HomeOver MondiLidmaatschapAdviesScanNieuwsLandendossiersThema'sBeoordelingenWebwinkelContact

Uw villa volledig naar eigen wens bouwen

Wie droomt er niet van een prachtige villa in het zonovergoten Spanje? Wilt u daadwerkelijk de gelukkige eigenaar worden van een prachtige woning, dan zijn er diverse mogelijkheden, waarbij nog steeds de meeste mensen kiezen voor een bestaande woning die relatief snel geleverd kan worden. Een goed alternatief is om een (sleutelklare) woning te kopen in een nieuwbouwproject, maar als u echt uw droomvilla volledig naar eigen wens wilt laten bouwen, dan is er meer mogelijk met een vergelijkbaar budget.

 Gelukkig zijn in Spanje nog voldoende bouwkavels beschikbaar. Maar bij de keuze voor het juiste perceel dat voldoet aan uw wensen komt meer kijken dan kopers vaak kunnen overzien. Daarvoor is deskundige begeleiding essentieel. In eerste instantie wordt samen met u naar een mooi perceel op een geschikte locatie gezocht waar u zelf uw huis mag bouwen. Hierbij wordt rekening gehouden met zeer uiteenlopende wensen en verlangens zoals de afstand tot het dorp of stad, gelegen in de bergen of juist niet, de zonligging, wel of geen situering in een nog te bouwen nieuwbouwwijk, et cetera.

Na het vinden van het meest geschikte grondstuk, wordt een van de architecten ingeschakeld om een basisproject uit te werken volgens uw wensenpakket. De villa’s worden altijd exclusief ontworpen. Vanzelfsprekend bestaan er diverse voorbeeldmodellen van villa’s waarmee vaak allerlei ideeën ontstaan voor een individueel accent aan de nieuwbouwwoning. Ieder CasaLasDunas nieuwbouwproject dient de individualiteit van de klant te reflecteren!
Een vergelijkbare bestaande woning is altijd een compromis en is over het algemeen duurder.
Impressies van ontwerp
Wanneer er na zeer rijp beraad en overleg een plan tot stand is gekomen kunnen, indien gewenst tegen een kleine vergoeding, 3D artist impression virtuele foto’s worden gemaakt. Deze impressies bootsen de werkelijkheid weer, want de computerprogramma’s waarmee de architecten werken zijn van de allerlaatste generatie en bieden een fantastische detaillering. U kunt naar aanleiding van deze beelden nog steeds aanpassingen aan het ontwerp laten uitvoeren.

Het uiteindelijke project

Wanneer uiteindelijk alles naar wens is, wordt het definitieve project gemaakt en gepresenteerd bij de desbetreffende gemeente voor de aanvraag van de bouwvergunning. De afgifte hiervan duurt gemiddeld vier maanden. Normaal gezien kan voor de afgifte van de bouwvergunning wel al worden gestart met het bouwklaar maken van het perceel waardoor er geen tijd verloren gaat. Het uitzoeken en het bestellen van alle materialen zoals het tegelwerk, de keuken en het sanitair gaat altijd onder begeleiding, zodat er geen misverstanden ontstaan en onnodige ergernis wordt voorkomen.

Een advocatenkantoor, waar ook een Nederlandstalige jurist werkzaam is, zorgt ervoor dat alle juridische zaken rond de aanschaffing van een woning in Spanje voor u worden uitgezocht en toegelicht. Desgewenst kunt u dit via Mondi laten verzorgen. De advocaat zal ook de overdracht bij de notaris voorbereiden en hierbij aanwezig zijn, zodat alles op een correcte wijze wordt afgehandeld. Het complete bouwproces wordt geheel gedocumenteerd met foto’s vanaf de aanvang van de bouw en alle tussenliggende stadia tot aan de oplevering van uw villa. Dus ook wanneer u niet permanent in Spanje bent, blijft u op de hoogte van de vorderingen. De tijd van het bouwproces wordt vaak als een heel plezierige en buitengewoon interessante periode ervaren en het einderesultaat is altijd zeer bevredigend.

Looptijd en garantie
Bij nieuwbouw heeft u al met al een jaar nodig voor u gebruik kunt maken van uw geheel naar eigen wensen gebouwde villa, maar het is het wachten dan ook meer dan waard. Bij de bouw van de villa’s wordt uitsluitend gebruik gemaakt van materialen van topkwaliteit. De villa’s hebben altijd een tienjarige bouwgarantie en indien nodig kan er teruggevallen worden op de aftersales.

Ook zelf uw huis bouwen in Spanje?

Ook geïnspireerd? Neem gerust contact met op CasaLasDunas. Dan nodigen we u heel graag uit voor een geheel vrijblijvende bezichtiging van onze recent gebouwde villa’s, zodat u een zeer goede indruk krijgt van de uitstekende kwaliteit en afwerking. Potentiële kopers die onze villa’s hebben bezichtigd, zijn altijd bijzonder enthousiast en overtuigd van het feit dat zelf een huis bouwen in Spanje met CasaLasDunas, zowel kwalitatief als financieel, de beste keus is.
 

Deze reportage is geschreven onder auspiciën van de redactie van Mondi door Hans van Let, algemeen directeur van CasaLasDunas.

Opmerking Mondi
Wilt u meer weten over boven vermelde organisatie en de 37 ervaringen van andere kopers en Mondi raadplegen, ga dan naar de bedrijfsprofielpagina van CasaLasDunas.


Facebook Twitter LinkedIn YouTube Andere share mogelijkheden

Geschreven door Hans van Let
Datum: 16-05-2019

Terug naar overzicht

Lid worden van Mondi: verstandige keuze!

De oorsprong begint in 2001, maar sinds 2005 ligt de focus van Mondi als belangenorganisatie vooral op het preventief informeren van aspirant-kopers en eigenaren van een woning in het buitenland. Mondi beschikt over een schat aan deskundige informatie, ervaringen, een deskundig netwerk en heeft toegang tot waardevolle bronnen om tot een objectief, informatief en betrouwbaar oordeel te komen.

Leden kunnen onbeperkt vragen stellen onderaan de pagina van het landendossier of themapagina naar keuze.

Mondi lidmaatschap Plus of Premium
Snel online geregeld!


Criteria Mondi Professional kwaliteitslabel en het Mondi Approved keurmerk

Meld u aan voor de Mondi nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van praktische waardevolle informatie en actuele ontwikkelingen.
Laat u inspireren door reportages: objectief, informatief en betrouwbaar.

De nieuwsbrief wordt ongeveer 1 x per week verstuurd
Een moment geduld...
Als respons van de website uit blijft,
neem dan contact met ons op.

Contact Sluiten