HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Wonen en kopen in Spanje

Compleet herziene editie 2020. De 17e druk van het handboek ‘Wonen en kopen in Spanje' is nu al een absolute bestseller. Het gaat hier om een onmisbaar juridisch, fiscaal en financieel naslagwerk voor degenen die zich in Spanje willen vestigen of in Spanje onroerend goed willen (ver)kopen, (ver)huren of (ver)bouwen.

Wonen en Kopen in Spanje is het boek met de meest gedetailleerde informatie over het Spaanse koopproces, van de oriëntatiefase tot en met het ondertekenen van de koopovereenkomst. Er wordt uitgebreid ingegaan op de juridische en fiscale aspecten van het kopen van vastgoed in Spanje.

Inhoudsopgave
 1. Oriëntatiefase
 2. Het koopproces
 3. Het kopen van bouwgrond
 4. Het bouwen van een huis
 5. De vereniging van huiseigenaren
 6. Huur en verhuur
 7. Onderhoud en verbouwingen
 8. De Spaanse belastingen; een oriëntatie
 9. De Spaanse inkomstenbelasting
 10. De Spaanse vermogensbelasting
 11. Belasting bij aankoop, bezit & verkoop van Spaans onroerend goed
 12. Nederlandse fiscale aspecten bij het bezit van een tweede huis in Spanje
 13. Bankzaken & financieringen
 14. Vestigen in Spanje
 15. Verzekeringen
 16. (Nuts)voorzieningen
 17. Successierechten en testamenten
 18. Verkoop van Uw huis
 19. De verhuizing
 20. Uw auto in Spanje
 21. De Canarische Eilanden
 22. Het Spaanse onderwijs
 23. Adressenoverzicht
Wonen en kopen in Spanje | prijs 22,95 euro Direct bestellen 


Hoe vermijdt u te hoge Spaanse erfbelasting?
Zowel eigenaren van vastgoed in het buitenland als aspirant-kopers zijn zich onvoldoende bewust van de gevolgen bij overlijden. Door een goede estate planning kan op termijn heel wat erfbelasting bespaard worden. Bij nalatenschappen en erfrecht is het van belang twee zaken uit elkaar te houden. Enerzijds de erfregeling die bepaalt wie wat erft en anderzijds de regels van de erfbelasting, die bepaalt wie waar betaalt.

Vermijd discussies achteraf
Mocht u komen te overlijden, dan hopen we dat ruzies binnen families achterwege blijven. Om nalatenschappen wordt soms letterlijk gevochten. Dit is eigenlijk te gênant voor woorden! Vaak kan extra leed voorkomen worden door vooraf zaken op orde te hebben. Het boek 'Spaanse nalatenschappen' verschaft u de noodzakelijke kennis en inzichten om hierover concrete afspraken te maken via een deskundige.
Spaanse nalatenschappen | prijs 20,95 euro Direct bestellen 

Guide Lines
Als u op zoek bent naar informatie over de aanschaf of bezit van een woning in het buitenland, dan kan Mondi de onroerend goed handboeken van Guide Lines van harte aanbevelen. Deze boeken zijn een ‘must’ voor iedereen die serieuze plannen heeft om te emigreren of een tweede woning aan te schaffen. De boeken worden regelmatig geactualiseerd en er zijn updates beschikbaar. Raadpleeg voor alle beschikbare handboeken van Guide Lines de webshop.

Tip
Als u na het lezen van een desbetreffend handboek toch nog vragen heeft, dan hebt u als lid van Mondi de mogelijkheid om onbeperkt vragen te stellen via de vraag- en antwoordmodules onderaan de pagina’s van de landendossiers of themapagina’s naar keuze. Leden hebben vervolgens toegang tot antwoorden op reeds gestelde vragen van andere leden. Zo helpen we elkaar om tot weloverwogen keuzes te komen.

Voor persoonlijke begeleiding adviseert Mondi het lidmaatschap Premium. Bespaar nooit op deskundigheid!
Direct naar Mondi lidmaatschappen en diensten.

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 30-01-2020

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten