HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Ervaringen met Cor en Carmen Inmoasesores

De publicatie ‘Onder de tafel uw tweede woning aan- of verkopen’ heeft de nodige stof doen opwaaien. Mondi ontving opvallend genoeg meerdere reacties over één makelaarskantoor uit Guardamar del Segura aan de Costa Blanca in Spanje. Onder andere van een koper die uitermate tevreden was over de aankoopbegeleiding en aftersales van Cor & Carmen Inmoasesores SL.

Aan deze tevredenheid kwam abrupt een einde toen bleek dat een vereiste contante betaling aan de makelaar van 5.000 euro niet is afgedragen aan de verkoper, terwijl dit bedrag volgens de makelaar een deel van de koopsom was. De koper voelde zich hierdoor bedonderd.

Mondi heeft contact gehad met andere kopers die soortgelijke ervaringen hebben met dit makelaarskantoor. Daarbij ontstaat de indruk dat het gaat om een vaste werkwijze van deze makelaar. De ´modus operandi´ is volgt: de koper legt bij de makelaar een bod neer. De makelaar brengt dit bod niet over op de verkoper, maar doet een lager bod. Indien dat lagere bod door de verkoper wordt aanvaard, bericht de makelaar aan de koper dat het bod is aanvaard, maar dat de verkoper graag een deel in cash geld ontvangt. Dat deel is het verschil tussen het door de koper uitgebrachte bod en het door de makelaar uitgebrachte (en door de verkoper aanvaarde) bod.

De makelaar, die kennelijk weet hoe hij het vertrouwen moet winnen van de buitenlandse koper, die niet weet hoe dingen gaan in Spanje, beweegt de koper vervolgens ertoe om hem een volmacht te geven zodat de koper niet zelf bij de overdracht aanwezig zal zijn. Daarmee voorkomt de makelaar dat de koper er getuige van is dat het cash geld door de makelaar in eigen zak wordt gestoken in plaats van aan de verkoper te betalen.

Komt de ware gang van zaken aan het licht, dan ontkent de makelaar simpelweg de ontvangst van het cash geld van de koper. Aan de koper wordt daarvoor immers geen kwitantie verstrekt.

In de ogen van Mondi is de werkwijze van deze makelaar ethisch verwerpelijk, illegaal en onrechtmatig. Niet alleen zet hij kopers aan tot het plegen van een fiscaal delict, hij bedriegt hen ook door de werkelijke koopsom voor hen verborgen te houden en door de onrechtmatige toe-eigening van een deel van de koopsom.
Oproep om ervaring te delen
Hebt u soortgelijke of andere ervaringen met Cor en Carmen Inmoasesores SL, dan kunt u deze ervaringen delen. Dat kan desgewenst anoniem, zolang voor Mondi duidelijk is wie u bent om te voorkomen dat beoordelingen gemanipuleerd worden.
Als u ervaringen hebt met andere makelaars of bemiddelaars, kunt u deze delen via Het Mondi beoordelingssysteem

Aanverwant artikel
Onder de tafel uw tweede woning aan- of verkopen

Primair komt Mondi op voor de belangen van haar leden met preventieve informatie en advies.
Mondi streeft naar een transparantere internationale vastgoedmarkt.

Tips en afgeschermde informatie voor leden

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden


Dit artikel bevat aanvullende informatie, die uitsluitend door leden van Mondi te raadplegen is, nadat men zich heeft ingelogd.


U bent nog geen lid? Word vandaag nog lid van de belangenorganisatie, profiteer van alle voordelen en keer terug naar deze pagina om deze afgeschermde informatie alsnog te kunnen lezen!
nu lid worden


Geschreven door Rob Smulders
Datum: 07-03-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten