HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Emigratie- en buitenlands onroerend goed handboeken

Als u op zoek bent naar informatie over de aanschaf of bezit van een woning in het buitenland, dan kan Mondi de onroerend goed handboeken van Guide Lines van harte aanbevelen. Deze boeken waarin juridische, fiscale, financiële en praktische aspecten worden behandeld zijn een ‘must’ voor iedereen die serieuze plannen heeft om te emigreren of een tweede woning aan te schaffen.

De top 10 best verkochte boeken ziet er als volgt uit (met tussen haakjes de ranking van het land volgens de monitoring van Mondi, die als belangenorganisatie zowel Nederlanders als Belgen vertegenwoordigt):
 1. Wonen en kopen in Spanje (1)
  Sinds 2001 verzamelt Mondi cijfers over de interesse voor een (tweede) woning in het buitenland. Tussen 2001 en 2013 is Spanje afwisselend met Frankrijk veruit het populairste land met één uitzondering: in 2005 was Turkije het beloofde land.
  Sinds 2016 is Spanje de onbetwiste nummer één als het gaat om de animo voor het kopen van een (tweede) huis. De Costa Blanca en Costa del Sol zijn met afstand de populairste regio’s.
   
 2. Wonen en kopen in Frankrijk (4)
  Frankrijk is en blijft één van de landen waar de meeste Nederlanders en Belgen (semi) permanent resideren. Wel zien we vanaf 2017 een terugval voor de interesse in een tweede woning, maar dat verschilt sterk per regio.
   
 3. Wonen en kopen in Portugal (2)
  Misschien is Portugal nog steeds de grootste verrassing. Dit land behoort al jaren tot de traditioneel populaire landen, maar had voor 2017 nooit zo'n hoge notering. De interesse gaat niet alleen uit naar de Algarve. De Costa de Prata (Zilverkust) en Costa de Lisboa zijn in trek.
   
 4. Wonen en kopen in Italië (3)
  Waar zelfs een Francofiel verder kijkt dan alleen Frankrijk voor de aanschaf van een (tweede) woning, is een Italiëliefhebber meer overtuigd dat er geen beter alternatief is, mits het maar een typisch Italiaanse omgeving is. Noord-Italië heeft met haar meren, Piemonte en Cinque Terre een grote aantrekkingskracht. Maar ook Toscane en Umbrië blijven in trek.
   
 5. Wonen en kopen in Hongarije (10)
  Dat Hongarije op nummer vijf staat, was afgelopen jaar zelfs voor Mondi een verrassing. Zou het dan toch te maken hebben met die voordelige prijzen, het goedkope leven en het vluchten voor de vluchtelingen volgens een publicatie eerder afgelopen jaar?
   
 6. Wonen en kopen in Duitsland (9)
  De interesse voor Duitsland heeft vooral te maken met Nederlanders die net aan die andere kant van de grens willen wonen. Kijk en vergelijk prijzen: een vrijstaande woning daar of een eengezinswoning hier. Een ander belangrijk argument voor de emigratie zijn de ‘ouderwetse’ normen en waarden!
   
 7. Wonen en kopen in Griekenland (7)
  Griekenland heeft niets van haar aantrekkelijkheid verloren, ondanks alle economische en politieke perikelen. De cultuur, historie, landschap, klimaat, gastvrijheid en vooral de prijzen maken Griekenland aantrekkelijk voor een tweede woning.
   
 8. Wonen en kopen op Curaçao (21)
  Dit zonovergoten eiland staat in de top tien, maar zien we bij Mondi pas terug op de eenentwintigste plaats. Reden voor Mondi om meer redactionele aandacht te besteden aan Curaçao. Hoeveel Nederlanders willen hier niet hun pensioen uitbetaald krijgen? Nu nog de stap maken.
   
 9. Wonen en kopen in Zuid-Afrika (24)
  Dat Zuid-Afrika in de top tien voorkomt, verbaast Mondi toch wel. Uit nieuwe gegevens van FNB blijkt dat naar schatting 16,2 procent van de door individuele Zuid-Afrikanen gekochte woningen, tweede huizen zijn. Natuurlijk zijn er veel (voor)oordelen over de veiligheid, maar dat is een kwestie van goed oriënteren en relevante bronnen raadplegen. Steeds meer welvarende buitenlanders kiezen ervoor om een tweede huis te kopen op een van de vele landgoederen van Zuid-Afrika.
   
 10. Wonen en kopen in Oostenrijk (5)
  Oostenrijk is vooral populair onder beleggers in vastgoed vanwege de interessante verhuuropbrengsten. Als lid van Mondi kunt u voordat u de aankoopbeslissing neemt ter controle een geprognotiseerde rendementsberekening laten maken. Bij elke koop dient vooraf goed onderzocht te worden welke bestemming de woning heeft en welke mogelijke beperkingen er nog zijn. Via Mondi kunnen leden dit op onafhankelijke wijze laten toetsen.
De onroerendgoedhandboeken worden regelmatig geactualiseerd en er zijn updates beschikbaar. Raadpleeg voor alle beschikbare handboeken van Guide Lines de webshop.

Tip
Als u na het lezen van een desbetreffend handboek toch nog vragen heeft, dan hebt u als lid van Mondi de mogelijkheid om onbeperkt vragen te stellen via de vraag- en antwoordmodules onderaan de pagina’s van de landendossiers of themapagina’s naar keuze. Leden hebben vervolgens toegang tot antwoorden op reeds gestelde vragen van andere leden. Zo helpen we elkaar om tot weloverwogen keuzes te komen.

Voor persoonlijke begeleiding adviseert Mondi het lidmaatschap Premium. Bespaar nooit op deskundigheid!
Direct naar Mondi lidmaatschappen en diensten.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 21-06-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten