HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

De populairste onroerend goed handboeken

Uitgeverij Guide Lines is gespecialiseerd in emigratie- en buitenlands onroerend goed handboeken, waarin juridische, fiscale, financiële en praktische aspecten worden besproken bij emigratie en aankoop van een huis in het buitenland.

De top 10 best verkochte boeken in 2017 via bol.com ziet er als volgt uit (met tussen haakjes de ranking van het land volgens de monitoring van Mondi, die als belangenorganisatie zowel Nederlanders als Vlamingen vertegenwoordigt):

1 (1) Spanje
Sinds 2001 verzamelt Mondi cijfers over de interesse voor een (tweede) woning in het buitenland. Spanje is sinds die tijd samen met Frankrijk veruit het populairste land met één uitzondering: in 2005 was Turkije het beloofde land.
Handboek Wonen en kopen in Spanje snel bestellen.
 2 (2) Portugal
Misschien is Portugal wel de grootste verrassing van 2017. Dit land behoort al jaren tot de traditioneel populaire landen, maar had niet eerder zo'n hoge notering. De interesse gaat niet alleen uit naar de Algarve. De zilverkust en het binnenland zijn in trek.
Handboek Wonen en kopen in Portugal snel bestellen.
3 (4) Frankrijk
Frankrijk is en blijft één van de landen waar de meeste Nederlanders en Belgen (semi) permanent resideren. Wel zien we in 2017 een terugval voor de interesse in een tweede woning, maar de animo verschilt sterk per regio.
Handboek Wonen en kopen in Frankrijk snel bestellen.
4 (3) Italië
Waar zelfs een Francofiel verder kijkt dan alleen Frankrijk voor de aanschaf van een (tweede) woning, is een Italiëliefhebber meer overtuigd dat er geen beter alternatief is, mits het maar een typisch Italiaanse omgeving is.
Handboek Wonen en kopen in Italië snel bestellen.
5 (16) Hongarije
Dat Hongarije op nummer vijf staat, is zelfs voor Mondi een verrassing. Zou het dan toch te maken hebben met die voordelige prijzen, het goedkope leven en het vluchten voor de vluchtelingen volgens een publicatie eerder dit jaar?
Handboek Wonen en kopen in Hongarije snel bestellen.
6 (5) Oostenrijk
Oostenrijk is vooral populair onder beleggers in vastgoed vanwege de interessante verhuuropbrengsten. Als lid van Mondi kunt u voordat u de aankoopbeslissing maakt ter controle een geprognotiseerde rendementsberekening laten maken.
Handboek Wonen en kopen in Oostenrijk snel bestellen.
7 (7) Duitsland

De interesse voor Duitsland heeft vooral te maken met Nederlanders die net aan die andere kant van de grens willen wonen. Kijk en vergelijk prijzen: een vrijstaande woning daar of een eengezinswoning hier. En ouderwetse normen en waarden!
Handboek Wonen en kopen in Duitsland snel bestellen.
8 (24) Curaçao 

Dit zonovergoten eiland staat terecht in de top tien. Reden voor Mondi om het komende jaar meer redactionele aandacht te besteden aan Curaçao. Hoeveel Nederlanders willen hier niet hun pensioen uitbetaald krijgen?Nu nog de stap maken.
Handboek Wonen en kopen op Curaçao snel bestellen.
9 (10) Griekenland

Griekenland heeft niets van haar aantrekkelijkheid verloren, ondanks alle economische en politieke perikelen. De cultuur, historie, landschap, klimaat, gastvrijheid en vooral de prijzen maken Griekenland aantrekkelijk voor een tweede woning.
Handboek Wonen en kopen in Griekenland snel bestellen.
10 (29) Thailand

Vooral in 2004 ontving de redactie veel vragen over het kopen van een woning in Thailand. Deze waren vooral gerelateerd aan ingewikkelde constructies omdat men geen eigenaar kon worden van de grond. Sinds 2008 zoekt de aspirant-koper het vooral dichter bij huis.
Handboek Wonen en kopen in Thailand snel bestellen.
Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 08-12-2017

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Vraag en Antwoord

Geen vragen gevonden! Plaats als eerste een vraag (zie hieronder).

Log in of registreer u gratis om een vraag te plaatsen of een reactie achter te laten.
Antwoorden op vragen zijn uitsluitend door leden te raadplegen.


inloggen / registreren

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

aanmelden
De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten