HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

De Spaanse droom wordt werkelijkheid

Droom je er ook van om iedere ochtend wakker te worden in een huis aan de Costa? De droom van Menno en Martine kwam afgelopen jaar uit. Ze kochten Casa de la Luna in Begur, één van de mooiste badplaatsen aan de Costa Brava in de Spaanse provincie Gerona in de regio Catalonië. Martine, die kunstenares is, vertelt je in deze nieuwe blog over hun zoektocht die in totaal twee jaar heeft geduurd. En over hun arrangementen waar ze een vliegende start mee hebben gemaakt.

"Het is niet dat we niet gelukkig zijn in Nederland hoor! Maar na een half leven in Nederland te hebben gewoond, gestudeerd, gewerkt en geleefd, hebben we het gevoel dat er méér is. We hebben allebei een leuke baan, een mooi huis, fijne vrienden en familie om ons heen. In het dorp waar we wonen is het gezellig, er is voldoende vertier en hebben we een fijne woonplek. Maar…er is vast meer.

Nadat ik in het jaar 2000 Atelier-Mediterraneo had opgericht, begon het gevoel te willen emigreren naar de Mediterranée. Naast het geven van schilderlessen en schilderworkshops vanuit mijn atelier organiseerde ik kunst- en cultuurreizen naar Toscane en naar de Costa Brava. Via deze prachtige reizen kwam ik veel in contact met de lokale bevolking en leerde nieuwe mensen kennen. In het Italiaanse Cortona verbleven we met de schilders in een schitterend verbouwde landelijke villa. Met de charmante eigenaar Alessandro uit Napels hadden we een goed contact. Ook onder de hartelijke Catalanen sloten we vriendschappen. We voelden ons erg thuis aan de Costa Brava, of Baix Empordá, zoals de Catalanen dit deel van Catalonië liever noemen. Het klimaat (er zijn hier ook échte winters), de cultuur en sfeer, de ruimte en de leefstijl van de Catalanen sprak ons erg aan.

Tóch was Spanje niet onze eerste liefde. Zo’n dertig jaar geleden ging ik voor het eerst, samen met mijn man Menno, richting de Côte d'Azur. We namen ons tentje mee in de auto en maakten een tour de charme langs de Franse Rivièra. Later namen we ook onze kinderen mee naar de Franse kust en brachten vele heerlijke vakanties door in de omgeving van Saint-Tropez. De liefde voor de Mediterranée zat hiermee ook bij hen al vroeg in het bloed. Helaas merkten we dat het steeds drukker én duurder werd aan de Franse zuidkust. De kustroute N7 was in de zomer, vanwege de enorme toeloop van toeristen, nauwelijks meer begaanbaar. Via een tip zijn we zo'n veertien jaar geleden in Noordoost Spanje terecht gekomen. Om precies te zijn in Begur direct gelegen aan de Middellandse zee in Catalonië. Een afstand van 1.400 km. Hier troffen we hetzelfde milde klimaat en vegetatie aan als aan de Franse kust. We genoten volop van de prachtige ruige natuur en al het lekkers in de visrestaurants aan de kust. Na vele fijne en zonnige vakanties te hebben doorgebracht op de camping kochten we vier jaar geleden een zonnig duplex appartement in Playa de Pals. Vanaf ons terras hadden we een mooi uitzicht op de prachtige tuin met zwembad en op de oudste golfbaan (1966) aan de Costa Brava én het enige baken in het landschap: berg de Montgrí. Deze berg ligt als een vrouwenborst in het overwegend vlakke landschap tegen het strand van Estartit en is een zeer populaire bestemming voor wandel- en fietstochten die je hier in het prachtige natuurgebied kunt maken. Later vertel ik hoe we aan dit appartement zijn gekomen en hoe we met een piepjong makelaarskoppel de aankoop binnen één maand voor elkaar hebben gekregen. 
Begur: een heerlijke plek om te genieten en een badplaats die ontzettend veel te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur, wandelen en fietsen.
We verbleven met grote regelmaat in ons heerlijke zonnige appartement aan de Costa. Er waren drie terrassen, twee tweepersoons slaapkamers en een vide met een tweepersoonsbed. Het appartement bood daarmee ruimte voor zes personen. Vaak logeerden er familie en vriendjes/vriendinnetjes van onze dochters. Menno organiseerde een gezellig ‘mannenweekend’ met een wedstrijd van FC Barcelona en ook met onze Kookclub hadden we hier een heerlijk gastronomisch weekend. In het appartement hing een heerlijk beach gevoel en het voelde inmiddels als ons thuis.

Steeds vaker hadden we moeite om, terug in Nederland, ons vaste ritme weer op te pakken. En daaruit ontpopte dan ook de gedachte om ons definitief te gaan vestigen en een nieuwe levensfase in te gaan. We bezochten steeds vaker de website van ‘Fotocasa’ (de ‘Funda’ van Spanje) en konden dit idee niet meer uit ons hoofd zetten. Onze droom was geboren! 
Los sueños de verano"

De Spaanse droom wordt werkelijkheid van kunstschilder en eigenaar van Atelier Mediterraneo | Casa de la Luna. De blog van Martine bestaat uit 23 delen. Mondi brengt om de week een deel onder de aandacht. Als u niets wilt missen van dit mooie avontuur met leerzame ervaringen, houd dan de social media van Mondi via Facebook, twitter en Linkedin in de gaten of schrijf u in voor de periodieke nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Deel 1: De Spaanse droom wordt werkelijkheid 
Deel 2: Spaanse oerwoud (La jungla Española)
Deel 3: Verlichte vissersbootjes 
Deel 4: De Spaanse verleiding 
Deel 5: Droomhuis gezocht

Bezit, aan- en verkoop van vastgoed in Spanje
Bezoek regelmatig het landendossier Spanje en maak als lid proactief gebruik van uw Mondi lidmaatschap door vragen te stellen in de vraag- en antwoordmodule onder aan de pagina van het van het landendossier over alles wat te maken heeft met de aankoop, bezit en verkoop van een (tweede) woning.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Martine van Noort-van Zanten
Datum: 10-01-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten