HomeOver onsLidmaatschapAdviesScan Landendossiers Nieuws Thema's BeoordelingenWebwinkelContact

Voorspoedig verloop van Italiaanse verbouwing

Nu nog Wi-Fi, een beveiligde toegangspoort, een grote ‘schoonmaak’ van de tuin en uiteindelijk het ombouwen van een bouwvallige schuur tot buitenkeuken en opslagruimte.

Column Nicolas Dewulf 1

“De ‘Paascontrole’ ter plaatse in Italië door Anne en Eric is gelukkig goed verlopen. De werken waren mooi op schema vooruit gegaan, hun eigen huis bleek grotendeels af. Net tijdens de week dat zij er waren werd zelfs de keuken geïnstalleerd. Nog enkel afwerking, de douchecabine en tot slot het leggen van de parketvloer waarvoor de vochtigheidsgraad van de woning nog te hoog was.

 
Deel 1 Aankoop huis Italië als vakantie-impuls
Deel 2 Flesje gekraakt op aankoop in Piemonte 
Deel 3 De aanloop naar aankoop Italiaans huis 
Deel 4 Ondertekening notariële akte middels volmacht 
Deel 5 Interview met kopers van droomplek in Piemonte
Deel 6 Agrarisch voorkooprecht
Deel 7 Home restaurant in Piemonte 
Deel 8 Begroting aankoop Italiaans vastgoed
Deel 9 Betrouwbare aannemer voor verbouwing in Italië
Deel 10 Voorspoedig verloop van Italiaanse verbouwing
Deel 11 Plek die passies doet versmelten

Maar door een vochtafzuigmachine in combinatie met een pelletkachel zou dat voor 1 mei ook moeten lukken.

Tevens was er een afspraak voorzien met een kleurenconsulente om de beide buitengevels en alle binnenruimtes te kleuren. Vooraf was veel heen en weer gemaild en met moodboards en pintrest lukte het om alle smaken en wensen van Anne en Eric vanuit België in de Italiaanse praktijk om te zetten. Enkel wat de verfkleuren betrof wilden zij eerst ter plaatse alles zelf voelen en zien om tot een juiste keuze te kunnen komen.

Alle andere werkmannen zijn die week ook langs geweest –voor sommigen was het zelfs de eerste keer dat zij de eigenaars zagen- zodat alle laatste details, onzekerheden en afspraken besproken konden worden en de verbouwingen de laatste rechte lijn in zouden kunnen gaan. Half mei komen Anne en Eric hun verjaardag in Italië vieren en dan zou een en ander bewoonbaar moeten zijn, de ‘echte’ deadline voor de aannemer is gesteld op 1 juni. Spannend. Immers, nu pas kunnen de graafwerken gebeuren om de nieuwe waterleidingen, nieuwe elektriciteit en vooral gasleidingen te trekken, zodat de keukens ook gebruikt kunnen worden en er warm water uit de douches komt.

Onderhandelen met Enel
Anne en Eric stoorden zich vanaf het moment van aankoop aan twee tot drie elektriciteitspalen in hun tuin, die hun mooie uitzicht belemmerden. Gelukkig bestaat in Italië de mogelijkheid met Enel (de elektriciteitsmaatschappij) te onderhandelen om dergelijke palen weg te halen, uiteraard enkel indien het technisch mogelijk is. Het kost fiks wat geld maar uiteindelijk zal het zo worden dat de drie palen verdwijnen en de kabels onder de grond worden getrokken, wat het geheel een veel mooiere look zal geven.

Nu nog Wi-Fi, een beveiligde toegangspoort, een grote ‘schoonmaak’ van de tuin en uiteindelijk het ombouwen van een bouwvallige schuur tot buitenkeuken en opslagruimte, wat tot ‘geluk’ van de aannemer niet voor 1 juni klaar hoeft, en de Italiaanse bouwval zal echt Anne en Eric’s Italiaanse droom geworden zijn."

1 Nicolas Dewulf is afgestudeerd in 1992 als licentiaat in de rechten aan de universiteit van Gent (België), een zevental jaar ervaring als jurist, twee jaar als productmanager van een administratieve dienstverlening en tenslotte zeven jaar ervaring aan de balie als zelfstandig advocaat. Hij heeft op zijn veertigste de stress achter zich gelaten en heeft samen met zijn Italo-Belgische vriendin een agriturismo opgestart in Merana, op de grens van Piemonte en Ligurië. Ze hebben naast een biologische lavendelboerderij tevens vier volledig vernieuwde vakantie-appartementen met volledig uitgeruste keuken en ontvangen midden in de natuur en de rust al sedert 2009 gasten, hoofdzakelijk uit België en Nederland. Sinds kort is Nicolas Dewulf erkend makelaar in Italië.Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 23-04-2015

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten