HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Vragen over tweede huis, emigreren en beleggen

Internet is de bron als het gaat om vinden van informatie. Zoekt en gij zult vinden. Probleem hierbij op de digitale snelweg is alleen: Hoe betrouwbaar is de informatie? Als naar de bron van de informatie wordt gezocht, dan ontbreekt deze maar al te vaak. Goede besluitvorming komt tot stand op basis van objectieve en betrouwbare informatie.

Mondi heeft vanaf 2001 en sinds januari 2005 als belangenorganisatie duizenden artikelen online, in magazines, boeken en via de media gepubliceerd. Afgelopen jaar heeft Mondi de tienduizendste vraag beantwoord, maar al die antwoorden op vragen vindt u niet terug in de online database. Mondi heeft bewust oude vragen en antwoorden niet gepubliceerd om te voorkomen dat informatie gedateerd en niet meer correct is. De redactie heeft liever dat vragen opnieuw gesteld worden, zodat de actualiteit van antwoorden getoetst kan worden. De meeste artikelen ontstaan naar aanleiding van vragen van leden. De redactie weet namelijk dat met het beantwoorden van de meeste vragen er behoefte is aan aanvullende informatie. Daar anticipeert Mondi op.

Hoe stellen leden vragen?
Uitsluitend leden van Mondi kunnen onbeperkt vragen stellen via de vraag en antwoordmodule onderaan de pagina van het landendossier of via een van de themapagina’s naar keuze. Op deze manier blijft informatie overzichtelijk en hebben leden ook maximaal profijt door antwoorden te raadplegen op vragen die door andere leden zijn gesteld. Via notificaties worden leden op de hoogte gehouden over de status van de vraag.

De meest voorkomende vraag gaat over de betrouwbaarheid van makelaars, maar dit zou wat Mondi betreft net zo goed kunnen gaan over branche relateerde organisaties of personen die (in)direct actief zijn binnen de internationale vastgoedmarkt. Mondi kan niet bepalen wie wel of niet betrouwbaar is. Op basis van vonnissen, onderzoek, dossiers, beoordelingen en ervaringen van derden, kunnen we als belangenorganisatie wel adviseren dat het niet onverstandig is dat men zich verder oriënteert. Tenminste, zo deden we dit in het verleden, want dat was de meest veilige manier om bedreigingen, claims en vervelende situaties te voorkomen.

Nu beoordeelt Mondi op verzoek organisaties op basis van feitelijke en objectieve informatie en publiceert daarover een beoordelingsrapportage in een afgeschermde omgeving, uitsluitend toegankelijk voor leden. Uiteraard worden alle geraadpleegde bronnen vermeld mits hier geen bezwaar tegen is. Datzelfde geldt voor publieke beoordelingen. Iedere organisatie uit het brancheregister van Mondi kan beoordeeld worden. Degene die de beoordeling plaatst, is bekend bij de redactie, maar beslist zelf of de online beoordeling met vermelding van naam of anoniem geplaatst dient te worden.
U zult ongetwijfeld veel vragen hebben en willen weten welke juridische, fiscale, financiële en praktische consequenties uw beslissing heeft als het gaat om aankoop, bezit of verkoop van een woning in het buitenland of een recreatiewoning in Nederland. Mondi adviseert haar leden zonder meerkosten in collectief verband en tegen een vaste prijsafspraak ook persoonlijk, zodat u tot een weloverwogen beslissing kunt komen.
Meer informatie over lidmaatschappen en diensten.

Daarnaast is Mondi voor deskundige gastschrijvers een ideaal platform om op objectieve en informatieve wijze kennis en ervaring te delen. Daar profiteren alle bezoekers van Mondi.nl en Mondi.be van maar vooral alle leden, die in een afgeschermde omgeving extra advies ontvangen.
Zie ook de publicatie Bloggers, vloggers en schrijvers gezocht.

Transparantere internationale vastgoedmarkt
Een belangenorganisatie heeft altijd voor- en tegenstanders. Helaas hebben we ook te maken met malafide partijen, mensen van organisaties die het met uw belangen niet zo nauw nemen of met rancuneuze makelaars omdat ze een slechte beoordeling hebben ontvangen op de website van Mondi van notabene eigen klanten. Er zijn gelukkig voldoende mensen, media en organisaties die Mondi een warm hart toedragen. Makelaars, projectontwikkelaars en deskundigen uit aanverwante branches die investeren in kennis, vaardigheid en een goede reputatie hoog in het vaandel hebben staan, zien het belang in van een transparantere internationale vastgoedmarkt, waar Mondi al die jaren voor vecht en voor zal blijven vechten.

Mondi Approved of Mondi professional
Iedere organisatie die investeert in kennis, vaardigheden en een uitstekende reputatie belangrijker vindt dan commercieel gewin op korte termijn is bijzonder welkom om zich op basis van publiekelijk te raadplegen criteria te onderscheiden.
Lees verder: Mondi gaat actief het kaf van het koren scheiden

Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Rob Smulders
Datum: 12-09-2018

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: een juiste keuze!

Vanaf 2005 lag de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers van een woning in het buitenland. De trend van de laatste jaren is dat steeds meer leden persoonlijk door Mondi van advies willen worden voorzien. Met deze geheel nieuw ontwikkelde website kunnen we nog beter anticiperen op de behoeften van de leden en op maat diensten aanbieden om tot een succesvolle aankoop van vastgoed te komen. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

alles over het lidmaatschap
Snel online geregeld!


Alles over het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten