije toekomst een totaalbank te zijn, aldus Jorge Rodríguez Maroto, directeur Financiering ING, in een interview in het financiële dagblad Expansión. “Een hypotheek is bij uitstek een van de producten die een nauwere band met klanten faciliteert.”

De keuze van ING om zich voortaan te richten op een gevarieerd aanbod van diensten en producten, heeft zijn weerslag gehad op het bedrijf. “Tussen 2016 en 2018 is het aandeel van de inkomsten uit hypotheken en persoonlijke leningen gegroeid van 12 naar 46 procent", aldus Rodríguez Maroto.

Bronnen: Euro Economics, ING, WeCare Mortgages

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 12-04-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten